Home / Public relations / Public relations Bunschoten-spakenburg / Presstige Public Relations en Marketing Communicatie / Digitaal testament, hulpmiddel voor nabestaanden

Digitaal testament, hulpmiddel voor nabestaanden

Veel nabestaanden hebben problemen met het stopzetten van digitale accounts, abonnementen en social media van een overledene. Een nagenoeg onmogelijk opgave, tenzij er toegang is tot een overzicht met wachtwoorden en inlogcodes. Een digitaal testament biedt nabestaanden de mogelijkheid online zaken netjes af te ronden. HCC!genealogie ontwikkelde hiertoe een Social Media Testament en stelt die gratis ter beschikking.

Vaak realiseren nabestaanden zich pas na het overlijden van een dierbare dat er nóg een erfenis is die afgehandeld moet worden; de digitale erfenis. Social media, e-mail- en twitter accounts, diverse Apps, maar ook de zogeheten MIJNsites e.d. moeten worden opgezegd. HCC!seniorenacademie pleit zelfs voor een ?Handboek voor Achterblijvers? en een handboek van je huis waarin staat hoe men zaken zoals alarm, telefoon, internet, Wifi etc.-aan en uit moet zetten.
Websites als accountkiller en backgroundchecks helpen ook en beschikken Microsoft en Google over instructies hoe een account te verwijderen. Facebook gaat nog verder. Zij biedt de mogelijkheid tot een herdenkingspagina aan.

Het Sociaal Media Testament kan veel pijnlijke situaties en ergernis voorkomen, waarbij overigens het wachtwoord van de computer niet mag worden vergeten. HCC!genealogie ontwierp hiervoor een formulier met daarop de meest gebruikte social media toepassingen en met ruimte voor anderen toepassingen of programma?s. Hierop kunnen inlogcodes, wachtwoorden, etc. overzichtelijk worden vastgelegd. Dit digitale testament is gratis te downloaden van website,waar ze in de map ?Down-loads? en daarna ?persberichten? klaar staan. (https://genealogie.hcc.nl/downloads/persberichten.html)

Er bestaan inmiddels digitale kluisjes voor pc, tablet of smart phone, zoals LastPass, Wallet en LockBox waar al die inloggegevens en wachtwoorden ?uiteraard achter een wachtwoord- kunnen worden opgeslagen. Maar dan moet je als nabestaande wel weer over dat wachtwoord kunnen beschikken anders blijft de kluis ook voor hen gesloten.
Notarissen bieden Digizeker aan, een ?digitale kluis? op hun kantoor. Daarin worden ?net als met een App- alle accounts en de bijbehorende inlogcodes bewaard en na overlijden krijgen de nabestaanden de inlogcode van deze kluis zodat zij accounts makkelijk kunnen beëindigen. Deze digitale kluis wordt gecombineerd met een notariële akte en geregistreerd in het Centraal Testamentenregister. In overleg met de notaris bepaalt uzelf wie na uw overlijden het beheer over de digitale kluis krijgt. Zowel de mogelijkheid bij de notaris als de diverse partijen die op dit terrein digitaal actief zijn ?zoals Ziggur- berekenen voor deze diensten kosten door.

Interessegroep Genealogie
De Interessegroep Genealogie van HCC is sinds 1986 een levendige groep die adviseert over bijvoorbeeld genealogische softwarepakketten en de mogelijkheden van internet op dit gebied. De groep biedt een omvangrijk netwerk om kennis en ervaringen uit te wisselen en geeft presentaties en cursussen door heel het land. Nu is het een grote groep mensen die elkaar steunen en stimuleren in hun onderzoek.
Daarnaast exploiteert zij een website genealogie.hcc.nl/
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Meer informatie omtrent het bovenstaande wordt u gaarne verstrekt door Cees Heystek, voorzitter HCC!genealogie die telefonisch via 0416 279 373 / 06 22 457 837 of per e-mail bereikbaar is en/of door Frank Lether, PR-functionaris van de vereniging, telefoon 033 245 05 10 of per e-mail.

Mookhoek, 31 oktober 2017


https://genealogie.hcc.nl/downloads/persberichten/26-bijlage-social-media-testament-1/file.html
in Excel

https://genealogie.hcc.nl/downloads/persberichten/24-bijlage-social-media-testament/file.html
in PDF

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

0 van 5 sterren gebaseerd op 0 reviews

Gerelateerd nieuws in de regio

26-01-2018 - Van Winterswijk nieuwe secretaris HCC!genealogie
Mr. Willem van Winterswijk (73) uit Leiderdorp is door de Algemene Vergadering van de interessegroep Genealogie van de HCC, de grootste computervereniging van de Benelux, benoemd tot secretaris. Va

01-06-2017 - NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA Uitvaartverzorging B.V. Van Bruchem beschikt over een aula in Rossum (H.C. de Jonghweg 2) en een 24-uurskam

05-04-2017 - Journalist John Bindels geeerd met Wijnrank
De Brabantse journalist John Bindels uit Baarle-Nassau is nationaal onderscheiden met de Wijnrank voor zijn kritische wijncolumns. Voorzitter Peter van Houtert van de Koninklijke Vereniging van Nederl

15-06-2016 - 27 augustus: Vrouwen-fietsen-voor-hospice
Op zaterdag 27 augustus a.s. vindt een bijzondere racefietstocht voor dames plaats, waarbij geld ingezameld wordt voor het Hospice Nijkerk. Initiatiefnemer van deze tocht is Gijsbert Bast, zelf fanati
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap