Home / Auto Blog / Ga je jouw auto verkopen? Dit moet je weten!

Ga je jouw auto verkopen? Dit moet je weten!

Ga je jouw auto verkopen? Dit moet je weten!

Heb je een nieuwe auto op het oog? Je zit natuurlijk vol spanning om deze nieuwe auto te kopen, maar je zult ook afscheid moeten nemen van je oude wagen. Na al die mooie ritjes wil je natuurlijk wel dat dit wat oplevert. Daar kun je zelf wat aandoen. Voor je de auto verkoopt moet je een aantal dingen regelen. Wil jij weten wat? lees dan snel verder! 

Je moet het kenteken overschrijven

Wat een van de belangrijkste stappen is bij het verkopen van je auto, is het overschrijven van je kenteken. Dit is de officiële manier om de auto wettelijk eigendom te maken van de nieuwe eigenaar. Het kenteken auto overschrijven laat je doen bij een door de RDW erkende kentekenloket. Zo ben jij niet meer juridisch verantwoordelijk voor de auto. Vergeet dus ook niet de bevestiging van deze overschrijving goed te bewaren! 

Houd de onderhoudsgeschiedenis bij de hand

De koper is vaak benieuwd naar de onderhoudsgeschiedenis van de auto. Deze laten zien of de auto goed is onderhouden. Dit zorgt voor meer vertrouwen bij de koper en wellicht tot een hogere verkoopwaarde. Laat dus alle servicebeurten, reparaties en vervangingen opschrijven. Houdt het onderhoudsboekje bij de hand en laat deze zien als erom wordt gevraagd. Dit kan potentiële kopers nog meer overtuigen over de staat van de auto.

Schoonmaken en kleine reparaties

Voordat je de auto te koop zet maak je de auto goed schoon; van binnen en van buiten. Dit geeft gelijk een goede indruk. Overweeg ook om kleine reparaties te doen. Denk aan het vervangen van versleten onderdelen en het repareren van kleine deuken of krassen. Dit maakt het nog makkelijker om de auto te verkopen. Een goed onderhouden auto is nog aantrekkelijker en kan de waarde verhogen! 

Verkoopovereenkomst

Tot slot is een duidelijk verkoopovereenkomst van groot belang. Zo bescherm jij jezelf als verkoper, maar ook de koper. Op deze manier laat je de verkoop soepel verlopen en weten jullie allebei wat je kunt verwachten. Hierin staan de details van de transactie, de verkoopprijs, de staat van de auto en eventuele andere afspraken. Dit kan misverstanden in de toekomst voorkomen. Zorg er dus voor dat jullie hier allebei een kopie van hebben. 

Dus, je auto verkopen kan niet meteen. Voordat je je volledig kunt focussen op je nieuwe auto zul je wat aandacht moeten besteden aan de auto. Maak het schoon en doe wat kleine reparaties. Stel een verkoopovereenkomst op en houd het onderhoudsboekje bij de hand. Laat het kenteken overschrijven en je auto is verkocht! 

Ga je jouw auto verkopen? Dit moet je weten!

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

17-01-2023 - De voordelen van elektrisch rijden voor woon-/werkverkeer
Nederland is een relatief klein land. In slechts enkele uurtjes kun je het hele land doorkruisen. We kunnen bijna overal in het land eenvoudig komen. Toch zijn we gewend om de meeste afstanden per aut
Lees meer

31-12-2022 - Tips om zo zuinig mogelijk te rijden
Dat de brandstofprijzen de laatste tijd behoorlijk gestegen zijn, weten we allemaal wel. Om toch zo zuinig mogelijk te rijden kun je jezelf een heel aantal gewoontes aanleren. Er zijn namelijk genoeg
Lees meer

14-09-2022 - Zakelijk auto leasen versus zakelijk auto kopen
Waar veel bedrijven ervoor kiezen om zakelijk een auto te leasen, kan het soms voordeliger zijn om een auto te kopen. In dit artikel bespreken we de voordelen ofwel je kunt een blog over auto lea
Lees meer

24-12-2021 - Waar let je op bij het kopen van een tweedehands motor of au
Een goede voorbereiding is het halve werk bij het kopen van een tweedehands motor of auto. Natuurlijk klinkt dat lekker cliché maar neem van ons aan dat hier absoluut een kern van waarheid in z
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap