Home / Bouwmarkt Blog / Wat kan je allemaal met een tuinkas?

Wat kan je allemaal met een tuinkas?

Wat kan je allemaal met een tuinkas?

Een tuinkas is een soort van overdekt huisje waar je voedsel of planten in kan verbouwen. Je kan er bijvoorbeeld groenten, fruit, bloemen of planten. Een voordeel van een tuinkas is dat datgene wat je aan het verbouwen bent, niet bloot komt te staan aan de kou als het winter is. Aangezien het klimaat in Nederland in de afgelopen jaren erg veranderd is, kan het zelfs in de lente of zomer te koud zijn om gewassen te verbouwen. Dan is een tuinkas natuurlijk ideaal. Hierin kan je de gewassen goed blijven verbouwen ondanks het afwisselende weer.

Wat kan je verbouwen in een tuinkas?

Ondanks dat je gewassen in een tuinkas verbouwd, verschilt het toch wel een beetje wat je kan verbouwen per maand. In januari kan je koolrabi en kropsla verbouwen. Qua fruit kan je meloenen verbouwen in de tuinkas. Meloenen kan je ook verbouwen in je tuinkas in de maand maart. In februari kan je bijvoorbeeld pepers en aubergines verbouwen, maar ook bijvoorbeeld radijs en waterkers. In maart kan je tomatenplanten verbouwen en broccoli bijvoorbeeld. Het is natuurlijk ook leuk om bloemen te verbouwen in de tuinkas. In maart kan je al Zomerbloemen planten en Fuchsia?s. In april zijn er weer andere groenten die je kan verbouwen, bijvoorbeeld bloemkool, pompoen, komkommer en augurken. Ook in mei kan je de komkommers en meloenen verbouwen. Eventueel kan je ook nog beginnen met het verbouwen van worteltjes of bietjes. In de maand juni, dan komt het mooie weer als het goed is er weer een beetje aan, kan je ook sla en peterselie of andijvie verbouwen. Het is zelfs mogelijk om zelf mosterd te maken. Zelfs dit valt te verbouwen in een tuinkas. In juli kan je tomaten, maar ook weer meloenen en komkommers verbouwen. Ongeacht dat het een beetje zomertijd begint te worden deze maand en dus warmer wordt. Dit maakt niet uit. In augustus kan je alvast beginnen met het verbouwen van winterandijvie. In augustus kan je ook de Fuchsia?s stekken en de sla, radijs, tuinkers, tomaten, paprika, aubergines, meloenen en komkommers oogsten. In september kan je druiven, perziken en abrikozen verbouwen. Qua groente kan je bijvoorbeeld spinazie verbouwen. In de maand oktober kan je alvast sla verbouwen om dit vervolgens in het voorjaar te kunnen oogsten. De oude struiken van de Fuchsia?s moet je binnen halen deze maand. In november kan je spinazie, plantuitjes, druiven en overige planten verbouwen. In december kan je de kas een beetje schoon gaan maken.

Wat kan je allemaal met een tuinkas?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

13-07-2018 - Online bouwmarkt
Bouwmaterialen worden steeds meer online besteld en thuis bezorgd. Handig, want je hoeft niet meer naar de bouwmarkt met je boedelbak. Bouwprofi is zo'n bouwmarkt. Meer dan 20.000 bouwmaterialen door
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap