Home / Cursussen Blog / Kleuren met een doel!

Kleuren met een doel!

Kleuren is leuk. Kleuren is in! In de winkel liggen steeds meer kleurboeken voor volwassenen, met zeer uiteenlopende afbeeldingen. Het kleuren wordt gebruikt om te onthaasten, rustiger te worden in deze drukke maatschappij. Ook artsen adviseren hun cliënten om te gaan kleuren, want "je wordt er zo lekker rustig van." ;)

Ook bij mij in de praktijk wordt er gekleurd, door jong en oud. Men komt met veel plezier kleuren en bij het weggaan, kijken ze al weer uit naar de volgende avond, want vaak volgen ze één van de cursussen die ik aanbied.

In de cursussen gebruiken we geen kleurplaten uit de kleurboeken, maar door mijzelf getekende afbeeldingen of symbolen. De symbolen zijn getekend naar aanleiding van een bepaald onderwerp. Een thema wat algemeen speelt of aansluit bij het thema van de cursus. Je kunt dus zeggen, dat je kleurt met een doel!

De tekeningen die ik maak, zijn gebaseerd op de Heilige Geometrie. Geometrie is een taal, niet van woorden, maar van beelden, vormen en patronen. Het is een taal van het Licht, een taal die ons onbewuste of onze Ziel direct herkent. Het thema van de tekening "raakt iets aan" in je onbewuste. Je lichaam vertaalt dit en gaat veranderingen in gang zetten.

Ook kleur wordt herkend door ons onbewuste. Het heeft dezelfde werking als de geometrie. Je kunt dus zeggen, dat er door het inkleuren van een tekening, behalve ontspanning, er ook heling op het thema komt. Je gaat beter naar de stem van je Ziel luisteren. Je kunt je gevoelens beter onderscheiden en uiten. Je hoofd en gevoel komen meer in balans, je wordt rustiger en meer ontspannen. Je intuïtie zal hierdoor ook versterken.

Het inkleuren zelf is een momentopname. Je kiest op dat moment díe kleuren, die bij je passen, die je nodig hebt bij het gevoel of emotie dat de tekening bij je oproept. Het kan zijn, dat als de tekening af is, je het niet mooi (meer) vindt. Je lichaam heeft dan al een verwerking in gang gezet. Als dit zo is, is er de uitdaging om de tekening nogmaals te kleuren, misschien meerdere keren, net zolang totdat je het wel mooi vindt. Zo kun je het onderwerp steeds verder uitdiepen en de emotie of pijn op een diep niveau helen.

Het is de bedoeling dat je de tekening zo ophangt, dat je oog er regelmatig op kan vallen. Het proces kan zo doorgaan. Als na een tijdje blijkt, dat je de kleuren (opnieuw) niet mooi meer vindt, is er wederom de uitdaging om het symbool nogmaals in te kleuren. Op deze manier wordt je steeds bewuster van wat je lichaam je wilt vertellen, ga je nog beter luisteren naar je innerlijke stem en volg je nog beter je persoonlijke pad.

Wil je wel eens weten of het voor jou ook werkt? Kijk dan eens op deze pagina. Hier staat uitgebreid beschreven hoe je dit ook kunt ervaren, door bijvoorbeeld het bijwonen van een Thema Kleuravond of de workshop Kleur je Happy!

Alle cursussen kunnen los van elkaar gevolgd worden. Er is echter wel een rode draad door alle cursussen heen, een groeiproces van Aarde-Mens uit het Vissentijdperk naar Kosmische Mens in het Aquariustijdperk. Het is een pad van persoonlijke ontwikkeling door te gaan kleuren met een doel!

Kom je ook een keer kleuren? Gezellig! Ik kijk naar je uit.

Voor meer informatie ga je naar inekevandervalk.nl





Kleuren met een doel!Kleuren met een doel!

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

08-06-2023 - Wat is de NEN 3140 opleiding en waarvoor heb je het nodig?
Als je in de elektrotechnische sector werkt, of wilt gaan werken, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de wettelijke normen en veiligheidsvoorschriften die gelden voor het werken met elektris
Lees meer

28-04-2022 - Welke opleidingen kun je volgen als je bij de Rijksoverheid
Wil jij graag bij de overheid werken? Dan moet je hiervoor goed opgeleid worden. Van een professional bij Rijksoverheid wordt namelijk bepaalde kennis verwacht. Zo moet je goed om kunnen gaan met het
Lees meer

28-08-2021 - Zo school je jezelf om naar zorgmedewerker
Zorgmedewerker worden? Volg deze opleidingen Wil je graag zorgmedewerker worden? Een goede keuze, want werken in de zorg is het mooiste wat er is. Er zijn diverse opleidingen die je hiervoor kunt v
Lees meer

20-01-2020 - Het kappersvak, om trots op te zijn.
Het lijkt zo eenvoudig, en er wordt vaak ook wat lacherig over gedaan, het knippen van haren. Alsof iedereen het kan, een studie is overbodig en als hobby kan je het zo oppakken. No way. Er komt heel
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap