Home / Boekhouding Blog / Digitale internetboekhouding ZZP

Digitale internetboekhouding ZZP

Digitale internetboekhouding ZZP

Digitaal of online boekhouden kan zzp'ers goed helpen. Er zijn verschillende ZZP boekhoudprogramma’s? die speciaal zijn ontworpen met jouw eigen zaak zonder personeel in het achterhoofd. De voordelen van online boekhouding voor een zzp’er zijn legio. Één van de voordelen: het maakt niet uit hoe laat het is, je kunt altijd overal bij. Je bent niet gebonden aan uren en je administratie is altijd bijgewerkt.

Internet boekhoudpakket voor zelfstandige zonder personeel

Online vind je een enorm aantal digitale boekhoudpakketten voor kleine zelfstandigen zonder werknemers. Elke ZZP-er doet er goed aan om te onderzoeken welk softwarepakket voor online boekhouding voldoet aan de eisen van zijn bedrijf en werkzaamheden. Dit kan op diverse wijzen. Een contrastieve vergelijking geeft je de beste resultaten bij een software-analyse. Het gebruiken van filters bij de analyse, geeft je altijd het digitale softwarepakket voor boekhouding dat aansluit bij je zakelijke behoeften. Een van de best gewaardeerde boekhoudprogramma’s van dit moment is Visma eAccounting. Visma eAccounting heeft een gratis proefperiode van 1 maand en voor startende ondernemers is het zelfs 1 jaar gratis.

De werking van digitaal boekhouden via een website voor ZZP

Je kunt eraan beginnen als je gekozen hebt voor een bepaald boekhoudsoftwarepakket dat je het best online kunt gebruiken voor je ZZPboekhouding. Je kunt om op veilig te spelen eerst een gratis proefversie van de boekhoudsoftware van je voorkeur gebruiken. Dit is tijdsgebonden. Bevalt het niet, dan kun je je keuze wijzigen.

Betrouwbare software voor internetboekhouden voor een kleine ZZP-er bevrijdt je van vele hoofdbrekens. Zo kun je je bezighouden met de core business van je bedrijf: je klanten en je werk. Het registreren van gepresteerde uren voor de belastingsopgaaf, bijhouden van betaalde en onbetaalde facturen en het verwerken van facturen zijn taken voor het boekhoudkundige softwarepakket.

Internet boekhouding voor ZZP: de pro’s.

Internet boekhouden kun je als ZZP-er zelf doen. Hier zijn een aantal van de pro’s. 

  • Je geeft geen geld uit aan een te dure boekhouder of accountant.
  • Een internet boekhouding is op elk tijdstip bereikbaar.
  • Je kiest zelf wanneer je ermee aan de slag gaat.
  • Als je pas begint met je ZZP-bedrijf, dan kun je boekhoudsoftware gratis testen tijdens een proefperiode. 

De producent van de software bepaalt hoe lang je dan kunt doen. Soms is dit een maand. In andere gevallen zelfs één vol jaar. Je kunt dit doen zonder verplichtingen. Als je je niet kunt vinden in de boekhoudkundige software, heeft dit verder geen gevolgen voor jou. De data van je bedrijf worden opgeslagen in een universeel formaat. Het is dus mogelijk om ze nadien naar een ander softwarepakket te muteren.

Digitale internetboekhouding ZZP

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

0 van 5 sterren gebaseerd op 0 reviews

12-09-2018 - Boekhouding zelf doen of uitbesteden?
Eigen ondernemer zijn is ontzettend gaaf. Lekker bezig zijn met eigen plannen en inspringen op nieuwe kansen in de markt. Een minder populair onderdeel van het ondernemerschap is de boekhouding en adm
Lees meer

03-06-2018 - 6 tips die je helpen om je boekhouding zelf te verzorgen
Je eigen boekhouding in handen nemen, heeft onmiskenbaar pro’s. Je hebt minder kosten. Wat meer is, je houdt zelf de touwtjes in handen. Een eigen onderneming met succes leiden, kan alleen als j
Lees meer

26-03-2018 - Den Hartog Hilversum voor administratie en advies
Veel ondernemers vooral ZZP en MKB besteden hun administratie graag uit. Dat scheelt tijd, energie, zorgen. En ook fouten met fiscale gevolgen. Den Hartog is een modern administratiekantoor met een ui
Lees meer

26-11-2017 - Hoe vind je het facturatieprogramma dat meegroeit met je bed
Tijdens de groeispurten van je bedrijf is een schaalbare back-office ideaal. Een facturatieprogramma is vaak de eerste tool die groeiende ondernemers aanschaffen. Maar hoe kies je het juiste systeem?
Lees meer

Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap