Home / Appendages Blog / Flexibiliteit maakt stoomketel klaar voor de toekomst

Flexibiliteit maakt stoomketel klaar voor de toekomst

Voor productieprocessen die net even wat meer vragen als het gaat om flexibiliteit, is een stoomketel een aantrekkelijke optie. Toch blijven facilitair beheerder en technici soms nog iets te veel hangen in oude aandrijfmethodes. Door het hoge rendement en de kwaliteit wordt het nu opeens wel heel aantrekkelijk om een stoomketel te overwegen.

Met name voor nauwkeurige toevoer van energie en kwaliteitskritische productmethoden is een stoomketel de aanwezen vorm van aandrijving. Niet alleen is een stoomketel al na drie minuten opgestart, ook de verliezen door het spuien blijven beperkt. Installatiebeheerders herinneren zich wellicht nog het tijdverlies en de energieverspilling van oudere types stoomketels die regelmatig moesten spuien. Kort samengevat: aan het einde van de dag nog maar een keer. Dat is gemakkelijk in te plannen en wel zo overzichtelijk voor de planning.

Bent u niet direct op expertiseniveau als het gaat om stoomketels en appendages? Het rendement van 92 procent zal technisch beheerders in ieder geval aanspreken. Voor technici van productieprocessen is er een ander aantrekkelijk argument om zich te verdiepen in de stoomketel. Productielijnen waarbij kwaliteit onmisbaar, kunnen vertrouwen op 100% schone stoom, met CE-keuring en certificering vanaf het eerste moment van inbedrijfstelling. Zo weet u zeker dat u eventuele inspectie met vertrouwen tegemoet kunt zien. Belangrijker nog: ook als er niet wordt gecontroleerd, weet u dat u tegemoet komt aan de hoogste eisen van productiestoom. 

Stoomketels zijn zo door technische ontwikkeling in sneltempo een goed en krachtig alternatief geworden voor andere energiebronnen. Het aloude argument dat de stoomketel niet flexibel genoeg is, kunt u daar vanaf trekken. Ook voor kleinere productielijnen is het de moeite waard om een thermischee ketel of stoomketel in te zetten. Vanaf 10 kilo stoom/uur valt u in de doelgroep die baat hebben bij een ketel. Niet direct ruimte op de fabrieksvloer of in het stookhok? Stoomketels nemen tegenwoordig dusdanig weinig ruimte in, dat ze ook prima te plaatsen zijn in werkplaatsen of andere bergruimten. Bereid u zich voor op groei en kunt u echt geen vierkante meter missen? Voor meerdere klanten, met name die in de voedselsector, zijn buiten de deur flexibele installaties geplaatst. Zo kan stoom direct het werk overnemen, zonder veel kostbare manuren aan installatie en inregelen. Ideaal om snel weer op stoom te zijn na uitval of een andere calamiteit. De stoomketel laat zich door de flexibiliteit zo van een andere kant zien.  

Flexibiliteit maakt stoomketel klaar voor de toekomst

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap