Home / Gezondheidszorg / Gezondheidszorg Almelo / Mysafehouse

Mysafehouse Gezondheidszorg Almelo


Mysafehouse

Kersenstraat 9 9
7604XT Almelo

Gemeente: Almelo, Overijssel

Telefoon:0625... Telefoonnummer tonen102554 Heeft u dit bedrijf kunnen bereiken? Ja Nee



Branche: Gezondheidszorg



Bedrijfsomschrijving

MySafeHouse is een opleidingscentrum voor effectieve zelfbescherming aan
•Particulieren (jong en oud)
•Bedrijfsleven (zakelijke dienstverlening, retail)
•Semi-overheid (zorg- en hulpinstanties, openbaar vervoer)
•Uniformdiensten (politie, defensie, bijzondere eenheden, beveiligingsdiensten).

Wij bieden voor alle doelgroepen trainingsprogramma’s op maat. In de pagina’s van de bovengenoemde doelgroepen zult u ‘kant-en-klare’ diensten aantreffen. Dit om u een indruk te geven van de vele mogelijkheden m.b.t. beroepsweerbaarheid en conflicthantering. Mysafehouse weet en realiseert zich dat uw vraag of behoefte mogelijk niet voldaan wordt in deze uitgeschreven diensten. Uw vraag ligt daarom ook centraal. Vanwege de hoge graad van kennis, ervaring en flexibiliteit van Mysafehouse willen wij ook graag inspelen op uw behoefte! Persoonlijke aandacht, vakkennis en meedenken met het zoeken naar oplossingen voor uw probleem is de spil van onze dienstverlening. Wij zijn betrokken bij uw vraag om meer veiligheid!


Hier staan wij voor!

Onverwachts en doeltreffend?

De beschermingmethode die wij onderwijzen is onverwachts en doeltreffend. Het verweer lijkt indien mogelijk, onschuldig of bijna ‘per ongeluk’. De reactie is doelbewust, maar oogt natuurlijk en voor buitenstaanders vaak onzichtbaar of onnavolgbaar. In onze methode is de geweldsspiraal, de mate waarin je reageert of handelt op agressie en geweld, essentieel. Altijd een passend antwoord zodat een confrontatie niet onnodig escaleert. Uiteraard leren wij onze cursisten redelijk, gepast en integer optreden. Veiligheid staat altijd voorop.

Unieke leermethode… de praktijk als leermeester

Onze onderwijsmethodieken zijn ontwikkeld op basis van jarenlange praktijkervaring bij o.a. politie en bijzondere eenheden en komen dus van ‘de straat’. Op de straat zijn geen regels zoals die wel bij vechtsporten bestaan. Er is geen duidelijk begin of einde van het gevecht. Geen vast omkaderde ruimte om te vechten, regels waar de agressor zich aan moet houden of scheidsrechters die toezien en desgewenst ingrijpen. Het conflict op de straat is altijd grillig en onvoorspelbaar. Dat wil niet zeggen dat je reactie of zelfverdediging net zo grillig moet zijn. Je leert je effectief verdedigen. Daarbij staat het voorkomen van het conflict voorop. Lukt dat niet, dan is een passend antwoord de gevraagde oplossing. Redelijk en integer, gematigd als het kan. Maar als je veiligheid gevaar loopt, doeltreffend en daarmee afdoende. In de trainingsmethodieken van MySafeHouse zijn de volgende 5 componenten altijd verwerkt; principes, techniek, tactiek, doelstelling afhankelijk van de situatie (algemene voorwaarden waaronder locatie, taakstelling, functie, wetgeving).

Ingestudeerde technieken werken niet… je leert Principes

Een aanval of conflict openbaart zich op vele manieren; in een kleine ruimte, plotseling op straat, in het verkeer of drukke gelegenheid. Met één of meerdere personen. Altijd weer anders. Je eigen betrokkenheid speelt een belangrijke rol. Ben je per ongeluk in een conflict verzeild geraakt of heb je beroepshalve gekozen in te grijpen? Er zijn geen conflicten waar die ene oplossing voor bestaat. De ene oplossing waar je eindeloos op kan trainen. Simpelweg omdat die ene aanval niet bestaat op straat. Zo ook niet die ene oplossing die je kunt instuderen. Wat wel bestaat is een set principes die je in alle situaties doeltreffend kunt toepassen. Een aantal van die principes zijn zgn. ‘quick-wins’; bij het toepassen van deze principes zul je gegarandeerd veiliger werken dan voorheen. De principes die wij hanteren hebben een holistisch karakter; in trainingen zullen wij soms afzonderlijke principes behandelen, echter zijn alle principes onlosmakelijk met elkaar verbonden en beïnvloeden ze elkaar wederkerig. Het toepassen van de principes als een geheel zal altijd effectiever zijn dan de inzet van een solistisch principe. Dit noemen we de primaire waarde van het geheel.

Herkenbaar, toepasbaar, nagenoeg onzichtbaar en effectief. Het ‘enige’ dat je hoeft te doen is ze ook daadwerkelijk in je dagelijkse bezigheden in te passen. Deze functionele principes leer je bij MySafeHouse.

Leer instinctief en natuurlijk handelen en verdedigen

Je leert noodzakelijke zelfverdedigende principes doorgronden en je instinctief eigen te maken. Daarnaast leer je bedreigende situaties te herkennen, te mijden en vroegtijdig te ontzenuwen. Ook in ‘rust’ ben je voorbereid op escalatie. Niets lijkt op een gevechtshouding omdat dit alleen maar uitlokt, provoceert en je tegenstander inzage geeft. Je ontspannen houding oogt niet dreigend, maar je bent optimaal alert en kunt in een oogwenk gericht handelen mocht het nodig zijn. Fysiek en mentaal worden gekoppeld en al je bewegingen volgen elkaar natuurlijk op. Je controleert het conflict op jouw voorwaarden.

’Conflicten zijn altijd grillig en onvoorspelbaar, maar je kunt voorbereid zijn als je de principes kent’

Leren incasseren, beleven en veiligheid

Je moet je gewaar worden van het effect van je verdediging. Ofwel, hoe voelt jouw inzet daadwerkelijk? Wat doet het met je tegenstander? Tijdens onze trainingen leer je incasseren. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Daarmee train je hetzelfde hersendeel dat ook actief is indien je tijdens alledaagse situaties moet incasseren. Je wordt mentaal veel sterker. Het heeft ook nog een ander doel. Stel dat je niet leert incasseren en je komt in een gevecht terecht, dan ben je bij de eerste klap al uit het veld geslagen omdat je de impact niet gewend bent. Daarnaast maakt incasseren je scherp. Je zult sneller ontwijken omdat de aanval echter aanvoelt. Je incasseert dus om drie redenen:
•zelf ervaren hoe jouw verdediging voelt
•niet uit veld geslagen als je in het echt een klap krijgt
•alerter omdat je weet hoe pijn voelt

Natuurlijk staat veiligheid en redelijkheid voorop. Je kunt met je trainerspartner(s) altijd zaken afspreken en overleggen. Het gaat uiteindelijk om het leereffect.






Aanbevelingen

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

Gerelateerde blogs

Burn-Out Behandeling: Voorkomen, Herkennen en Genezen Burn-Out Behandeling: Voorkomen, Herkennen en Genezen
Inleiding Iedereen ervaart weleens stress in het leven, maar soms kan deze stress uitmonden in een ernstiger probleem: burn-out. Een burn-out kan je fysiek en mentaal uitputten, waardoor het belang...
Is koud douchen gezond? Is koud douchen gezond?
Is koud douchen gezond? Koud douchen is de afgelopen tijd wereldwijd razend populair geworden door ons Nederlands trots Wim hof!. Bij de meeste mensen komen de haren al overeind als ze denken aan koud...

Ook voor u gevonden

Youtube-kanaal Mysafehouse
Hier treft u diverse links aan naar video’s van instructie van Mysafehouse, dan wel andere interessante fragmenten op het web! De intro voor de fragmenten van Mysafehouse vindt u hier; http://www...

Of zoekt u een van onderstaande bedrijven?

J.P. Voogd Keuringsarts Mediplus Nederland
Rensumaborg 13
7608GV Almelo

Ketostrips
De Roerdomp 65
7609WB Almelo

E.B.T. Opleidingen BV
Kolthofsingel 7
7602EM Almelo

GGD Twente
Haven Noordzijde 39
7607ES Almelo

Twenteborg Ziekenhuis
Zilvermeeuw 1
7609PP Almelo

Stichting Trombosedienst Almelo
Haven Noordzijde 39
7607ES Almelo

Stichting Thuiszorgservice Groningen
Schuttenstraat 5
7607JA Almelo

Stichting vrienden van het Twenteborg ziekenhuis
Postbus 1
7600SZ Almelo

Stichting Ecodo
Rappersweg 79
7603VP Almelo

Relax-U Praktijk voor Shiatsu therapie
Krommendijk 49
7603NJ Almelo

Praktijk voor Borstvoeding Almelo
Kolthofsingel 29
7602EN Almelo

Mysafehouse
Kersenstraat 9 9
7604XT Almelo

Stichting Moedige Moeders Dedemsvaart
De Pimpernel 8
7702AS Dedemsvaart

Van de Caleb Hoeve
Wilhelminastraat 54
7701HB Dedemsvaart

Stichting Audiologisch Centrum Zwolle
Oosterlaan 20
8011GC Zwolle

Stichting Audiologisch Centrum Twente
Geerdinksweg 139 -35
7555DL Hengelo

St. Integraal Kankercentrum Stedendriehoek-Twente
Lasondersingel 133
7514BP Enschede

Stichting Vroege Opsporing Borstkanker
Piet Heinstraat 19
7511JE Enschede



Mysafehouse

Kernwoorden

Conflicthantering Zelfverdediging,

Contactgegevens van Gezondheidszorg bedrijf Mysafehouse uit Almelo, Overijssel. Bel 0625102554 of email [email protected]. Neem contact op en Mysafehouse uit Almelo helpt u met met uw vragen omtrent Gezondheidszorg

Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap