Home / Dakbedekking Blog / Goed onderhoud aan het dak van je huis is enorm belangrijk

Goed onderhoud aan het dak van je huis is enorm belangrijk

Goed onderhoud aan het dak van je huis is enorm belangrijk

Na langdurige regenval is het altijd weer raak: veel daken vertonen lekkage en andere problemen. De langdurig natte omstandigheden hebben ervoor gezorgd dat de al sluimerende slijtage aan het dak sneller heeft doorgezet. Het is dan ook niet vreemd dat dakdekkersbedrijven het in en kort na zo’n periode van langdurige regenval extra druk hebben. En dat leidt er dan weer toe dat als je een lekkend dak hebt, je soms weken moet wachten voordat dit kan worden hersteld. Je kunt dit soort problemen deels voorkomen door tijdig inspectie en onderhoud aan het dak te laten uitvoeren.

Wat is de staat van mijn dak?

De kans is groot dat je als huiseigenaar zelden of nooit op het dak komt. Als je de vraag krijgt of het dak van je huis in goede staat is, dan antwoord je waarschijnlijk zonder er lang over na te denken ‘Dat vermoed ik wel, het lekt in ieder geval niet’. Maar weet je het zeker? Is de zinken dakgoot nog in goede staat? Zitten alle dakpannen nog goed vast en zijn ze nog heel? Wat is de kwaliteit van het dakleer op je platte dak? Heeft er niet te lang een flinke plas water op gelegen toen het zo lang had geregend? Kortom: het is zeker niet onbelangrijk om het dak van je huis te laten controleren door een dakdekkersbedrijf. Een dakinspectie is vaak snel gebeurd, een dakdekker kan hier vaak wel een medewerker voor vrijmaken. Als je weet dat er onderhoud nodig is, dan kun je dit inplannen voordat er problemen ontstaan.

Zelf onderhoud aan het dak uitvoeren

Als je handig bent kun je natuurlijk ook zelf onderhoud aan het dak van je huis uitvoeren. Let daarbij wel altijd goed op je veiligheid. Gebruik bij voorkeur een steiger in plaats van een ladder. Zo kun je veilig op het dak werken. Materialen die je nodig hebt kun je online bestellen bij Zinkunie.nl. Neem goed de maten op zodat je bij het uitvoeren van de werkzaamheden niet ineens materiaal tekort komt. Kies voor dakonderhoud als het even kan een dag uit waarop de kans op regen klein is. Houd altijd een dekzeil bij de hand om het dak te kunnen afdekken als het open ligt en er toch ineens regen wordt voorspeld.

Dakisolatie

Als er onderhoud aan je dak wordt uitgevoerd, denk dan ook meteen na over dakisolatie. Hiermee zet je weer een belangrijke stap richting verduurzaming en energiebesparing. Je kunt het dak isoleren als het wordt vernieuwd of als je plannen hebt om een dakkapel, groot dakraam of lichtkoepel te laten plaatsen. Voor het isoleren van je dak kun je onder bepaalde voorwaarden subsidie krijgen. Wil je zonnepanelen laten plaatsen dan is het belangrijk te weten of je dak in goede staat is. Zo niet dan laat je uiteraard eerst onderhoud plegen om problemen achteraf te voorkomen. Bedenk dat één losliggende dakpan al een lekkage kan veroorzaken, of een klein stukje bitumen dat is beschadigd door vogels of weersinvloeden.

Goed onderhoud aan het dak van je huis is enorm belangrijk

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap