Home / Dierenasiel Blog / Dierenasiel: een veilig onderkomen voor dieren in nood

Dierenasiel: een veilig onderkomen voor dieren in nood

Dierenasiel: een veilig onderkomen voor dieren in nood

Een verdwaalde of achtergelaten hond, een weggelopen poes, een aangereden huisdier komen met een beetje geluk terecht in een van de tientallen dierenasiels die ons land rijk is. Daar krijgen ze tijdelijk onderdak en een deskundige behandeling. Het dierenasiel doet wat het kan om de dieren te herplaatsen. In diverse dierenasiels is er ook opvang voor konijnen, knaag- en verwaarloosde en in beslag genomen weidedieren.
 

Dierenasiel altijd in de buurt

In Nederland hebben zo ongeveer 2,5 miljoen katten, 1,5 miljoen honden, een miljoen konijnen en meer dan een half miljoen knaagdieren een leven als een prins. Ze krijgen een liefdevolle verzorging en gaan van ouderdom dood. Maar er kan iets misgaan. Na een verhuizing kan een dier gaan zwerven, het baasje kan te oud of te ziek worden voor de verzorging of er blijkt iemand in het gezin allergisch te zijn voor de kat, de hond of een knaagdier. Ook komt het nog altijd voor dat huisdieren de deur uit moeten als de vakantie voor de deur staat. Om de kosten voor opvang in een dierenasiel te ontlopen, worden ze ergens ver weg aan hun lot overgelaten. Dat is niet nodig, want wie een beetje hart heeft voor het dier vindt altijd tegen geringe kosten wel een dierenasiel in de buurt. Dierenasiels zitten in iedere provincie en de adressen zijn op internet te vinden. De dierenasiels zijn van de Dierenbescherming of werken ermee samen. Die samenwerking is er ook met de Dierenambulance. Gevonden dieren krijgen in het dierenasiel gratis opvang. Wie niet langer voor het dier kan of wil zorgen moet voor onderdak wel betalen. Het dierenasiel werkt zonder winstoogmerk en is afhankelijk van deze inkomsten en donaties.
 

Goed verzorgd de deur uit

Bij binnenkomst in het dierenasiel krijgen de dieren een medisch onderzoek. Om te voorkomen dat ze de andere pensiongasten ergens mee besmetten worden ze ook behandeld tegen vlooien, wormen en dergelijke. Ze worden geregistreerd en gechipt, ze gaan op de foto en krijgen een plaatsje in de dierengalerij op de website van het dierenasiel. Het dierenasiel houdt doorgaans gevonden dieren twee weken beschikbaar voor de rechtmatige eigenaar. Komt deze niet opdagen, dan gaat het dier, net als de andere dieren, in de verkoop. De kosten die het dierenasiel in rekening brengt, zijn vergoedingen voor de medische verzorging en de voeding van het dier, dat de deur uitgaat met papieren waaruit blijkt welke verzorging ze hebben gekregen. Ze zijn helemaal klaar voor een nieuw bestaan of kunnen hun vertrouwde leventje weer hervatten. 

Zoek hier naar dierenasiel bedrijven

Bekijk ook: Meer informatie over hondenverzekering

Dierenasiel: een veilig onderkomen voor dieren in nood

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

3 van 5 sterren
geld inzamelen via Crowdfunding Dierenopvangcentra of dierenasielen? Zie 10 creatieve fondsenwervingsideeën die u vandaag kunt gebruiken.
Geplaatst op: 23-08-2022 13:56

3 van 5 sterren gebaseerd op 1 reviews
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap