Home / Bedrijfsuitje Blog / Hoe organiseer je een bedrijfsuitje in coronatijd?

Hoe organiseer je een bedrijfsuitje in coronatijd?

Hoe organiseer je een bedrijfsuitje in coronatijd?

Of het nu een personeelsfeest of een bedrijfsuitje is, vaak is het voor bedrijven een jaarlijkse traditie die ook nog eens vaak tegen het eind van het jaar plaatsvindt. Maar 2020 is geen jaar zoals andere jaren gebleken. Het coronavirus en de bijbehorende maatregelen zorgen ervoor dat we op grote school moeten omdenken om toch nog dingen mogelijk te maken. Maar hoe kun je een bedrijfsuitje organiseren in coronatijd? We geven wat tips ter inspiratie.

Online pub quiz

Als het uitje geen uitje kan zijn waarbij mensen bij elkaar komen, wil dat niet zeggen dat mensen helemaal niet gezamenlijk iets kunnen doen. Wat bijvoorbeeld een populaire bedrijfsactiviteit is, is een pub quiz. Natuurlijk is het het leukst om die ‘live’ te houden, maar het kan natuurlijk ook prima online via een dienst als Microsoft Teams. Teams kunnen appgroepen oprichten om te overleggen over antwoorden. Je kunt iedereen die deelneemt een budget geven om drankjes en hapjes voor zichzelf in te slaan, zodat er toch nog een gezellige teamactiviteit gehouden kan worden.

Online escape room

De laatste jaren is de escape room ook een zeer populaire teamactiviteit die als bedrijfsuitje ingezet kan worden. Het is immers bevorderlijk voor de samenwerking in het team als je door samen te werken je team binnen een uur uit een kamer moet bevrijden. Dit is echter onmogelijk om met inachtneming van de anderhalve meter afstand te doen. Gelukkig hebben een aantal exploitanten van escape rooms niet stilgezeten en online escape rooms opgetuigd. Zo kunnen groepjes medewerkers alsnog een escape room doen als gezellig bedrijfsuitje.

(Online) borrel

Op kleine schaal is een borrel nog wel te organiseren met inachtneming van de anderhalve meter afstand. Als je hier de juiste locatie voor kunt vinden, kun je alsnog een beperkte groep mensen een gezellige samenkomst met hapjes en drankjes bieden. Krijg je dit niet georganiseerd of zie je het niet zitten, dan is er altijd nog de optie van de online borrel. Spreek met elkaar af om een of twee uurtjes samen te videobellen via bijvoorbeeld Microsoft Teams, zodat mensen onder het genot van een (zelf geschonken) drankje eens over iets anders kunnen praten dan werk. Daar zou nog wel eens veel behoefte aan kunnen zijn in deze tijd waarin we aanzienlijk minder sociaal contact hebben dan we gewend waren.

Hoe organiseer je een bedrijfsuitje in coronatijd?

Online workshop

Workshops worden natuurlijk ook vaak ingezet als bedrijfsuitje. Je zou denken dat die nu volstrekt onmogelijk zijn geworden, maar er zijn daadwerkelijk bedrijven die online workshops aanbieden. De benodigde materialen worden dan opgestuurd naar de deelnemers, zodat zij van huis uit kunnen meedoen met de online gegeven workshop. Dat kan een cocktailworkshop zijn (gezelligheid verzekerd!), een schilderworkshop of zelfs een lachworkshop. Dat laatste kan in deze tijd ook geen kwaad.

Zo zie je maar dat er met wat omdenken toch wel het een en ander mogelijk is, ook in deze rare tijd. Natuurlijk missen we het echte persoonlijke contact, maar dat neemt niet weg dat we er niet toch het beste van kunnen maken en toch gezellige bedrijfsuitjes kunnen organiseren!





Hoe organiseer je een bedrijfsuitje in coronatijd?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

08-04-2024 - Bouw een Sterk Team: Teamuitje in Rotterdam!
Het opbouwen van een sterk team is essentieel voor het succes van elk bedrijf. Echter kunnen bedrijfsuitjes soms een uitdaging zijn om te organiseren. Gelukkig bieden wij Teamuitje Rotterdam 
Lees meer

26-02-2024 - Tips voor teambuilding wat echt effectief is
Als bedrijf is het essentieel dat het team hecht is. Een hecht team zorgt er namelijk voor dat de successen van het bedrijf effectiever en gemakkelijker behaald worden, wat niet alleen positief is voo
Lees meer

11-12-2023 - Escape Rooms: De Ultieme Teamuitdaging
Escape rooms bieden een spannende en uitdagende ervaring waarbij teamwork en probleemoplossend vermogen centraal staan. Elke escape room heeft een uniek thema en verhaal, waardoor je team zich volledi
Lees meer

11-12-2023 - 4 Ideeen voor een geslaagd bedrijfsuitje
Bedrijfsuitjes zijn een geweldige manier om teambuilding te bevorderen en de werksfeer te verbeteren. Ben je op zoek naar een laagdrempelig uitje, dat geschikt is voor al je werknemers? Dan merk je va
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap