Home / Centrale verwarming Blog / De voordelen van een warmtepomp

De voordelen van een warmtepomp

De voordelen van een warmtepomp

Er is steeds meer aandacht voor het zo duurzaam en milieuvriendelijk maken van woningen en gebouwen. De aandacht richt zich daarbij voornamelijk op het zo min mogelijk gebruiken van fossiele brandstoffen. Dit komt vooral omdat Nederland op termijn geheel van het gas af moet. De alternatieven komen dan ook steeds meer voorhanden, zoals windenergie en zonne-energie. Een ander milieuvriendelijk alternatief is het gebruik van een warmtepomp. Nefit heeft een uitgebreide selectie, waarbij nog amper fossiele brandstoffen worden gebruikt. Hierbij wordt energie gewonnen uit de lucht, de grond of uit grondwater. Ook kan een Nefit warmtepomp gebruik maken van restwarmte die door andere apparaten wordt geproduceerd, waardoor je kan profiteren van verschillende voordelen.

Nefit warmtepomp

Ook voor water

Een warmtepomp wordt in eerste instantie gebruikt voor het verwarmen van de woning. Maar niet alleen daarvoor is hij te gebruiken. Je kan er namelijk ook het warme water wat je in huis verbruikt mee verwarmen. Om hier optimaal gebruik van te kunnen maken kan een Nefit warmtepomp ook goed gecombineerd worden met een zonneboiler. Zo weet je zeker dat ook je water volledig duurzaam opgewekt wordt.

Koeling

De aandacht voor een warmtepomp richt zich vaak op het verwarmen van de woning en het verwarmen van water. Hierdoor weten veel mensen niet dat een warmtepomp ook in de zomer heel goed van toepassing kan komen en je huis kan verkoelen. De warmtepomp fungeert dan als een airconditioner. Hoewel het rendement betreffende koeling iets lager ligt dan een echte airconditioner, kun je je huis ook in de zomer comfortabel koel houden. Een groot voordeel is dat je kunt besparen op de aanschaf van een airconditioner en vooral op het verbruik hiervan.

Milieuvriendelijk

Omdat een warmtepomp enkel energie haalt uit natuurlijke energiebronnen is een deze zeer milieuvriendelijk. Doordat de Nefit warmtepompen volledig elektrisch kunnen draaien is er minimaal verbruik van fossiele brandstoffen nodig en zelfs dit kan vervangen worden door het plaatsen van zonnepanelen. Daarnaast is het mogelijk ook je gasaansluiting te verwijderen en volledig onafhankelijk van gas te worden.

Voor alle type verwarmingssystemen

Bij het plaatsen van een warmtepomp hoef je je verwarmingssysteem niet te wijzigen. Je kunt een Nefit warmtepomp gewoon aansluiten op een bestaand verwarmingssysteem. Dit geldt alle type verwarmingssystemen, zoals radiatoren, vloerverwarming en plafondverwarming.

Onderhoudsvriendelijk

De Nefit warmtepompen zijn zeer onderhoudsvriendelijk. De huidige pompen nemen niet veel ruimte in beslag en je hebt er minimaal onderhoud aan. De levensduur van een warmtepomp ligt tussen de 20 en 30 jaar, en is daarmee ook erg duurzaam. Door nieuwe innovaties wordt een warmtepomp ook steeds meer onderhoudsvriendelijk en sommige kan je zelfs met je smartphone bedienen.

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp van Nefit is erg populair. Deze kunnen namelijk gecombineerd worden met een hoogrendementsketel. Met een Nefit ketel speel je namelijk optimaal in op de buitentemperatuur en de gevraagde warmte. Zo kan het ene moment de warmtepomp de meeste warmte kunnen leveren en het andere moment de hoogrendementsketel. Met een hybride warmtepomp kun je daarom veel besparen op energie en ook op je energierekening.

De voordelen van een warmtepomp

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap