Home / Campers Blog / Een achteruitrijcamera helpt om je camper beter te besturen

Een achteruitrijcamera helpt om je camper beter te besturen

Een achteruitrijcamera helpt om je camper beter te besturen

Uit onderzoek is gebleken dat wij Nederlanders steeds vaker de resorts achterwege laten en de campings op gaan zoeken. Zo is het ook logisch dat het gebruik van onze kampeermiddelen (de caravan, camper, tent en vouwwagen) steeds meer toe gaat nemen. Vooral de camper blijkt geliefd te zijn; er is op de Nederlandse kampeermarkt een opvallende, stijgende lijn te vinden wat betreft de verkoop. Het enige nadeel aan een camper is dat het voertuig lastiger te besturen is dan een auto. Een oplossing is (gelukkig) makkelijk gevonden.

Een camper goed besturen is lastig omdat je een beperkt zicht hebt op de weg. Vooral achteruit rijden wordt dan moeilijker gemaakt, omdat er geen binnenspiegel in het voertuig zit en daarnaast de dode hoek veel groter is dan je gewend zult zijn. Achteruit of paralel inparkeren wordt lastiger, en ook een kleine obstakel als een paaltje zal makkelijker over het hoofd kunnen worden gezien. Laten we het invoegen- en halen van de camper ook niet vergeten; dat kan namelijk nog lastig worden. Een achteruitrijcamera kan dan een oplossing bieden.

Een achteruitrijcamera camper zal dus niet alleen de veiligheid op de weg verbeteren, maar zal de bestuurder van de camper een comfort bieden. Het levert namelijk veel stress op om ervoor te zorgen dat de grote camper op de juiste plaats op de weg terechtkomt en daar ook blijft. En laten we eerlijk zijn, stress is wel het laatste waar je op zitten wachten op het moment dat je wilt gaan genieten van je vakantie. Het scheelt daarom ook behoorlijk wat tijd en emotie als je ervoor zorgt dat er een goed werkend achteruitrijcamerasysteem geïnstalleerd is in de camper. Zo kan je de lastige manouvres en de bijbehorende onnodige stress makkelijk voorkomen. Zo wordt het ook eenvoudiger gemaakt om je camper te kunnen parkeren; of dit nu in een smal straatje is of op een normale kampeerplek.

Een achteruitrijcamera helpt om je camper beter te besturen

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

17-09-2023 - Onvergetelijke Surprise roadtrip door Nederland met een Volk
Het geluid van de motor brult terwijl de zon langzaam achter de horizon verdwijnt. De geur van vers gemaaid gras en de belofte van avontuur hangen in de lucht. We zijn op weg naar een roadtrip door Ne
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap