Home / Financieel adviseur Blog / 4x wat je kunt doen met je zakelijk vermogen

4x wat je kunt doen met je zakelijk vermogen

4x wat je kunt doen met je zakelijk vermogen

Tegenwoordig loont het steeds minder vaak om je zakelijk vermogen 'gewoon op de bank' te laten staan. Maar: door de torenhoge inflatie kiezen we er toch meestal voor om dat wel gewoon te doen. Uit cijfers van het CBS blijkt dat er inmiddels miljarden euro's aan spaartegoed op de banken staat.

Je moet weten dat dit niet de enige manier is om je zakelijk vermogen te 'bewaren'. Er is ook een aantal andere dingen dat je kunt doen met je zakelijke geld. Denk aan investeren in cryptocurrency zoals in de Ripple koers of aan het aflossen van je hypotheek. In dit artikel vertellen we je er meer over.

4x wat je kunt doen met je zakelijk vermogen

1. Zakelijk beleggen met hulp om geld te verdienen

Het maakt niet uit in welke branche je een bedrijf hebt; je kunt in alle gevallen zakelijk beleggen met het vermogen uit je bedrijf. Natuurlijk moet je je hier wel goed in verdiepen voordat je daarmee begint. Zakelijk beleggen is niet extreem ingewikkeld, maar behoeft wel kennis om het uiteindelijk succesvol te kunnen doen. Er zijn verschillende professionals die ondernemers helpen met zakelijk beleggen. Daar betaal je weliswaar voor, maar daar krijg je veel voor terug. Zo'n expert weet immers precies wat er moet gebeuren om winst te behalen. Een interessante investering dus.

2. Investeer je zakelijke spaargeld in cryptocurrency

Naast beleggen is investeren in cryptocurrency de laatste jaren ontzettend populair geworden. Dat is niet voor niets het geval: de diverse cryptokoersen zijn sinds het begin van de pandemie flink gestegen, waardoor de interesse van menig Nederlander is gewekt. Kijken we bijvoorbeeld naar het begin van de Bitcoin of Ripple dan zien we dat beide munten nu veel meer waard zijn. Onze tip? Start bij een betrouwbare broker, zoals crypto-exchange Bitvavo, om de kneepjes van het vak te leren en lees je goed in over de diverse koersen om zo op de lange termijn geld te verdienen met crypto.

3. Zet je zakelijk vermogen op een depositorekening

Vind je beleggen of investeren in crypto nog iets te spannend dan zijn er nog andere stappen die je kunt nemen met je zakelijk vermogen. De kans is bijvoorbeeld groot dat je er bij je huidige bank met de huidige lage spaarrentes niet zoveel voor terug krijgt. Sommige banken rekenen zelfs een negatieve spaarrente bij hoge bedragen. In dat geval is het aan te raden om je zakelijke vermogen op een depositorekening te zetten. Dat is een spaarrekening waarbij je je vermogen voor een afgesproken periode vastzet; hier krijg je een vaste en vaak aantrekkelijke rente voor.

4. Vervroegd hypotheek huis of bedrijfspand aflossen

Tot slot kun je ervoor kiezen om de hypotheek van je woning of bedrijf in Nederland vervroegd af te lossen. Ben je bijvoorbeeld een zelfstandige ondernemer zonder personeel dan is de winst die je maakt met je bedrijf je zakelijke vermogen waarmee je zoiets zou kunnen doen. De rente op je hypotheek is naar alle waarschijnlijkheid namelijk hoger dan de rente die je mogelijk krijgt als je je geld bij je bank laat staan. Maar: lees je hier goed over in. In sommige gevallen is het namelijk beter om het spaargeld voor andere zaken te gebruiken.

4x wat je kunt doen met je zakelijk vermogen

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

02-02-2024 - Een gediversifieerde portefeuille opbouwen: tips en tricks
Ieder jaar zijn er weer meer Nederlanders die ervoor kiezen om te gaan beleggen. Als je dit artikel leest, dan ben je waarschijnlijk geïnteresseerd in beleggen en is de kans groot dat je ook een
Lees meer

28-12-2023 - 4 Redenen waarom je als bedrijf een Risico Inventarisatie en
In de zakenwereld worden bedrijven geconfronteerd met een breed scala aan risico's die hun operaties, werknemers en reputatie kunnen beïnvloeden. Het is daarom van essentieel belang dat bedri
Lees meer

18-09-2023 - Kilometervergoeding omhoog, maar ook hogere kosten
Begin dit jaar is de belastingvrije kilometervergoeding voor werknemers met reiskosten al verhoogd van 19 cent naar 21 cent per kilometer. Per 1 januari 2024 gaat dit bedrag nog eens verder omhoog naa
Lees meer

20-04-2023 - De beste manieren om je geld te investeren: tips om slim te
Je geld investeren kan een effectieve manier zijn om je vermogen te laten groeien en financiële doelen te bereiken. Er zijn verschillende manieren om je geld te investeren, afhankelijk van de hoe
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap