Home / Apk keuring Blog / Alles rondom een APK keuring

Alles rondom een APK keuring

Alles rondom een APK keuring

Heeft u een auto en verloopt de eerder gedane APK keuring? Dan is het wettelijk verplicht dat u weer een nieuwe keuring laat doen. Het is echter verstandig om een aantal zaken goed te weten voordat u een APK keuring gaat aanschaffen bij een vak garage. Ook kunt u zelf een aantal zaken zelf bekijken, zodat dit niet meer door een vakman gedaan hoeft te worden. Op deze manier kunt u misschien wel kosten besparen en dat is natuurlijk altijd mooi.

Zelf bekijken

Voordat u een APK keuring gaat inplannen of laat uitvoeren is het verstandig om zelf eens naar een aantal zaken te kijken. Er zijn dan een aantal dingen waar op gelet moet worden, waarvan de verlichting en de banden het meest belangrijke is. Alle lichten moeten functioneren en dan ook met het bijbehorende knopje.

De banden moeten een minimale profieldiepte hebben van 1,6 millimeter. Dit kunt u meten met bepaalde dieptemeters maar dit kan ook bij veel tankstations. Zijn uw banden aan de buitenkant beschadigd? Dan kunt u meteen rekening houden met het niet halen van de APK keuring.

Verder zijn er nog een aantal zaken zoals ruitenwissers, ruitensproeiers, deuren, brandstofdop, spiegels en de uitlaat. Dit laatste is wel zeer belangrijk, want ook de uitstoot wordt gemeten bij een APK keuring. Zorg dus voor een goed filter.

Laten kijken

Uiteraard moet de auto bekeken worden door een professional. Dit kunt u doen bij de vele verschillende garages en APK keuringsbedrijven. Heeft u bijvoorbeeld een APK te Utrecht nodig? Dan kunt u gemakkelijk via het internet veel verschillende bedrijven tegenkomen. U moet echter wel letten op de betrouwbaarheid van het bedrijf, want er zijn veel louche zaken waarbij er onderdelen worden vervangen terwijl dit nog lang niet nodig is. Lees dus eens een aantal reviews van verschillende garages, zodat u hier een duidelijk beeld van heeft.

Alles rondom een APK keuring

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

12-06-2016 - Apk keuring: Kies het apk keuringsstation dat bij uw past
De apk keuring is een noodzakelijk gegeven. Als uw auto eenmaal wat ouder is ontkomt u er niet aan: de apk keuring. Als uw auto dateert van na 31 december 2004 en beschikt over een benzinemotor of een
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap