Home / Beits Blog / Dekkend of transparante beits gebruiken?

Dekkend of transparante beits gebruiken?

Dekkend of transparante beits gebruiken?

Tegenwoordig ziet u steeds meer hout, zo ook in de inrichting van en bij huizen. Er bestaan hele stoere houten tuinmeubelen om uw tuin een andere look te geven, maar u kunt deze ook zelf gaan ontwerpen. Hout kun u gaan schilderen maar ook beitsen, er zijn twee soorten beits die elk hun eigen toepassing hebben op het hout. Beits bevat de soorten transpartante beits en dekkende beits. Het gebruik van beits heeft het grote voordeel dat u niet eerst een onderlaag hoeft aan te brengen, beits is goed genoeg om als basis laag te dienen.

Nieuwe tuinschuur? Of eettafel? Hoe behoudt u dit het mooist?

Wilt u graag een nieuw houtproduct? Dan wilt u wel mooi en goed hout gebruiken. Tegenwoordig is een stoere steigerhouten eettafel niet meer weg te denken in de woontrends. Vaak wordt deze tafel gecombineerd met metalen tafelpoten om extra karakter te geven aan uw woonkamer, eetkamer of in de keuken. Dat is niet het enige hout wat in huis gebruikt kan worden, de mogelijkheden variëren van muurdecoraties tot deuren en van kasten tot glazenonderzetters. De opties zijn eindeloos, u kunt het zo gek niet bedenken. Hout is helemaal hip. Mocht dat nog niet genoeg hout voor u zijn? Dan kunt u ook een huis van hout laten maken, wat veel voorkomt in onder ander landen als Zweden en Oostenrijk. Hout is namelijk het meest duurzaamste bouwmateriaal en daarom erg geschikt voor energiezuinige huizen en het zorgt voor een warme comfortabele sfeer.

Bescherm uw hout met dekkend beits

Maar hoe beschermen we nu dit mooie hout? Dat kan door gebruik te maken van beits. Dekkende beits is het gebruik maken van een gekleurde verf op een stuk hout, hierdoor geef u hout een goede beschermlaag tegen krassen, vuil en slijtage. Wel is het goed om te weten dat na het dekkend beitsen de houtnerven minder goed zichtbaar zijn dan bij transparante beits. Dit zal er voor zorgen dat de levensduur langer is dan lak o.i.d. te gebruiken op hout, beits is namelijk vochtregulerend ten opzichte van lak. Wanneer u lak gebruikt op vochtig hout dan gaat het hout rotten, bij het gebruik van beits is dit niet het geval. Beits houdt water van buiten tegen, maar mocht er vocht in het houtstuk zitten dan kan dit wel door de beits naar buiten ontsnappen. Er zijn verschillende producten om u houten product helemaal af te werken. Als u was/wax gebruikt dan maakt u het houtstuk een stuk slijtvaster en is hierdoor beter afgewerkt en beschermt. Op deze manier kunt u rustig een glaasje water laten omvallen op een houten eettafel die u laat beschermen door dekkende beits.

Dekkend of transparante beits gebruiken?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

26-01-2017 - Kookpannen
Kookpannen Over kookpannen word zelden of nooit gesproken en toch zijn het zeel belangrijke artikelen in huis en natuurlijk in de keuken. Wat je zoal met kookpannen en pannensets doet, is duidelijk m
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap