Home / dierenasiel


Dierenasiel: een veilig onderkomen voor dieren in nood
Een verdwaalde of achtergelaten hond, een weggelopen poes, een aangereden huisdier komen met een beetje geluk terecht in een van de tientallen dierenasiels die ons land rijk is. Daar krijgen ze tijdelijk onderdak en een deskundige behandeling. Het dierenasiel doet wat het kan om de dieren te herplaatsen. In diverse dierenasiels is er ook opvang voor konijnen, knaag- en verwaarloosde en in beslag genomen weidedieren.

Dierenasiel altijd in de buurt
In Nederland hebben zo ongeveer 2,5 miljoen katten, 1,5 miljoen honden, een miljoen konijnen en meer dan een half miljoen knaagdieren een leven als een prins. Ze krijgen een liefdevolle verzorging en gaan van ouderdom dood. Maar er kan iets misgaan. Na een verhuizing kan een dier gaan zwerven, het baasje kan te oud of te ziek worden voor de verzorging of er blijkt iemand in het gezin allergisch te zijn voor de kat, de hond of een knaagdier. Ook komt het nog altijd voor dat huisdieren de deur uit moeten als de vakantie voor de deur staat. Om de kosten voor opvang in een dierenasiel te ontlopen, worden ze ergens ver weg aan hun lot overgelaten. Dat is niet nodig, want wie een beetje hart heeft voor het dier vindt altijd tegen geringe kosten wel een dierenasiel in de buurt. Dierenasiels zitten in iedere provincie en de adressen zijn op internet te vinden. De dierenasiels zijn van de Dierenbescherming of werken ermee samen. Die samenwerking is er ook met de Dierenambulance. Gevonden dieren krijgen in het dierenasiel gratis opvang. Wie niet langer voor het dier kan of wil zorgen moet voor onderdak wel betalen. Het dierenasiel werkt zonder winstoogmerk en is afhankelijk van deze inkomsten en donaties.

Goed verzorgd de deur uit
Bij binnenkomst in het dierenasiel krijgen de dieren een medisch onderzoek. Om te voorkomen dat ze de andere pensiongasten ergens mee besmetten worden ze ook behandeld tegen vlooien, wormen en dergelijke. Ze worden geregistreerd en gechipt, ze gaan op de foto en krijgen een plaatsje in de dierengalerij op de website van het dierenasiel. Het dierenasiel houdt doorgaans gevonden dieren twee weken beschikbaar voor de rechtmatige eigenaar. Komt deze niet opdagen, dan gaat het dier, net als de andere dieren, in de verkoop. De kosten die het dierenasiel in rekening brengt, zijn vergoedingen voor de medische verzorging en de voeding van het dier, dat de deur uitgaat met papieren waaruit blijkt welke verzorging ze hebben gekregen. Ze zijn helemaal klaar voor een nieuw bestaan of kunnen hun vertrouwde leventje weer hervatten.

Dierenasiel Overzicht van alle dierenasiel bedrijven, denk aan dierenpension hondenpension dierenambulance etc. Vind contactgegevens van diverse dierenasiel bedrijven zoals Rusticana, Tineke's Dierenpension en Dierenpension Wansink. Vraag online een dierenpension offerte aan. Ook diverse dierenasiel vacatures en dierenasiel nieuws en gerelateerde branches zoals dierenpension nieuws en hondenpension nieuws.

Heeft u zelf een dierenasiel bedrijf?
Klik hier voor o.a. gratis adverteren, vacatures, nieuws en productplaatsingen.

Lees meer

Dierenasiel

Vind hier Dierenasiel bedrijven

Rusticana

(A.)
Hartenseweg 1 , 6705BH Wageningen

Dierenzorg BV

(E.)
Kralingseweg 347 , 3065RC Rotterdam

Dierenpension De Eersteling

(I.)
Nieuwe Schuttingkanaal OZ 36 , 7895TJ RoswinkelHorse Vision

(J.)
Geulecampweg 13 /A, 6942PB Didam

De Beparode

(L.)
Lonnekerbrugstraat 114 , 7547AL Enschede

Hupsa-Keetje!

(N.)
Beukenrode 261 , 2215JH VoorhoutKeller / J D C

(O.)
Karel Doormanlaan 8 , 4819BK Breda

De Hondenherberg

(Q.)
Geelbroekerweg 4 , 9414TD HooghalenHappycat

(T.)
Maartstraat 106 , 1335BG AlmereDe Neije Strik

(U.)
Heerenweg 74 , 7955PG IjhorstKattenpension Minoes

(V.)
Leidsevaart 252 /ACHT, 2014HG Haarlem

Dierentehuis

(X.)
Oosterplasweg 43 , 5215HT Den Bosch


Gratis adverteren dierenasiel bedrijven. Gratis dierenasiel vacatures plaatsen en dierenasiel offertes toegestuurd krijgen.

Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap
Partnersites: Usainbusiness.com | Unitedkingdominbusiness.co.uk | Gratisadverterenvoorbedrijven.nl