Home / Audio apparatuur Blog / Waarom deze sectoren niet zonder professionele audio-installatie kunnen

Waarom deze sectoren niet zonder professionele audio-installatie kunnen

Waarom deze sectoren niet zonder professionele audio-installatie kunnen

Professionele audio-installatie is een onmisbaar onderdeel van veel verschillende sectoren, zelfs sectoren waar je misschien niet direct aan zou denken. Alleen op deze manier kunnen deze bedrijven en openbare instellingen namelijk zorgen voor de perfecte geluidsbeleving én de effectieve communicatie die zo belangrijk voor hen is. In dit artikel gaan we dieper in op een aantal van deze sectoren en leggen we uit waarom zij nu specifiek niet zonder professionele audio-installatie kunnen.

Muziekinstallaties voor de horeca

De horeca zonder muziek: dat is bijna ondenkbaar. Of het nu gaat om een bruisende nachtclub of juist een intiem restaurant, een hoogwaardige geluidsinstallatie moet in de horeca altijd voorop staan. Voor dansmuziek is het belangrijk dat de bastonen diep en krachtig klinken, terwijl de hoge tonen helder en zuiver moeten zijn. Hierdoor worden de beats voelbaar en worden bezoekers echt meegesleept in de muziek. Misschien sta je hier niet bij stil, maar daar komt heel wat afstelwerk bij kijken!

Ook dient de muziek die uit een professionele audio-installatie komt dus als echte sfeermaker in restaurants, waarmee je ervoor zorgt dat het decor, het eten en de mindset van je bezoekers perfect op elkaar zijn afgestemd. Daar wordt iedere maaltijd meteen een stuk smakelijker door!

Intercomsystemen voor fabrieken

In fabrieken is vooral de veiligheid van het grootste belang. Met een professioneel intercomsysteem wordt het mogelijk gemaakt om het hele bedrijf tijdig te waarschuwen in geval van noodsituaties, zoals brand of de vrijkomst van giftige stoffen. Hierdoor kunnen de werknemers snel geïnformeerd en geëvacueerd worden.

Echter, ook voor gewone communicatie binnen een grote fabrieks- of bedrijfshal zijn een geluidsinstallatie en intercom onmisbaar! Op die manier kunnen toezichthouders efficiënt met het personeel communiceren, zodat de productiviteit toeneemt.

Tot slot blijft sfeer altijd een belangrijk punt. In vrijwel iedere sector zijn medewerkers die naar muziek kunnen luisteren gelukkigere medewerkers, en gelukkige medewerkers zijn ontspannener en lopen minder snel tegen oververmoeidheidsklachten aan. 

Luidsprekers voor sporthallen

In sporthallen spelen audio-installaties natuurlijk een grote rol bij het omroepen van scores en het verstrekken van informatie over wedstrijden. Door de juiste luidsprekers te gebruiken, zorg je ervoor dat deze scores en mededelingen duidelijk en verstaanbaar worden overgebracht naar zowel het publiek als de sporters.

Ook sportdagen kunnen met audio-installaties in goede banen worden geleid. Zo kun je eenvoudig instructies geven en de schema’s aankondigen, zodat het evenement soepel verloopt en alle deelnemers op tijd zijn waar ze moeten zijn. 

Wat zeker niet vergeten mag worden, is dat luidsprekers voor sporthallen balbestendig moeten zijn! Een professionele audio-installateur plaatst daarom enkel audio-installaties in sporthallen die uitgebreid getest zijn, zodat je er ook bij veelvuldig balgebruik nog lang van kunt profiteren.

Waterbestendige speakers voor zwembaden

Zwembaden zijn plaatsen waar ontspanning, plezier en actief bezig zijn allemaal samenkomen. Muziek heeft een enorme impact op al die drie facetten. Met kalme muziek komt men tijdens de yogalessen extra tot rust, terwijl tropische beats ervoor zorgen dat je bezoekers zich in de Cariben wanen!

Niet ieder speakersysteem is echter geschikt voor zwembaden. Deze moeten namelijk absoluut chloor- en vochtbestendig zijn, zodat ze niet gaan roesten, over tijd worden weggevreten of zelfs kortsluiting veroorzaken. Ook moeten deze systemen dus met absolute zorg worden aangelegd om gevaarlijke situaties te voorkomen. Pas dan kunnen je bezoekers echt genieten!

Geluidssystemen voor kerken

De laatste instelling die we in dit artikel behandelen is de kerk. In kerken kan de akoestiek namelijk een uitdaging vormen, waardoor sprekers moeilijk verstaanbaar zijn voor de kerkgangers. Een professionele audio-installatie kan dit probleem oplossen door het geluid op de juiste manier te versterken en te verspreiden, zodat boodschappen duidelijk te horen zijn. 

Daarnaast kunnen geluidssystemen in kekren ook gezang en muziek indrukwekkender laten klinken. Een goed afgestelde audio-installatie kan de muzikale begeleiding versterken en daarmee tegelijkertijd ook de emoties die gepaard gaan met religieuze vieringen. En wat dacht je van bruiloften? Juist daarbij is het natuurlijk van groot belang dat zowel de muziek als de geloften goed hoorbaar zijn voor alle aanwezigen, zodat het moment volledig tot zijn recht komt.

En waarom dan specifiek een professionele audio-installatie?

Zoals we hebben gezien is professionele audio-installatie cruciaal voor een grote verscheidenheid aan sectoren en instellingen. Maar kun je dan niet zelf zo’n muziekinstallatie installeren, in plaats van dit aan de professional over te laten? In principe niet! 

Alleen een professional heeft de expertise om de installatie perfect af te stellen en de apparatuur te selecteren die past bij jouw specifieke locatie en behoeften. Vervolgens moet ook de juiste plaatsing en afstellingen van de apparatuur worden geregeld, voor een optimale geluidsbeleving. Een professional kan hiervoor de locatie in kaart brengen en op basis daarvan de juiste beslissing maken.

Werk jij in een sector waarin audio zo goed als onmisbaar is? Neem dan contact op met een professional in jouw regio, die met de perfecte oplossing kan komen voor jouw onderneming of instelling.

Waarom deze sectoren niet zonder professionele audio-installatie kunnen

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

28-10-2016 - Optreden opname met de Gig-202
Het Nieuwe uitmixen/opnemen van artiest uitvoering of band ook extern van af tabled. De Gig-202 Nu te huur en leverbaar bij pro audio visual & light. De GIG-202 TAB Digital Mixing Console is het
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap