Home / Accessoires Blog / De beste zonnebril voor jouw gezicht

De beste zonnebril voor jouw gezicht

Met deze tips shop jij jouw perfecte zonnebril

De zon heeft zich al weer een paar keer laten zien. Tijd voor een nieuwe zonnebril misschien? Maar hoe kies je de zonnebril die past bij jouw gezicht?Hieronder leggen wij uit hoe jij je gezichtstype kunt bepalen en welke zonnebril daarbij hoort. Maar natuurlijk moet je altijd de bril kopen waar jij je mooi en prettig bij voelt.

 

Type zonnebrillen

Zonnebrillen zijn er in alle vormen  en maten en glazen en dat maakt de keuze voor een goede zonnebril die perfect bij je past lastig. Want staat die hele stoere bril jouw echt wel? In deze blog leggen wij je uit welke meest voorkomende type zonnebrillen er zijn en daarna kijken we naar de vorm van je gezicht. Zo kun je voor jouw de beste zonnebril kiezen. Onderstaand hebben wij voor jou de meest voorkomende vormen van zonnebrillen opgenomen.

 

Welk type gezicht heb jij?

Nu je weet welke type zonnebrillen er zijn is het goed om te weten welke type het beste past bij jouw gezichtsvorm. Net als bij kleding (Om te weten welke zonnebril goed bij je gezicht past, moet je eerst weten welke vorm je gezicht heeft. Voor je begint haal je eerst al het haar uit je gezicht en kijkt goed naar de vorm van je gezicht. Trek denkbeeldige lijnen halverwege je voorhoofd, ter hoogte van je ogen en bij je mond. Daarnaast is de lengte van je gezicht natuurlijk ook van belang. Meet vanaf je kin tot je haargrens. Hieronder vertellen wij je hoe je de beste bril kunt kiezen die past bij de vorm van jouw gezicht.

1. De ovale gezichtsvorm

Je hebt een ovaal gezicht als je kaak en voorhoofd ongeveer even breed zijn en iets smaller dan je jukbeenderen. Een ovale gezichtsvorm wordt algemeen gezien als de meest ideale gezichtsvorm. Dat komt omdat bij deze gezichtsvorm je eigenlijk allerlei vormen monturen en glazen kunt kiezen. Houd wel in de gaten dat de bril goed staat bij de wenkbrauw vorm en niet te breed of te smal is.

Welke bril?

Bijna alle brillen en ook kapsels passen bij deze gezichtsvorm. Let er wel op dat je bril niet te groot of te klein is vergeleken bij je hoofd.

 

2. De ronde gezichtsvorm

 

We weten allemaal wel wat er met een rond gezicht bedoelt wordt. Bij een rond gezicht verschilt de lengte van het gezicht niet veel van de breedte. Daarnaast kent een rond gezicht geen hoekige vormen.

Welke zonnebrillen staan goed bij een rond gezicht?

Bij een rond gezicht past heel goed een bril die je gezicht optisch langer maakt en dus minder breed. Kies liever geen ronde glazen want deze benadrukken juist de ronde vorm van je gezicht.

Geschikte brillen waar je aan kunt denken zijn de meer hoekige monturen en glazen:

– rechthoekige of vierkante glazen– brillen met rechte lijnen– glazen die breder zijn dan ze hoog zijn– glazen die aan de buitenkant iets omhoog gaan.– kleur, ook donkere kleuren geven diepte aan je gezicht en zijn dus een goede keuze– een bril mag iets oversized zijn.

  3. Langwerpige of rechthoekige gezichtsvorm

Een langwerpig of lang gezicht is een gezicht dat langer is dan het breed is. Een rechthoekig gezicht heeft een wat bredere kaaklijn en een breed voorhoofd en is ook wat langer.

Welke zonnebrillen staan goed bij een rechthoekig of lang gezicht?

Als je een langwerpig gezicht hebt dan heb je een vierkante kaaklijn, opvallende jukbeenderen en vaak ook een wat langere neus. Wanneer je dit type gezicht hebt dan wil je je gezicht korter laten lijken. Dat kun je doen door te kiezen voor een opvallende bril met een rechte vorm, deze breekt als het ware de lengte van je gezicht. Wanneer je kiest voor een bril met een lage of brede neusbrug laat je je neus korter lijken.

Geschikte brillen zijn bijvoorbeeld de wayfarer, aviator of rechthoekige brillen:

– een rechte en/of opvallende bovenkant– een lage neusbrug– een iets breder montuur dan het gezicht– een wat zwaarder montuur en/of brede poten– iets afgeronde glazen

 4. De vierkante gezichtsvorm

 

Een vierkant gezicht wordt gekenmerkt door een stevige brede kaak en een breed voorhoofd. De lengte en breedte zijn nagenoeg gelijk aan elkaar.

Welke zonnebrillen staan goed bij een vierkant gezicht?

Bij een vierkant gezicht hoort een brede kaak en vaak een even breed voorhoofd. Met deze gezichtsvorm wil je bereiken dat je gezicht langer lijkt en de "hoekigheid" van je gezicht wordt verzacht.

Geschikte brillen zijn dan de wat grotere, ronde en ovale brillen:– Brillen met ronde vormen– Brillen die de wenkbrauwlijn benadrukken met kleur of vorm.– Brillen met wat donkere glazen

 5. Het hartvormig gezicht

Een hartvormig gezicht herken je aan een iets breder voorhoofd, een smallere kaaklijn en een spits toelopende kin.

Welke zonnebrillen staan goed bij een hartvormig gezicht?

Bij een hartvormig gezicht probeer je de aandacht van het brede voorhoofd af te leiden. Geschikte brillen zijn: ovale brillen, aviator model

– wat grotere glazen– dunne poten– modellen met de nadruk op de onderkant (breder of donkerder gekleurd aan de onderkant)– lichte of onopvallende monturen

 

Je weet nu welke zonnebril er bij jouw gezichtsvorm past dus tijd om te shoppen!! Neem snel een kijkje bij onze collectie zonnebrillen

De beste zonnebril voor jouw gezicht

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap