Home / Adviesorgaan Blog / Hoe neem je de beste zakelijke beslissingen Onderzoek of laat je adviseren!

Hoe neem je de beste zakelijke beslissingen Onderzoek of laat je adviseren!

Hoe neem je de beste zakelijke beslissingen Onderzoek of laat je adviseren!

Een beslissing nemen doe je niet zomaar. Zeker wanneer je een zakelijke beslissing moet nemen is het goed om daar wat beter over na te denken. Het kan namelijk zomaar een beslissing zijn die je hele bedrijf om zeep kan helpen maar ook een beslissing die juist heel goed is voor je bedrijf. Hoe je op de juiste manier een zakelijke beslissing neemt daar gaan we in dit artikel wat verder op in. 

Investeren is ook ondernemen

Investeren in je onderneming is ook iets wat je moet durven maar het is wel de start ervan om een goede onderneming op te kunnen zetten. Wanneer je niets hebt om te investeren dan is de kans klein dat het ook wat gaat worden. Er is ook de mogelijkheid om iemand anders te vragen om in jouw bedrijf te investeren maar of dat iets is wat je moet willen moet je toch wel heel goed over nadenken.

Wanneer iemand anders in jouw bedrijf gaat investeren betekent dit ook vaak dat je onder druk komt te staan. De investeerder zal namelijk bepaalde eisen gaan hebben waaraan jij moet voldoen om het waar te maken. Haal je die eisen niet dan zit daar een consequentie aan en deze zijn vaak niet mals.

Wat voor onderzoek kan je doen voordat je een beslissing neemt?

Voordat je een beslissing gaat nemen kan je natuurlijk eerst van allerlei dingen gaan onderzoeken. Stel dat het gaat om de verkoop van een bepaald product dan is het verstandig om eerst een marktonderzoek te doen maar ook een product onderzoek is dan niet gek. Je wil weten of het product al bestaat en hoe het product het op de markt gaat doen. 

Je kunt dat nooit met zekerheid zeggen maar het is wel verstandig om daar verder naar te kijken. Er zijn ook genoeg mensen die gewoon reageren vanuit hun onderbuikgevoel en de stap wagen. Of dat nu zo een goede beslissing is dat kan je van tevoren niet zeggen. De kans is gewoonweg 50/50 dat het goed of fout gaat.

Zorg dat je financiën goed geregeld zijn

Ook dit hoort natuurlijk bij het ondernemen. Toch is het niet altijd vanzelfsprekend dat dit allemaal netjes geregeld is. Soms kan het echt een zooitje zijn. Zorg ervoor dat dit bij jou niet zo is. Wanneer het voor jou helder is hoe je ervoor staat kan je ook beter een zakelijke beslissing nemen. 

Laat je goed adviseren

Ben je niet helemaal zeker van je zaak of heb je gewoon nog net dat duwtje in de rug nodig? Schroom dan niet om een zakelijk adviseur in de arm te nemen. Wanneer je dit doet heeft dat niets met te maken met faalangst zoals sommige mensen wel zeggen maar heeft het alles te maken met het stukje zekerheid wat jij heel graag wilt hebben. Wij vinden het in ieder geval niet raar wanneer je dit zou doen. Je bedrijf is niet zomaar wat en je moet er immers jezelf maar ook je gezin mee onderhouden.

Ondernemen is soms net...

Dit klinkt misschien een beetje raar maar het is wel zo. Ondernemen is soms net zoals gokken. Neem je de juiste beslissing dan “win” je maar neem je de verkeerde beslissing dan kan je zomaar in 1 klap een heleboel verliezen. 

Ben je op zakelijk gebied liever wat zekerder van je zaak dan is het verstandiger om het gokken te beperken tot alleen in het beste Nederlandse casino en op zakelijk gebied het toch op zeker te spelen door goed onderzoek te doen.

Hoe neem je de beste zakelijke beslissingen Onderzoek of laat je adviseren!

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap