Home / Financieel adviseur Blog / Zo creeer je meer financiele ruimte voor je onderneming

Zo creeer je meer financiele ruimte voor je onderneming

Zo creeer je meer financiele ruimte voor je onderneming

Als je zelfstandig ondernemer bent, hoeven we jou ongetwijfeld niet te vertellen dat je geld nodig hebt om jouw bedrijf draaiende te houden. Het geld dat je hiervoor gebruikt, noemen we ook wel werkkapitaal. De meeste bedrijven hebben voldoende geld in kas om aan hun dagelijkse financiële verplichtingen te voldoen. Toch kan het gebeuren dat je op een zeker moment een tijdelijk tekort aan liquide middelen hebt. In dat geval is het handig als je meer financiële ruimte voor je onderneming kunt creëren. Maar hoe doe je dit eigenlijk? Dat leggen we je uit in deze tekst.

Vraag zakelijk krediet aan

Wanneer je meer financiële ruimte voor je onderneming wilt creëren, kun je op zoek gaan naar investeerders. Niet iedere ondernemer vindt dit een prettig idee. Geldt dit ook voor jou? Dan biedt zakelijk krediet mogelijk uitkomst. Met deze financieringsvorm kun je 5000 tot 500.000 euro lenen. Als je nog niet eerder zakelijk krediet gebruikt hebt, vraag jij je mogelijk af waarom je hiervoor zou kiezen. Voornaamste reden is dat je met deze financieringsvorm makkelijk en snel meer financiële ruimte voor je bedrijf creëert.

Als je zakelijk krediet aanvraagt, opent een geldverstrekker een speciale rekening. Het bedrag dat je wilt en kunt lenen wordt hier vervolgens op gestort. Doordat jij de beschikking krijgt over deze rekening, bepaal je zelf hoeveel je opneemt en wanneer je dit doet. Heb je geld nodig om aan de dagelijkse financiële verplichtingen van jouw bedrijf te voldoen? Dan neem je simpelweg een deel van het bedrijfskrediet op. Omdat zakelijk krediet gebruikt wordt om de dagelijkse uitgaven van een bedrijf te betalen of een tijdelijk tekort aan liquide middelen op te lossen, staat het ook wel bekend als werkkapitaalfinanciering.

Bedrijfskrediet aflossen

Wie zakelijk krediet aanvraagt, gebruikt geld van een ander om meer financiële ruimte voor zijn eigen bedrijf te creëren. Dit geld moet je uiteraard terugbetalen. Dit doe je door iedere keer een deel van het geleende bedrag af te lossen. Het grote voordeel van zakelijk krediet is dat je afgelost geld opnieuw op kunt nemen. Bovendien betaal je bij deze financieringsvorm enkel rente over het bedrag dat je opneemt. Hierdoor betaal je nooit onnodig veel als je meer financiële ruimte voor je onderneming wilt creëren.

Zo financier je een langlopende investering

Zakelijk krediet wordt vooral aangevraagd door bedrijven die op korte termijn meer financiële ruimte willen creëren. Wanneer je een langlopende investering in jouw bedrijf wilt doen, is dit niet de beste keuze. Wil je een investering zakelijk financieren? Dan kun je beter voor een zakelijke lening kiezen. Deze financiering biedt bijvoorbeeld uitkomst als je jouw bedrijf uit wilt breiden, zowel fysiek als online. Je kunt een zakelijke lening bovendien gebruiken om de aankoop van een nieuwe machine of een nieuw voertuig te financieren. Eén van de belangrijkste verschillen met zakelijk krediet is dat een geldverstrekker het bedrag bij een zakelijke lening in één keer op jouw zakelijke rekening stort. Hierdoor kun je er eigenlijk direct mee investeren. 

Zo creeer je meer financiele ruimte voor je onderneming

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

22-02-2023 - Zo ziet de WIA-uitkering er in 2023 uit
Niemand zit erop te wachten, maar het kan ons allemaal overkomen: je wordt langdurig ziek. De eerste twee jaar moet een werkgever het loon blijven doorbetalen, maar daarna in de meeste gevallen niet m
Lees meer

10-02-2023 - 4x wat je kunt doen met je zakelijk vermogen
Tegenwoordig loont het steeds minder vaak om je zakelijk vermogen 'gewoon op de bank' te laten staan. Maar: door de torenhoge inflatie kiezen we er toch meestal voor om dat wel gewoon te doen.
Lees meer

14-01-2023 - De relatie tussen entertainment industrie en economische cri
Kan de entertainment industrie een indicatie factor zijn voor de staat van de economie en daarmee eventueel een aankomende recessie voorspellen? Zeker wanneer het om luxere vormen van entertainment ga
Lees meer

07-12-2022 - Winst gemaakt? Zo blijft er iets van over!
Het lijkt qua economie tegenwoordig allemaal kommer en kwel, je zou bijna vergeten dat er ook nog daadwerkelijk bedrijven zijn die wél winst maken. Ben jij zo’n hardwerkende ondernemer di
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap