Home / Website Blog / Een website maken of laten maken?

Een website maken of laten maken?

Een website maken of laten maken?

Heb je de wens om een eigen website te maken én te beheren? Dat is gelukkig makkelijker dan ooit te voren. Want de verschillende soorten software kun je op een laagdrempelige manier een professionele site bouwen. 

Nu lijken de meeste softwarepakketten gebruiksvriendelijk en toegankelijk, maar je kunt al snel tegen wat obstakels oplopen - vooral als je geen ervaring hebt met ICT. Is het verstandig om zelf een website te maken óf laten maken? Dat gaan we in dit artikel onderzoeken.

Waarom is een website noodzakelijk?

Je kunt voor verschillende zaken terecht op het internet. Bijvoorbeeld om online te winkelen, iets te verkopen of omdat je iets onder de aandacht wil brengen. Daar worden websites dus voor gebruikt. Een website is vooral noodzakelijk als je gaat ondernemen, want dankzij een site kun je meer klanten bereiken. 

Bovendien zou het goed kunnen dat je geen fysiek verkooppunt hebt, waardoor je je volledig richt op online klanten. Verder blijft het een persoonlijke keuze of je wel of niet een website wilt opstarten. Verder kan het nog een aantal voordelen hebben:

  • Je kunt de bekendheid van je merk vergroten. Binnen Nederland, maar ook daarbuiten
  • Je website heeft geen openingstijden, waardoor bezoekers of klanten er altijd terecht kunnen
  • Via je website kun je makkelijker en sneller bereikbaar blijven, waardoor je bezoekers hier een goede ervaring aan overhouden
  • Je kunt zien wie je concurrenten zijn en hier vervolgens op anticiperen, mocht dat noodzakelijk zijn

Waarom zelf een website maken?

Zoals je eerder kon lezen, zijn er veel soorten software die je kunt gebruiken om zelf een website te bouwen. Vaak kun je voor slechts een paar euro een domeinnaam en webhosting aanschaffen, waardoor je website in de lucht blijft én zichtbaar is.

Eén van de belangrijkste redenen om zelf een website te maken, is om te besparen op de kosten. Bovendien kan het ook tijd schelen, omdat je op ieder moment aan de website kunt werken en niet hoeft te wachten totdat een expert dit voor je oppakt. Het is dus niet gek dat veel (beginnende) ondernemers er bewust voor kiezen om zelf een website te maken.

Waarom een website laten maken?

Een website laten maken is echter ook een populaire keuze geworden, omdat er veel experts zijn op dit gebied. Dit kan ook veel pluspunten hebben en misschien past dit wel beter bij je. Want als je een website laat maken, dan ben je verzekerd van een professionele en een goedwerkende website. Websitebouwers houden bijvoorbeeld rekening met SEO en betalingsmogelijkheden.

Daarnaast kun je al je wensen doorgeven, waarna de websitebouwer hier rekening mee houd. Daarnaast kan ook dit tijd schelen, want jij hebt je handen vrij voor andere dingen. Vooral als ondernemer kun je deze tijd goed gebruiken.

Conclusie

Je kunt zelf beslissen of je een website maakt of laat maken. Als je een professionele en goedwerkende site wil, dan kan het handig zijn om een professional in te schakelen. Hier is weCare Media een uitstekend voorbeeld van.





Een website maken of laten maken?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

19-04-2024 - Zo haal je het maximale uit de website van je bedrijf
Als je vandaag de dag een bedrijf hebt dan is het logisch dat het bedrijf ook een website heeft. Online vindbaar zijn wordt steeds belangrijker want steeds meer mensen zoeken online naar diensten en p
Lees meer

18-09-2023 - Zo weet je of een website betrouwbaar is
Oplichters verzinnen steeds nieuwe manieren om consumenten online op te lichten. Daardoor kunnen websites van webshops soms zo op elkaar lijken, dat het lijkt alsof de website betrouwbaar is. Dat terw
Lees meer

11-08-2023 - Een webshop beginnen? Hier 5 tips!
Met de groeiende populariteit van online winkelen, is het starten van een webshop een aantrekkelijke onderneming geworden voor veel mensen. Een webshop biedt de mogelijkheid om producten te verkopen a
Lees meer

20-03-2023 - 3 tips voor het realiseren van je webshop
Overweeg je om een webshop te starten? Dan zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Het maakt niet uit of je een kleine of grote onderneming hebt, een webshop starten kan een h
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap