Home / Adviesorgaan / Adviesorgaan Rotterdam / Van Houten & Partners BV / VCA voor uw bedrijf

VCA voor uw bedrijf

VCA begeleiding nodig ? Van Houten en partners voor snelle service, maatwerk, hoge kwaliteit !

Waarom VCA certificering voor het bedrijf ?


VCA staat voor Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers.
Het op deze norm gebaseerde veiligheidssysteem, met als doel het voorkomen van ongevallen en onveilige situaties, vindt zijn oorsprong in de petrochemische industrie waar veel ongevallen plaats vonden bij ingehuurde aannemers, die niet aan de hoge veiligheidseisen konden voldoen.

Er bestaan twee soorten bedrijfscertificeringen: VCA* en VCA**.

VCA* is bestemd voor bedrijven met minder dan 35 medewerkers, die niet als hoofdaannemer optreden.
VCA** is bestemd voor bedrijven met meer dan 35 medewerkers, of die als hoofdaannemer optreden.


VCA-certificering betekent voor uw bedrijf méér dan alleen de eis van een opdrachtgever.
Alle Arbo zaken zijn namelijk ook binnen de VCA-certificering opgenomen dus voldoet u meteen aan de voor u geldende Arbo-wettelijke verplichtingen. Tevens worden de medewerkers opgeleid met het diploma basisveiligheid en krijgen zij instructies over risico volle taken, gebruik PBM, nemen zij deel aan toolboxmeetings en wordt er met gekeurde middelen gewerkt. Dit kan van grote betekenis zijn op het moment dat u en/ of uw medewerkers i.v.m een ongeval of schade civiel of strafrechtelijk aansprakelijk wordt gesteld.

Als u wenst te komen tot VCA-certificering vindt u in ons een praktijkgerichte coach. 
De administratieve werkzaamheden zoals het opstellen van het VCA handboek en de daarbij behorende bijlagen, neemt een van onze deskundige adviseurs u uit handen. U bent “slechts” informatie verstrekker en wij het luisterend oor. Het VCA-systeem wordt volledig voor uw bedrijf op maat gemaakt.
Waarom Van Houten & partners voor VCA certificering voor uw bedrijf ?


Van Houten & partners heeft de afgelopen jaren ca. 600 bedrijven succesvol begeleidt tot VCA certificering. Het VCA-certificaat wordt verstrekt door de daartoe bevoegde certificeringsinstanties, zoals TÜV, SGS, BVQI, Lloyd’s, DNV, EBN.

Ook bij de keuze van de certificeringsinstantie helpen wij u bij het maken van een goede keuze, die u per jaar vele honderden euro’s kan besparen.



VCA voor uw bedrijf

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

Gerelateerde diensten in de regio

Risico Inventarisatie & Evaluaatie Risico Inventarisatie & Evaluaatie
Wat is een risico-inventarisatie? De risico- inventarisatie en –evaluatie (RI&E) zet veiligheidsrisico’s op een rijtje, zodat u op een overzichtelijke manier te werk kunt gaan om maatrege...

ISO 14001 voor uw organisatie ISO 14001 voor uw organisatie
ISO 14001 is een internationale milieunorm. De milieu norm brengt de prestaties van het bedrijf op het milieugebied in kaart met als hoofddoelstelling continue verbetering van de milieuprestatie. Het...

ISO 9001 voor uw organisatie ISO 9001 voor uw organisatie
Waarom ISO 9001 certificering voor uw bedrijf ? Als onderneming denk je kwaliteitsbewust en vakmanschap is aanwezig. De vraag is hoe wordt het kwaliteitsdenken afgestemd op het aanwezige vakmanscha...

Website bouwen Website bouwen




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap