Home / Airco Blog / Verkoeling in de camper met een dakairco

Verkoeling in de camper met een dakairco

Het kwik begint te stijgen en voor veel kampeerliefhebbers zoals ik begint het weer te kriebelen. Heerlijk kamperen in de buitenlucht, volop genieten van de zon en de zwoele nachten. Zelf ben ik een echt buitenmens, dus toen ik de kans kreeg om een camper te kopen liet ik niet lang op me wachten. Afgelopen zomer zijn we heerlijk met de camper op vakantie geweest in eigen land. Maar het was een warme zomer en dat hebben we gemerkt. Door de warmte werd het al gauw benauwd in de camper. Dit jaar heb ik besloten om niet op vakantie te gaan zonder een goede airco!  

Dakairco snel en eenvoudig zelf installeren 

Op internet vond ik verschillende type airco’s voor in de camper: airco’s voor op het dak, bankairco’s (ook wel inbouw airco) en mobiele airco’s. Wij kozen voor de dakairco. Onze camper is namelijk niet zo groot van formaat (precies groot genoeg voor twee personen) en deze airco neemt geen nuttige ruimte in beslag. Een dakairco wordt geïnstalleerd op het dak van je caravan of camper op de plek van het dakluik. Daarnaast is de dakairco makkelijk zelf te installeren.

het kiezen van de juiste dakairco

Het vinden van de juist dakairco hoeft niet moeilijk te zijn. De dakairco is vrijwel altijd te monteren in een dakluik van 40x40. Maar meet voor de zekerheid je dakluik goed op! Daarnaast is het belangrijk om jezelf de volgende vraag te stellen: Wanneer ga je met de camper of vakantie? Ga je net als ik niet alleen in de zomer op vakantie, maar ook in het najaar? Dan is het belangrijk dat de airco beschikt over een geïntegreerde waterpomp. Zo geniet je ook tijdens de koudere dagen van een warme en knusse camper.  

Heb je twijfels over welk type dakairco geschikt is voor jouw camper? Dan adviseer ik om informatie in te winnen bij Coolewarmte. Zij kunnen je voorzien van een passend advies.

Verkoeling in de camper met een dakairco

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

08-06-2023 - Een goede airco op kantoor zorgt voor comfort en productivit
Met de zomer voor de deur is het essentieel om een goede airconditioning op kantoor te hebben. Een comfortabele werkomgeving is niet alleen prettig voor medewerkers, maar het heeft ook een positief ef
Lees meer

11-06-2020 - Review: Dyson Pure Humidify Cool
Er is niets dat ik leuker vind dan de voordeur van mijn appartement in Rotterdam open te duwen en een bos lucht op te zuigen die me dood wil. Binnen is het niet veel beter. Het spijt me dat ik het je
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap