Home / Badkamertegels Blog / Tips voor het inrichten van een kleine badkamer

Tips voor het inrichten van een kleine badkamer

Tips voor het inrichten van een kleine badkamer

Het kan soms erg lastig zijn om een badkamer in te richten, vooral als het een kleine badkamer betreft. De meeste huizen in de stad hebben tegenwoordig geen grote badkamer en daarom geven wij je in dit artikel wat tips om een badkamer met weinig ruimte zo in te richten dat het er net zo mooi uitziet als de rest van je huis.

Dezelfde kleur gebruiken

Allereerst is het belangrijk om geen donkere muren of lichte tegels te gebruiken, de ruimte ziet er daardoor wat kleiner uit. Het is belangrijk om juist lichte en heldere kleuren te gebruiken om je badkamer visueel groter te doen lijken.

Licht, licht en nog eens licht

Natuurlijk licht in een badkamer is natuurlijk het meest ideaal, maar helaas heeft niet elke badkamer een raam waar de zon naar binnen schijnt. Als je geen ramen hebt of juist meer licht in de ruimte wilt hebben is het belangrijk voor licht te kiezen die sfeer kan toevoegen, zoals zacht wit licht. Door van licht gebruik te maken kan het je badkamer ook optisch groter doen lijken dan het in werkelijkheid is.

Douchewand of inloopdouche

Een andere manier om optimaal gebruik te maken van de ruimte is of om een doorzichtige douchewand te gebruiken, zodat je niet blijft plakken tijdens het douchen aan het douchegordijn en ook een gedeelte van de badkamer visueel af te sluiten. Daarnaast is een inloopdouche in plaats van douchehok ideaal in een kleine badkamer, zo heb je namelijk toch veel ruimte voor te douchen in een kleine badkamer. Daarnaast zijn de eenvoudig te onderhouden en ziet je badkamer er op deze manier er toch meer open uit.

Spiegels

Een andere belangrijk punt om een badkamer groter te doen lijken is om een spiegel te kiezen die tot het plafond rijkt. Een grote spiegel met daarbij verlichting aan de boven- en onderkant kan de impact van het licht verdubbelen en hierdoor ook de ruimte groter doen lijken.

Echter is het allerbelangrijkste om de badkamer simpel te houden en te richten op kwaliteit en eenvoud, wilt namelijk niet een te drukke badkamer vol met kastjes en plankjes. Ben je door dit artikel geïnspireerd geraakt om je badkamer in te richten? Neem dan eens een kijkje op Tegeldepot, de website die alles biedt wat je nodig hebt voor een badkamer.


Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

0 van 5 sterren gebaseerd op 0 reviews

Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap