Home / Beleggen Blog / Zakelijk beleggen: kies ik dan voor vermogensbeheer of zelf beleggen?

Zakelijk beleggen: kies ik dan voor vermogensbeheer of zelf beleggen?

Zakelijk beleggen: kies ik dan voor vermogensbeheer of zelf beleggen?

Wanneer je voor zakelijk beleggen kiest, dan doe je dat om er zakelijk voordeel uit te halen. Dat kan op de lange termijn zijn, bijvoorbeeld door voor pensioenbeleggen te kiezen. Zo kan je een pensioengat dichten. Kijk op mijnpensioenoverzicht.nl om in te zien of je een gat hebt in je pensioen. Ook kan het voor de wat kortere termijn zijn, bijvoorbeeld het verhogen van je vermogen om een bepaald zakelijk doel dichterbij te brengen. Het is in ieder geval zo dat je het wel goed wilt aanpakken. Daarom is het voor veel ondernemers de vraag of het beter is om zelf te gaan beleggen met zakelijk vermogen, of om juist vermogensbeheer in te schakelen. Op deze plek wordt gekeken wat de mogelijkheden zijn.

Tijd voor het beleggen

De belangrijkste factor in de keuze die je maakt is de mate van tijd die je beschikbaar hebt. Wanneer je veel tijd kan vrijmaken om te beleggen, kan je je er echt goed in verdiepen en is de kans dat je goede keuzes maakt een stuk groter. Dit geeft je ook weer energie omdat je op eigen kracht successen boekt. Dit is te vergelijken met ondernemen. Wanneer je echter als ondernemer bezig bent, dan is de kans natuurlijk aanwezig dat je helemaal niet zoveel tijd hebt. Het is dan dus misschien maar beter om een beleggingsexpert erbij te betrekken. Die kan het vermogensbeheer dan voor je doen. 

Verschillende vormen van kennis

Wanneer je zakelijk gaat beleggen, dan heb je daar wel de kennis voor nodig. Dit gaat om kennis op verschillende vlakken. Denk bijvoorbeeld aan de kennis van financiële markten die nodig is. Dit staat voorop. Daarnaast is het ook belangrijk dat je goed weet hoe je een beleggingsportfolio moet samenstellen. Daar moet immers een nodige balans in zitten. Dit is bij zakelijk beleggen nog belangrijker dan bij particulier beleggen. Daarnaast moet je je oog houden op ontwikkelingen op de markten. Het kan je de nodige tijd kosten om dit allemaal onder de knie te krijgen. Die tijd heb je misschien niet.

Kiezen voor vermogensbeheer

Stel dat je besluit dat je alles liever uit handen geeft. Dan is het in ieder geval zo dat de kennis die nodig is direct beschikbaar is, voor jou is het makkelijk en open je alleen een zakelijke beleggingsrekening, verder kan alles geregeld worden. Je haalt er immers iemand bij die zich hier fulltime mee bezighoudt en alles dus ook heel gemakkelijk voor je kan verzorgen. Je kan direct beginnen en een vliegende start maken. Er zit natuurlijk wel ook een hele andere kant aan het uitbesteden van je activiteiten op het gebied van zakelijk beleggen. Er zitten namelijk ook andere kosten aan verbonden. Dit kan dus ten koste gaan van je rendement. Aan de andere kant is de kans op hogere opbrengsten vaak ook wat groter. Weeg dit goed af.

Beide vormen uitproberen

Het kan slim zijn om alles gewoon even te proberen. Je kunt bekijken wat je zelf kan bereiken als je een deel van je vermogen belegt. Aan de andere kant kan je dan ook een deel in handen geven van een specialist in vermogensbeheer. Zo kan je direct alle verschillend die hierbij komen kijken goed ervaren. Ben je zelf goed in het beleggen? Of is het wel gemakkelijk om door iemand met kennis van zaken te laten doen? Op de lange termijn kan je dan één van beide vormen kiezen. Waardoor je er zeker van kan zijn dat het beste gebeurt met jouw zakelijk vermogen. Dit is voor ondernemers natuurlijk ook het belangrijkst.

Altijd de nodige risico’s

Het is natuurlijk wel belangrijk om te beseffen dat je altijd met de nodige risico’s te maken krijgt. Het is niet zo dat je helemaal vrij bent van risico’s wanneer je voor vermogensbeheer kiest. Ook dan kan je je geld kwijtraken omdat de beleggingen niet zo uitpakken als je gehoopt had. Dit hoeft dus niet perse een factor te zijn die je beslissing uiteindelijk zal bepalen. Het is belangrijker om je met zaken als tijd en mate van kennis bezig te houden. Dit zijn betere manieren om te bepalen of je zelf moet gaan beleggen op als ondernemer meer succes kan hebben wanneer je een specialist in vermogensbeheer erbij betrekt om je te helpen.

Zakelijk beleggen: kies ik dan voor vermogensbeheer of zelf beleggen?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

08-05-2023 - Beleggen in vastgoed
Beleggen in vastgoed kan een uitstekende manier zijn om je vermogen te laten groeien en een stabiel rendement te behalen. In dit artikel leggen we uit waarom vastgoedbeleggingen zo aantrekkelijk zijn,
Lees meer

16-04-2023 - Hoe beleggen in Vechain: risico's en mogelijkheden?
We hebben allemaal wel eens van de upcoming crypto-currency Vechain gehoord. Dit blockchain-platform staat bekend als een van de nieuwste manieren om logistieke processen te verbeteren. Vechain biedt
Lees meer

24-02-2023 - Investeren anno 2023, deze opties kende je nog niet
De laatste jaren zijn we steeds meer bekend geworden met investeren in plaats van sparen. Door de actualiteit geholpen moesten we ook wel. De spaarrentes daalden en op een gegeven momenten raakte dit
Lees meer

01-02-2023 - 6 Tips om te starten met lange termijn beleggingsstrategieen
Het is natuurlijk prettig als je financiële beleggingsstrategieën volgt die bestaan uit financieel gezonde beslissingen met het oog op het bereiken van langetermijndoelstellingen. Deze strat
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap