Home / Bouw Blog / Kamersteigers Perfect hulpmiddel en hoeft niet duur te zijn

Kamersteigers Perfect hulpmiddel en hoeft niet duur te zijn

Kamersteigers: Perfect hulpmiddel en hoeft niet duur te zijn

Kamersteigers zijn tegenwoordig erg gemakkelijk online aan te schaffen, wat de prijs voor de uiteindelijke klant ten goede komt. Zo werd er in het verleden best veel geld gevraagd voor dergelijke vouwsteigers. Maar hedendaags biedt de ene webshop zijn binnensteiger nog goedkoper aan dan de andere. Vouwsteiger-kamersteiger, twee benamingen waarmee eigenlijk hetzelfde wordt bedoeld, hierover later meer. De steigers kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden, tevens kunnen we onderscheid maken in de professionele en particuliere modellen.

Kamersteigers, of vouwsteiger?

Zoals eerder beschreven hebben we diverse benamingen voor dit type steiger. Zo worden deze producten in de volksmond onder meer kamersteiger, vouwsteiger, of binnensteiger genoemd. Dit komt doordat deze stellage een vouwframe heeft die vervolgens op steigerwielen gezet moet worden. Door dit vouwbare deel kunt u de kamersteiger gemakkelijk op -en afbouwen en door zijn maat (vaak 0.75 meter breed) zijn ze gemakkelijk in huis te verplaatsen. Wanneer u besluit een dergelijke steiger aan te schaffen bent u verzekerd van een opbouw binnen een minuut en kunt u veilig de hoogte in.

Welke maat kamersteiger moet ik kiezen?

Kamersteigers hebben veelal de standaard breedte maat 0.75 meter. De standaard werkhoogte, ook wel basismodule genoemd, bestaat uit een frame van twee meter hoog waarmee u een werkhoogte kan bereiken van drie meter. In dit zogenoemde 6-sports vouwframe kan 1 steigerplatform geplaatst worden die in de meeste situaties 1.90 meter lang is. Wanneer u vermoedt dat u de binnensteiger in de toekomst uit wil breiden naar een hogere werkhoogte, dan adviseren wij u om een vouwframe aan te schaffen van 0.90 meter breed. Met deze breedte kan u zelf bepalen waar u het platform neer wilt leggen en hiermee creëert u dus de hoogte die u wilt bereiken. Voor de professionele klusser die veel werkoppervlakte benodigd is, is de brede kamersteiger van 1.35 meter een uitstekende oplossing. Dit type wordt gekenmerkt door de twee platforms die naast elkaar gelegd kunnen worden.

Onderdelen kamersteigers

Kamersteigers zijn gemakkelijk uit te breiden met het diverse beschikbare materiaal. Zo kunt u losse frames kopen met, of zonder vouwgedeelte. Verdere onderdelen die los verkocht worden zijn bijvoorbeeld de wielen, borgclips, steigerplatforms, vouwframes en de steigerschoren. Welke onderdelen en de hoeveelheid hiervan u exact benodigd bent, is afhankelijk van de werkhoogte die u graag wilt bereiken. Laat u hierover nader informeren door een professionele partij die hier verstand van heeft zoals bijvoorbeeld laddersenrolsteigers.nl. Vouwsteigers zijn bij de meeste merken uit te breiden tot een maximale werkhoogte van circa 7.50 meter. Het mooie aan een kamersteiger is dat u deze zowel binnen als buiten kan gebruiken, compact te vervoeren is en snel op te bouwen is.

Kamersteiger kopen

Kamersteigers zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Bij ladders en rolsteigers heeft u keuze uit een ruim assortiment binnensteigers die geschikt zijn voor zowel professioneel als particulier gebruik. De wanddikte van de buizen is veelal 2 millimeter en er kan gekozen worden uit topmerken zoals Altrex en Euroscaffold. Koop dan ook snel uw gekozen steiger online en ontvang deze de volgende werkdag gratis op locatie!

Kamersteigers Perfect hulpmiddel en hoeft niet duur te zijn

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

0 van 5 sterren gebaseerd op 0 reviews

26-03-2018 - Tubeclamps: steigerbuis voor stalen en aluminium constructie
Voor stalen of aluminium constructies binnenshuis en buiten wordt steigerbuis gebruikt. Steigerbuis kan in diameter of dikte, kleur en materiaal verschillen. Wat je kiest hangt af van de sterkte, het
Lees meer

Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap