Home / School Blog / Intakegesprekken

Intakegesprekken

Kennismaken brengt je verder

Iedereen ervaart wel eens problemen in de opvoeding of vraagt zich af waar het gedrag van zijn of haar kind vandaan komt. Gedrag van kinderen kan veranderen, vaak ook door jouw eigen gedrag aan te passen aan de mogelijkheden van jouw kind. Gezin en Ik biedt deze mogelijkheid in de vorm van trainingen voor kinderen en begeleiding voor ouders, maar... dan moet je eerst kennismaken!

Kennismaken bij Gezin en Ik is gratis en vrijblijvend. De intakegesprekken, of wel kennismakingsgesprekken, zijn bedoeld om duidelijkheid te krijgen over waar jouw hulpvraag ligt. Of deze hulpvraag bij Gezin en Ik op de goede plek is om een antwoord te krijgen dat bekijken we samen. Niet alle problematiek kan in de kortdurende begeleiding van Gezin en Ik opgelost worden en daar komen we alleen achter als we samen de problematiek in kaart brengen.

De eerste stap is het invullen van een intakeformulier. Alle problemen, geschiedenis en gegevens van jou en jouw gezin staan dan op papier. Zo hoef je niet alle informatie mondeling te geven, maar kunnen we in het gesprek direct op de hoofdzaken ingaan. Vaak hoor ik dat het schriftelijk beantwoorden van de vragen al rust geeft in het hoofd van de ouders van een cliënt.

Bij het kennismaken komen direct jouw problemen op tafel. In het gesprek bespreken we niet alleen de problematiek, maar ook de vragen die bij mij opkwamen tijdens het lezen van het intakeformulier. Wanneer voor jouw probleem een oplossing te vinden is, is dat natuurlijk een opluchting. Echter ook als je weet dat er anderen zijn die jou kunnen helpen kan er een last van je schouders vallen. Daarom besluiten we aan de hand van het eerste gesprek of jouw probleem bij Gezin en Ik behandelt kan worden óf dat je ergens anders een beter antwoord kan vinden.

Zo'n intakegesprek geeft duidelijkheid, hoe dan ook. Tijd om de eerste stap te zetten in het proces om meer balans in jouw gezin te brengen, tijd om ruimte te geven voor alle 'ikken' in jouw gezin! 

Kennismaken brengt je in ieder geval verder.


Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

12-08-2020 - Kleurige speelkleden voor scholen en zorginstellingen
In het nieuws : Kinderen moeten meer bewegen op school. Voor kinderen is het goed om op de grond te kunnen spelen. Het stimuleert de motoriek en creativiteit. Met slecht weer kunnen kinderen min
Lees meer

14-09-2017 - Waar let een beoordelaar op bij het beoordelen van je script
Het schrijven van een scriptie is altijd een onzeker proces. Je weet namelijk nooit bij voorbaat of je scriptie zal worden goedgekeurd of afgewezen, ook al ben je heel goed in onderzoek of in taal. He
Lees meer

09-12-2016 - Scriptiehulp
Stel je hebt van je begeleider of beoordelaar te horen gekregen dat je scriptie niet voldoet aan de taaleisen van de opleiding. Je zit met je handen in het haar en ziet er tegenop om veel werk te stop
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap