Home / Geneesmiddelen Blog / Dampen is helemaal zo slecht nog niet

Dampen is helemaal zo slecht nog niet

https://roken.nl biedt een groot assortiment e-sigaretten, e-liquids en onderdelen zoals coils (atomizers), batterijen en clearomizers.Dampen is circa 95% minder schadelijk dat reguliere tabaksigaretten. Dit is aangetoont door PHE (Public Health Engeland).Gezond is het niet maar wel minder schadelijk!

artikel;

Toch is de e-sigaret al jaren controversieel. Regelmatig verschijnen in media artikelen die waarschuwen over de schadelijkheid van dampen, dat soms zelfs schadelijker wordt geacht dan het roken van tabak. Recent onafhankelijk onderzoek in opdracht van Public Health England (onderdeel van het Ministerie van Volksgezondheid) komt tot een aantal conclusies die gunstig uitpakken voor de gebruikers van e-sigaretten. De belangrijkste conclusies zijn:– Volgens de beste raming zijn e-sigaretten 95% minder schadelijk dan roken.– Ongeveer de helft van de bevolking weet niet dat e-sigaretten veel minder schadelijker zijn dan gewone sigaretten.– Er is geen bewijs gevonden dat e-sigaretten een introductie vormen voor roken door kinderen of niet-rokers.Verder werd geconcludeerd dat verreweg de meeste gebruikers van e-sigaretten rokers of ex-rokers zijn die de verdampers inzetten om te stoppen met roken of een terugval van roken te voorkomen. Er komt steeds meer bewijs dat het hoogste percentage van succesvol stoppen met roken nu wordt gezien onder rokers die e-sigaretten gebruiken naast lokale hulpprogramma’s. Aangezien de risico’s voor de gezondheid met dampen veel kleiner zijn dan met roken en het laatste nog steeds de grootste doodsoorzaak is, moet alles worden ingezet om zoveel mensen te laten stoppen met roken. Dat een groeiend percentage mensen e-sigaretten net zo schadelijk als roken beschouwd, wordt door onafhankelijke onderzoekers als een probleem gezien.


Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

07-02-2017 - Vitamine B12
Vitamines zijn goed voor je. Helaas komt het nog wel eens voor dat we er een tekort aan hebben; en dat kan leiden tot ernstige gevolgen. Vitamine B12 – een vitamine die ook bekend staat als &ld
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap