Home / Beleggen Blog / Verhoog je inkomsten op de lange termijn, door een tweede woning te verhuren

Verhoog je inkomsten op de lange termijn, door een tweede woning te verhuren

Zowel voor particulieren als voor ondernemingen kan het interessant zijn om voor een passief inkomen te zorgen. Er zijn verschillende mogelijkheden om zo’n passief inkomen te genereren. Denk bijvoorbeeld aan een belegging in aandelen, een investering in obligaties, enzovoorts. Ook de investering in een tweede woning kan hierbij interessant zijn! Denk bijvoorbeeld aan een vakantiewoning in Spanje of Frankrijk. Tijdens het hoofdseizoen kun je deze vakantiewoning verhuren, om hier buiten het seizoen om zelf gebruik van te kunnen maken. Niet alleen de aanschaf van een vakantiewoning is interessant. Heb je bijvoorbeeld al eens gekeken naar de mogelijkheden van de investering in een assistentiewoning? Zie de mogelijkheden van deze assistentiewoningen op de website van een aanbieder hiervan.

Een assistentiewoning kun je net als een vakantiehuis verhuren aan senioren. Daarbij komt de assistentiewoning op een later moment wellicht van pas, om zelf gebruik van te maken! Zeker wanneer je al op leeftijd bent en straks de zekerheid van een geschikte seniorenwoning wilt hebben.

Inkomsten genereren door een tweede woning te verhuren

Bij de aanschaf van een tweede woning zou je voor een nieuwe hypotheek kunnen kiezen. Het is echter niet altijd even eenvoudig om naast een lopende hypotheek een nieuwe hypotheek af te sluiten, zonder inleg van een groot eigen vermogen. Om deze reden kan het noodzakelijk worden om een tweede woning geheel vanuit je eigen zak te betalen. Ook als bedrijf kun je voor een dergelijke investering kiezen. Je kunt de woning gebruiken om te verhuren als vakantiewoning onder personeel, voor een personeelsuitje, of domweg als een extra inkomstenbron. Er zijn verschillende mogelijkheden om een tweede woning te huur aan te bieden. Zoek eens naar een dergelijk platform op internet!

Het verhuren van een tweede woning is de makkelijkste manier, om hier inkomsten uit te halen. Naast het verhuren van een woning zou je ook voor een renovatie van de woning kunnen kiezen, om deze vervolgens te verkopen. Zeker voor een bouwbedrijf is deze mogelijkheid interessant! Een bouwbedrijf kan de renovatie zelf uitvoeren, waardoor het niet noodzakelijk is om hier een externe partij voor in te schakelen. Is de renovatie geslaagd? Verkoop de woning in dat geval voor een aanzienlijk hogere waarde! Het verschil in waarde is de winst die je in zo’n geval geboekt hebt. Let wel, de kosten voor de renovatie moeten hier natuurlijk nog afgehaald worden.

Investeren in verschillende soorten tweede woningen

Reeds werden een aantal mogelijkheden van de investering in een tweede woning genoemd. Een assistentiewoning voor senioren was hier een goed voorbeeld van. Ook de vakantiewoning is voor veel mensen een reden om voor een tweede woning te kiezen. In het buitenland kun je vaak relatief goedkoop een vakantiewoning kopen. Denk aan de Franse of Spaanse kust, waar jaarlijks tal van verschillende nieuwbouwprojecten worden aangeboden aan investeerders. Heb jij al een geschikte vakantiewoning gevonden?

Een derde mogelijkheid om een tweede woning te verhuren, is de investering in een studentenwoning. Een studentenwoning in een stad als Rotterdam, Amsterdam, Leiden of Groningen is heel makkelijk te verhuren! De vraag naar betaalbare woonruimte is in dergelijke studentensteden bijzonder groot. Daarbij zijn er speciale websites waarop je de woonruimte te huur kunt aanbieden. Zo hoef je niet actief op zoek te gaan naar geschikte huurders voor je tweede woning.


Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

12-05-2022 - Zakelijk beleggen: kies ik dan voor vermogensbeheer of zelf
Wanneer je voor zakelijk beleggen kiest, dan doe je dat om er zakelijk voordeel uit te halen. Dat kan op de lange termijn zijn, bijvoorbeeld door voor pensioenbeleggen te kiezen. Zo kan je een pensioe
Lees meer

02-03-2022 - Hoe interessant is beleggen voor het verhogen van de bedrijf
Steeds meer bedrijven tonen interesse voor cryptocurrency. Dit is niet alleen merkbaar in het feit dat de Bitcoin steeds meer geaccepteerd wordt als betaalmiddel maar ook in de toegenomen interesse om
Lees meer

13-12-2021 - Handelen in opties; voor snelle beleggers
Voor slimme beleggers die graag snel resultaat willen, is handelen in opties een goede manier om te beleggen. Het is echter niet zonder risico en daarom is het belangrijk te weten wat je doet en waar
Lees meer

30-08-2021 - Leer beleggen bij Brokerfind.nl
Waarom geloven wij in Blockchain? Wij geloven dat de komst van blockchain een revolutionaire ontwikkeling. Wij zijn er van overtuigd dat vrijwel iedereen hetzelfde zou denken als ze de blockchain g
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap