Home / Beleggen Blog / Verhoog je inkomsten op de lange termijn, door een tweede woning te verhuren

Verhoog je inkomsten op de lange termijn, door een tweede woning te verhuren

Zowel voor particulieren als voor ondernemingen kan het interessant zijn om voor een passief inkomen te zorgen. Er zijn verschillende mogelijkheden om zo’n passief inkomen te genereren. Denk bijvoorbeeld aan een belegging in aandelen, een investering in obligaties, enzovoorts. Ook de investering in een tweede woning kan hierbij interessant zijn! Denk bijvoorbeeld aan een vakantiewoning in Spanje of Frankrijk. Tijdens het hoofdseizoen kun je deze vakantiewoning verhuren, om hier buiten het seizoen om zelf gebruik van te kunnen maken. Niet alleen de aanschaf van een vakantiewoning is interessant. Heb je bijvoorbeeld al eens gekeken naar de mogelijkheden van de investering in een assistentiewoning? Zie de mogelijkheden van deze assistentiewoningen op de website van een aanbieder hiervan.

Een assistentiewoning kun je net als een vakantiehuis verhuren aan senioren. Daarbij komt de assistentiewoning op een later moment wellicht van pas, om zelf gebruik van te maken! Zeker wanneer je al op leeftijd bent en straks de zekerheid van een geschikte seniorenwoning wilt hebben.

Inkomsten genereren door een tweede woning te verhuren

Bij de aanschaf van een tweede woning zou je voor een nieuwe hypotheek kunnen kiezen. Het is echter niet altijd even eenvoudig om naast een lopende hypotheek een nieuwe hypotheek af te sluiten, zonder inleg van een groot eigen vermogen. Om deze reden kan het noodzakelijk worden om een tweede woning geheel vanuit je eigen zak te betalen. Ook als bedrijf kun je voor een dergelijke investering kiezen. Je kunt de woning gebruiken om te verhuren als vakantiewoning onder personeel, voor een personeelsuitje, of domweg als een extra inkomstenbron. Er zijn verschillende mogelijkheden om een tweede woning te huur aan te bieden. Zoek eens naar een dergelijk platform op internet!

Het verhuren van een tweede woning is de makkelijkste manier, om hier inkomsten uit te halen. Naast het verhuren van een woning zou je ook voor een renovatie van de woning kunnen kiezen, om deze vervolgens te verkopen. Zeker voor een bouwbedrijf is deze mogelijkheid interessant! Een bouwbedrijf kan de renovatie zelf uitvoeren, waardoor het niet noodzakelijk is om hier een externe partij voor in te schakelen. Is de renovatie geslaagd? Verkoop de woning in dat geval voor een aanzienlijk hogere waarde! Het verschil in waarde is de winst die je in zo’n geval geboekt hebt. Let wel, de kosten voor de renovatie moeten hier natuurlijk nog afgehaald worden.

Investeren in verschillende soorten tweede woningen

Reeds werden een aantal mogelijkheden van de investering in een tweede woning genoemd. Een assistentiewoning voor senioren was hier een goed voorbeeld van. Ook de vakantiewoning is voor veel mensen een reden om voor een tweede woning te kiezen. In het buitenland kun je vaak relatief goedkoop een vakantiewoning kopen. Denk aan de Franse of Spaanse kust, waar jaarlijks tal van verschillende nieuwbouwprojecten worden aangeboden aan investeerders. Heb jij al een geschikte vakantiewoning gevonden?

Een derde mogelijkheid om een tweede woning te verhuren, is de investering in een studentenwoning. Een studentenwoning in een stad als Rotterdam, Amsterdam, Leiden of Groningen is heel makkelijk te verhuren! De vraag naar betaalbare woonruimte is in dergelijke studentensteden bijzonder groot. Daarbij zijn er speciale websites waarop je de woonruimte te huur kunt aanbieden. Zo hoef je niet actief op zoek te gaan naar geschikte huurders voor je tweede woning.


Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

08-05-2023 - Beleggen in vastgoed
Beleggen in vastgoed kan een uitstekende manier zijn om je vermogen te laten groeien en een stabiel rendement te behalen. In dit artikel leggen we uit waarom vastgoedbeleggingen zo aantrekkelijk zijn,
Lees meer

16-04-2023 - Hoe beleggen in Vechain: risico's en mogelijkheden?
We hebben allemaal wel eens van de upcoming crypto-currency Vechain gehoord. Dit blockchain-platform staat bekend als een van de nieuwste manieren om logistieke processen te verbeteren. Vechain biedt
Lees meer

24-02-2023 - Investeren anno 2023, deze opties kende je nog niet
De laatste jaren zijn we steeds meer bekend geworden met investeren in plaats van sparen. Door de actualiteit geholpen moesten we ook wel. De spaarrentes daalden en op een gegeven momenten raakte dit
Lees meer

01-02-2023 - 6 Tips om te starten met lange termijn beleggingsstrategieen
Het is natuurlijk prettig als je financiële beleggingsstrategieën volgt die bestaan uit financieel gezonde beslissingen met het oog op het bereiken van langetermijndoelstellingen. Deze strat
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap