Home / Gezondheidszorg / Gezondheidszorg Amersfoort / Het Consultatiehuis / Plezier in werk ontwikkelen

Plezier in werk ontwikkelen

Hoe staat het nu met jouw werkplezier?

Misschien ga je dagelijks fluitend naar je werk. Doe je dingen waar je goed in bent, met leuke collega's en een motiverende leidinggevende. In dat geval hoef je niet verder te lezen, want dan ben je vast heel gelukkig met het werk dat je doet.

Is je werk een sleur? Voel je je niet helemaal op je plek? Vind je geen aansluiting bij je collega's en is je leidinggevende niet aanspreekbaar? Ben je bang voor op handen zijnde reorganisatie? Denk je dat je meer kunt, dan wat je nu doet? Ga je iedere dag met lood in je schoenen naar je werk? Dan is het hoog tijd voor een opfrisser! En wees gerust, je bent niet de enige.

Meer (werk)plezier begint bij jezelf.
Sta eens stil bij je gevoel. Wat vind je leuk in je werk en wat staat je tegen? Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit? Wat betekent werkplezier voor jou, wat is daarvoor nodig? Bekijk in gedachten eens van een afstandje naar de dingen die je op je werk doet, naar de werkomgeving, de organisatie, jouw wensen en ambities. Op welke manier wil jij de dingen doen? Door je bewust te worden van bovenstaande wordt het mogelijk om keuzes te maken betreffende je werk. Je weet wat je wilt, hoe je het wilt en je weet wat het verschil is met hoe het nu gaat.

Wanneer je je bewust bent van wat jij nodig hebt om met plezier te werken, kan je daar gericht aan werken. Werkplezier begint bij jezelf. Jij kiest ervoor om het leuk te maken op je werk of om misschien kies je ervoor wat anders te gaan doen.

werkplezier
Onderneem in ieder geval actie. Zonder beweging, ontstaat geen verandering. Wil jij dat er iets verandert op je werk, dan zul jij daar actie op moeten ondernemen.

Wil of kan je bepaalde stappen of keuzes niet alleen maken?
Bij Het Consultatiehuis kan je terecht voor coaching en advies. Wij helpen je graag door te luisteren, te reflecteren en met jou te kijken naar wat je wilt en hoe je daar kunt komen.

Het Consultatiehuis is er voor werkgevers én werknemers. Voor individu én voor teams.
Als werkgever kan je ook bij ons terecht voor coaching van leidinggevenden of teamleiders. Zij hebben een belangrijke rol in het werkplezier van medewerkers en teams. Het bijdragen aan het vergroten van werkplezier uit zich in een lager ziekteverzuim, een goede werksfeer, fijne samenwerking en een beter resultaat!



Plezier in werk ontwikkelen

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

Gerelateerde diensten in de regio

Werkgerelateerde problemen Werkgerelateerde problemen
Ongeveer 40% van het ziekteverzuim ontstaat door problemen op het werk. Mogelijke oorzaken hiervoor zijn: Een moeizame communicatie tussen jou en je collega’s en/of met je leidinggevende; Ge...

Managementcoaching Managementcoaching
Is er iemand in je directe omgeving die objectief en belangeloos een klankbord voor je kan zijn? Wat zijn voor jou belemmerende factoren bij het uitspreken van twijfels en onzekerheden binnen de organ...

Relatietherapie Relatietherapie
Veel mensen denken dat je alleen aan relatietherapie begint wanneer er problemen zijn, waar je samen niet meer uitkomt. En niets is minder waar. Ook als alles goed gaat verdient jullie relatie aandach...

Stemming en angst Stemming en angst
Voor behandeling van angst- en stemmingsstoornissen kan je na het stellen van de diagnose terecht in de reguliere GGz. Er wordt dan een behandelplan opgesteld en er wordt volgens vaste protocollen beh...




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap