Home / Auto Blog / Schade aan de auto, wat nu?

Schade aan de auto, wat nu?

Het kan iedereen overkomen: een aanrijding met de auto. Is jouw auto beschadigd door de aanrijding met een ander voertuig? Lees dan snel verder, want in dit artikel lees je wat je moet doen bij schade aan de auto door een ongeval met een andere bestuurder.

Blijf rustig

Het is erg belangrijk te allen tijde rustig te blijven. Raak niet in paniek en maak geen ruzie met de andere bestuurder. Hier heb je totaal niets aan in deze situatie. Blijf daarom altijd beleefd tegen elkaar. Dreigt er toch een ruzie te ontstaan? Neem dan contact op met de politie.

Bel eventueel de politie

Je belt niet alleen de politie als er een ruzie dreigt te ontstaan tussen jou en de andere bestuurder, maar ook als een van de betrokken partijen letsel heeft. En weet je niet zo goed of het nodig is om de politie te bellen? Dan kun je dit voor de zekerheid beter wel doen. Als de politie het niet nodig vindt om ondersteuning te bieden, zullen ze snel weer vertrekken. Het is in ieder geval goed om voor de zekerheid te bellen.

Noteer de namen van getuigen

Zijn er mensen die jouw ongeval gezien hebben? Noteer dan hun namen, adressen en telefoonnummers. Ook de inzittenden van andere voertuigen in de buurt, kunnen getuigen zijn van jouw ongeval. Noteer daarom ook hun namen, adressen en telefoonnummers. Doe dit wel alleen als ze 16 jaar en ouder zijn, want een kind onder de 16 jaar kan niet optreden als getuige.

Vul het Europees aanrijdingsformulier in

Samen met de tegenpartij vul je een Europees aanrijdingsformulier in. Dit formulier bestaat uit twee delen. Iedere betrokkene heeft een eigen deel. Vul jouw deel van het formulier volledig in en controleer of de tegenpartij zijn of haar deel van het formulier ook goed heeft ingevuld. Ben je akkoord met de gegevens die de tegenpartij heeft ingevuld? Dan onderteken je de voor- en achterzijde van het formulier. De tegenpartij moet hetzelfde doen.

Het is verstandig om jouw auto naar een garage in de buurt te brengen. De monteur kan vervolgens aangeven wat de geschatte kosten van de reparatie zijn. Deze kosten zet je op het schadeformulier. Vervolgens stuur je het Europees aanrijdingsformulier op naar je verzekeraar.

Tip: kun je jouw auto niet meer zelf naar de garage brengen? Schakel dan de alarmdienst in. Het telefoonnummer van de alarmdienst vind je op de groene kaart. De alarmdienst zorgt ervoor dat jouw auto netjes weggesleept wordt.

Wacht niet te lang met de reparatie

Tot slot raden wij je aan niet te lang te wachten met de reparatie van je auto, ook niet als de schade helemaal niet zo ernstig is. Hoe langer je wacht met een reparatie, des te groter het risico wordt dat de schade verergert.

Is je autoruit bijvoorbeeld beschadigd? Dan kun je hier nog een tijdje mee rond blijven rijden, maar door de omgevingstemperatuur en andere externe factoren kan de schade in korte tijd erger worden. Kies liever voor autoruit laten repareren en je voorkomt dat een eenvoudige en goedkope reparatie en complexe en dure reparatie wordt. Hetzelfde geldt bij andere vormen van schade. Laat alle schade aan je auto snel verhelpen en je voorkomt een hoop problemen.


Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

0 van 5 sterren gebaseerd op 0 reviews

23-10-2018 - Auto verkopen
Als je als particulier je auto wilt verkopen dan zijn er allerlei zaken waar je op moet letten. De meeste particulieren hebben niet veel ervaring met het verkopen van een auto, dus je kunt wat valkuil
Lees meer

10-01-2018 - 5 tips bij het zoeken naar een nieuwe zakelijke bedrijfswage
Zo nu en dan zal je je wagenpark moeten updaten. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer het leasecontract is afgelopen. Het kan ook zo zijn dat je het wagenpark zelf in beheer hebt en de auto gew
Lees meer

16-11-2017 - Uw Auto Verkopen? Gratis Uw Auto Taxeren? Wat is uw Auto Waa
Auto verkopen? Dat doe je het makkelijkst zo. 085-0471797Bent u van plan uw auto te verkopen? Vind u dat u toe bent aan een gloed nieuwe auto? We vinden dat ook en helpen u daarom graag bij het i
Lees meer

21-09-2017 - Een tweedehands auto online bestellen, hoe werkt dat?
Je kent het vast wel. Bij een bezoek aan de dealer wordt je een auto aangeprijst met verkooppraatjes terwijl je een kop koffie drinkt met de verkoper. Soms kom je na aankoop er dan ook nog achter dat
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap