Home / Banken Blog / Waarom cryptovaluta centrale banken aantrekken

Waarom cryptovaluta centrale banken aantrekken

Waarom cryptovaluta centrale banken aantrekken

Centrale banken over de hele wereld zijn nu geinteresseerd in Bitcoin en andere virtuele munten. Sommige landen, zoals China, hebben hun eigen cryptomunten ontwikkeld. Waarom hebben centrale banken dan een hernieuwde belangstelling voor virtuele munten?

Welnu, het gebruik van contant geld in de wereld neemt ongetwijfeld af. En dit is vooral het geval nadat regeringen overal ter wereld lockdowns en andere maatregelen hebben ingevoerd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Om die reden zijn veel centrale banken gaan nadenken over digitale valuta.

Vandaag buigen meer dan 60 centrale banken zich over cryptovaluta. Sommige bevinden zich in de testfase. Zo is de Bank van Japan bezig met een proef van een jaar met een digitale Yen. De Bank of China heeft de digitale Yuan al uitgeprobeerd in Chengdu, Shenzhen en Suzhou. Dit land heeft ook een digitale portefeuille-loterij. De regering is van plan om bezoekers toe te laten om digitale Yuan uit te geven tijdens de Olympische Winterspelen van Beijing in 2022.

Minder onmiddellijke behoefte aan cryptovaluta in ontwikkelingslanden

De ontwikkelingen op het gebied van digitale valuta van centrale banken (CBDC's) verlopen trager in Europa. De Europese Centrale Bank heeft onderzoek gedaan naar mogelijk gebruik van CBDC's in de gehele EU. Deze munt zou echter nog vier jaar nodig hebben om werkelijkheid te worden, als de lancering al ooit zal plaatsvinden. Een door de Bank of England ingestelde taskforce evalueert reeds de praktische aspecten, risico's en voordelen van wat zij een Bitcoin noemen. Het cruciale element van het werk van de taskforce is het vaststellen van het bestaan van een CBDC gebruiksfase.

Maar deze projecten hebben niet wat CBDC op de Bahama's wel had bij de invoering ervan. De introductie van de Sand Dollar herstelde de bankdiensten op de buiteneilanden snel na orkaan Dorian in 2019. Volgens de centrale bank van de Bahama's is deze digitale munt mobiel en bestand tegen stormen. En het wordt de eerste functionele CDBC in de wereld.

De burgers van de Bahama's konden de Sand Dollar gebruiken om geld te ontvangen en te verzenden zonder elektronisch een bankrekening te gebruiken. Deze digitale munt zorgde dus voor geld dat mensen offline tussen de eilanden gebruikten. En dit maakte het overmaken van een klein bedrag via de mobiele telefoon even gemakkelijk als iemand een biljet van vijf dollar geven.

CBDC's in opkomende economieen

Mensen over de hele wereld hebben platforms als Crypto Genius gebruikt om Bitcoin en andere virtuele valuta te verhandelen. Deze platforms stellen gebruikers in staat om Bitcoin te kopen met valuta zoals de Amerikaanse dollar. Bovendien kunt u Bitcoin verkopen om fiatgeld te krijgen op deze platforms. Misschien, kunt u op deze link klikken voor meer details over thebitcoincode.io/nl. Vandaag de dag bestaan er veel crypto beurzen die tegemoet komen aan de handels behoeften van de mensen.

Misschien zal het toenemend aantal CBDC-projecten leiden tot de opkomst van meer crypto beurzen. Momenteel lopen er dergelijke projecten in landen als Uruguay, Oekraine, Cambodja, Turkije en Ecuador.

Het doel van deze projecten is om financiele toegang te vergemakkelijken. Zij zijn er dus allemaal op gericht de huidige kloof tussen de mensen die wel en de mensen die geen bankrekening hebben, te overbruggen.

In ontwikkelingslanden kan de invoering van een modern banksysteem verschillende voordelen opleveren. Bovendien kan het gelijke tred houden met de huidige digitale economie de wereld helpen de kloof tussen arm en rijk te overbruggen. Helaas zijn sommige mensen sceptisch over digitale munten.

Westerse democratieen willen geen verstoringen

In de meeste gevallen ontwikkelen centrale banken hun digitale munten om verstoringen te voorkomen. In het ideale geval willen ze hun monetaire systemen controleren door ervoor te zorgen dat digitale activa zoals Bitcoin hun operaties niet verstoren.

De meeste centrale banken zijn bezorgd over Defi-protocollen omdat deze snelle betalingen met lage transactiekosten mogelijk maken. Bovendien trekken zij meer peer-to-peer financiele oplossingen aan en hebben zij bescherming tegen de prijsvolatiliteit van andere virtuele activa.

Tot slot.

De wereld wordt steeds meer cashloos en de belangstelling voor virtuele activa neemt toe. De centrale banken moeten doeltreffende manieren vinden om de concurrentie aan te gaan, anders lopen zij het risico te eindigen met een uitgehold monetair beleid. En de digitale munten van de centrale banken kunnen hun systeem van contante betalingen aanvullen in plaats van vervangen.





Waarom cryptovaluta centrale banken aantrekken

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

18-05-2020 - Alles wat je moet weten over betalen via iDeal
PayPal en iDeal zijn slechts enkele van de vele online betaalmethode die in de afgelopen jaren flink aan populariteit hebben gewonnen. Vooral in online casino’s worden deze opties veelvuldig geb
Lees meer

09-03-2020 - Nieuwe klant? Check de kredietwaardigheid!
Het is voor iedere zzp’er toch een béétje een soort van heuglijk moment: het binnenhengelen van een nieuwe klant of businesspartner. Nu willen we je de arbeidsvreugde niet ontnemen
Lees meer

31-05-2016 - Geld investeren in een Nederlands bedrijf
Ben je eigenaar van een bedrijf in Nederland en wil je je bedrijf naar een hoger plan brengen, dan zijn daar legio mogelijkheden voor. Jij weet als geen ander hoe jouw bedrijf in de markt staat ten op
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap