Home / Bioscoop Blog / Bioscopen in Nederland

Bioscopen in Nederland

Bioscopen in Nederland

Op onderstaande pagina is een overzicht van alle bioscopen in Nederland te vinden. Kies uw provincie en zie welke bioscoop het dichtst bij u ligt. U vindt hier de contactgegevens van de bioscopen, maar u kunt hier ook terecht voor alle andere informatie. Zo is er te zien waar de nieuwste films draaien en welke vacatures er online zijn gezet.
Bioscoop nog steeds populair Vanaf het moment dat de eerste bioscoop geopend werd en de eerste films vertoond konden worden, was deze al ontzettend populair. De functie van de bioscoop is echter door de jaren heen aan verandering onderhevig geweest. Waar een eeuw geleden de bioscoop nog enkel werd gebruikt om het nieuws op te kunnen zien of in de oorlogsjaren propaganda op te kunnen vertonen, zo is de bioscoop nu vooral een leuk tijdverdrijf. De zwart-witfilms met een live orkest zijn vervangen door kleurenfilms met perfect Dolby Atmos geluid. En waar een eeuw geleden enkel nog stomme films vertoond werden in de bioscoop, zo is er nu een grote verscheidenheid aan filmgenres beschikbaar. Dit zorgt ervoor dat de bioscoop, ondanks de televisie in menig woonkamer, de verscheidenheid aan films die bekeken kunnen worden via programma's als Netflix en alle illegaal te downloaden films, nog steeds populair is.
Voor alle leeftijden
Naar de bioscoop gaan is een leuk uitje voor het hele gezin: de kinderen zijn onder het genot van een bak popcorn een paar uur zoet met de nieuwste kinderfilms. Naar de bioscoop als eerste afspraakje is vaak ook erg geliefd. Bij gebrek aan gespreksstof is het fijn om ruim een uur zenuwachtig naast elkaar te kunnen zitten en nog niets te hoeven zeggen. In de stilte die volgt kan er altijd nog iets gezegd worden over de film! Voor senioren is de bioscoop ook nog steeds een leuk uitstapje. De seniorenmiddagen die in verscheidene bioscopen georganiseerd worden zijn aangepast aan deze doelgroep. Het geluid in de bioscoop staat vaak minder hard en de aanvangstijden zijn vaak zo gekozen dat de drukte ontweken wordt. De bioscoop is dus leuk voor jong en oud. Er is een grote verscheidenheid aan films beschikbaar door het hele land: van kinderfilm tot documentaire en van actiefilm tot psychologische thriller. Een film naar keuze, een beetje popcorn en frisdrank erbij en een paar uur kijkplezier. En dat alles voor een leuke prijs!

Zoek hier naar bioscopen in us regio

Bioscopen in Nederland

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap