Home / Farmaceutisch Blog / Bewaak de kwaliteit van medicijnen

Bewaak de kwaliteit van medicijnen

Bewaak de kwaliteit van medicijnen

De farmaceutische branche staat iedere dag weer voor nieuwe uitdagingen. Naast heel veel onderzoek naar aandoeningen en ziektes, is men ook dagelijks bezig met het zoeken naar medicatie. Zo worden er vaak nieuwe medicijnen ontwikkeld voor allerlei aandoeningen. De ontwikkeling van nieuwe medicatie gaat niet over één nacht ijs; er gaat een heel traject aan vooraf. Vanaf de eerste hypothese tot aan het uiteindelijke medicijn zijn er constant wetenschappers mee bezig om een werkend medicijn te ontwikkelen, met zo min mogelijk bijwerkingen. Veiligheid staat hierbij voorop en daarom is quality assurance zo belangrijk.

Kwaliteitscontroles

Ieder bedrijf wil zich verbeteren. Dat is logisch, want door constant kritisch te kijken naar het bedrijf, kun je alleen maar beter worden. Niet alleen zakelijk, ook persoonlijk. Daar gaat de kwaliteit van je bedrijf alleen maar van vooruit. En ook dat van je producten. In de farmaceutische branche moet kwaliteit altijd hoog zijn. De reden hiervoor is simpel; een verkeerde dosering van een ingrediënt en een medicijn werkt niet of kan juist levensgevaarlijk zijn. De kwaliteitseisen zijn torenhoog. Het is daarom goed om een vers paar ogen naar medicatie te laten kijken om zo extra zeker te zijn van je zaak.

Betrouwbaarheid

Het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) doet geregeld onderzoek naar de betrouwbaarheid van medicijnen, vaccinaties en meer. Dit doen zij met onafhankelijke wetenschappers die werkzaam zijn in de farmaceutische industrie. Ook de Consumentenbond publiceert geregeld resultaten van onderzoek naar betrouwbare medicatie. Deze onafhankelijke onderzoeken zijn heel belangrijk voor consumenten. Daarnaast worden de resultaten gebruikt om de branche scherp te houden en betrouwbare producten op de markt te houden.

Farmacie en meer

Kwaliteitsonderzoek is niet alleen nodig binnen de farmaceutische industrie. Het wordt ook toegepast in de biotechnologie, de food & nutrition branche en de algehele gezondheid van de mens. Dit zijn allemaal levenswetenschappen (ook bekend onder de Engelse term life sciences) waarbij de gezondheid van mens, dier en plant centraal staan. Wetenschappers binnen life sciences doen onderzoek naar alle organismen, hieronder vallen dus veel disciplines die met biologie, microbiologie en biotechnologie te maken hebben. Daarnaast staan duurzaamheid en milieu centraal. Allemaal onderdelen waarbij de hoge standaarden van kwaliteit worden gehandhaafd.

Kwaliteitsspecialist

Heb je een bedrijf wat aansluit bij een van de life science disciplines of de farmaceutische industrie? Zorg dan dat de kwaliteit van je producten hoog is door geregeld kwaliteitscontroles uit te laten voeren. Hiervoor kun je een vaste onderzoeker aannemen, maar ook op projectbasis onderzoekers inhuren. Of schakel een onafhankelijk bedrijf in en laat hen de quality assurence geven die je product verdient. Als je product aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet, dan wordt dit in een uitgebreid rapport verwerkt. Moet je nog zaken verbeteren en aanpassen? Ook dat wordt in een rapport aan je meegedeeld. Zo kun je je bedrijfsvoering alleen maar meer verbeteren. Bovendien zal het vertrouwen in je merk en producten bij de consument steeds meer vergroten. Je levert immers een goed product dat aan alle eisen voldoet. Daar mag je trots op zijn.

Bewaak de kwaliteit van medicijnen

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap