Home / Bouwbedrijf Blog / Garage ombouwen tot kantoor kosten

Garage ombouwen tot kantoor kosten

Garage ombouwen tot kantoor kosten

Het aantal zzp’ers in Nederland blijft maar groeien. Misschien ben jij ook net voor jezelf begonnen of ben je dat van plan. Eén van de eerste dingen die je dan nodig hebt, is een kantoor aan huis. Je kunt hiervoor je garage ombouwen tot kantoor, maar dat vraagt wel om een investering. In dit artikel geven we je een overzicht van de kosten en handige tips. Zo heb je overal aan gedacht als je je garage gaat ombouwen tot kantoor.

Garage ombouwen tot kantoor kosten

Kosten garage ombouwen tot kantoor

Gemiddeld kost je garage ombouwen tot kantoor 10.000 tot 15.000 euro. De precieze kosten zijn afhankelijk van je eigen wensen en hoeveel er nog moet gebeuren aan de garage om deze geschikt te maken als kantoor. Als je garage bijvoorbeeld al goed geïsoleerd is en de lichtinval voldoende is, kun je met 6.000 euro al klaar zijn.

Garage verbouwen tot kantoor kosten – 7 tips

Om ervoor te zorgen dat je aan alle kostenposten hebt gedacht, geven we je hier een aantal handige tips.

  1. Zorg voor voldoende licht. Een garage heeft standaard meestal geen of weinig ramen. Maar tijdens het werken vind je het misschien wel prettig als er wat daglicht binnenkomt. Zorg dus voor voldoende ramen of anders in elk geval voldoende verlichtingsbronnen in je garage.
  2. Isoleer je garage. Garages zijn vaak gemaakt om geen lange tijd in te verblijven en daarom niet zo goed geïsoleerd. Maar tijdens het werken wil je het natuurlijk niet te koud krijgen. Tel daar de huidige energieprijzen bij op en je begrijpt dat het heel belangrijk is om je garage goed te isoleren voor je deze gaat gebruiken als kantoor.
  3. Wil je een eigen ingang? Verwacht je op je kantoor vaak klanten of leveranciers te ontvangen? Dan is een eigen ingang handig. Je kunt de garagedeur dan bijvoorbeeld beter vervangen door openslaande deuren.
  4. Zorg voor voldoende stopcontacten. Om je computer en andere benodigde apparatuur aan te sluiten, heb je voldoende stopcontacten nodig in de garage die je gaat ombouwen tot kantoor. En het liefst wil je die natuurlijk bij de plek waar je je bureau neerzet. Hiervoor moet je misschien nog wat extra stopcontacten aanbrengen.
  5. Vergeet de internetaansluiting niet. Als je in huis al een modem hebt, denk je misschien dat een internetaansluiting overbodig is. Maar test toch voor de zekerheid maar even of de ontvangst van je router in de garage sterk genoeg is. Als het signaal te zwak is, kun je een extra wifispot in je garage aansluiten of een bekabelde verbinding aanleggen.
  6. Denk ook aan de afwerking. Als je bovenstaande zaken geregeld hebt, wil je natuurlijk ook nog dat je nieuwe werkruimte mooi afgewerkt. Vergeet dus ook het stucwerk, schilderwerk, de vloerbedekking etc. niet mee te nemen in de begroting voor het verbouwen van je garage tot kantoor.
  7. Check of je een vergunning nodig hebt. Door je garage om te bouwen tot kantoor creëer je een bedrijfsruimte in je huis. Dit lijkt onschuldig, maar officieel verandert de bestemming van het pand hierdoor. Het verschilt per gemeente, gebouw en bestemmingsplan of je hiervoor een vergunning moet aanvragen. Informeer hiernaar bij je gemeente.

Garage verbouwen tot kantoor financieren

Je ziet het al: er komt stiekem best wat kijken bij je garage ombouwen tot kantoor. Misschien heb je hier niet genoeg spaargeld voor. Je kunt dan geld lenen  voor deze verbouwing. Een persoonlijke lening bij een kredietverstrekker is hiervoor een goede optie. Je mag de rente aftrekken van de belasting en je betaalt, anders dan bij een tweede hypotheek, geen afsluit-, advies- en notariskosten. Hierdoor is bij verbouwingen tot 50.000 euro een persoonlijke lening meestal goedkoper dan een tweede hypotheek.

Tip! Je wilt de kosten van je lening natuurlijk zo laag mogelijk houden. Kies daarom een lening met een lage rente. Deze vind je eenvoudig via een vergelijkingssite voor leningen.

Garage ombouwen tot kantoor kosten

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

03-04-2017 - Op zoek naar een baan in de Bouw & Civiel en Ruimte & Duurza
Heeft het jou altijd al wat geleken om aan de slag te gaan in de bouw? Vanuit Noord-Nederland detacheert Werkum potentiële werknemers naar een nieuwe baan. Ook kun je hier terecht voor een gerich
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap