Home / Financiele instellingen Blog / Een goede investering voor een startende onderneming?

Een goede investering voor een startende onderneming?

Een goede investering voor een startende onderneming?

Als onlangs startende ondernemer of ervaren ondernemer met groeipotentieel, besef je maar al te goed dat investeringen benodigd zijn. Producten, grondstoffen en diensten worden alleen maar duurder door de inflatie. De populariteit van digitale valuta als Bitcoin, Dogecoin en Solana groeit al jaren en bedrijven willen het niet voorbij laten gaan. Heb jij een eigen onderneming en heb je misschien wel eens overwogen om te investeren in de cryptocurrency? Lees dan hier een aantal praktische tips.

Wat is de cryptocurrency?

Een cryptomunt is een digitaal betaalmiddel waar geen enkele traditionele bank aan te pas komt. De meeste currency’s staan voor een eigen technologie of oplossing, die misschien een cruciale rol spelen in de toekomst. Er is een cryptowallet nodig om met digitale valuta te betalen. Je kunt dit vergelijken met een digitale portemonnee. Er zijn verschillende manieren om aan een crypto wallet komen. De meest gebruikelijke manier is door je aan te sluiten op een cryptoplatform. Een populair cryptoplatform is Cardano. Crypto geld bij cardano kopen kan snel en gemakkelijk gedaan worden met betaalmogelijkheden als SEPA, creditcard, Sofort en Giropay.

Is dit je interessant voor jouw onderneming?

Crypto zoals Bitcoin kan particulier gekocht worden, maar het is ook zakelijk mogelijk. Als je in een branche werkt waar klanten met crypto willen betalen kan dit voor extra omzet zorgen. Het kan ook een voordeel leveren wanneer je zaken in het buitenland doet. Je hoeft namelijk geen rekening te houden met wisselkoersen. 

De meest voorkomende reden waarom ondernemers investeren in cryptocurrency is dat ze hopen extra winst te maken. Want als je geluk hebt kan de munt flink stijgen en maak je in een korte tijd veel winst. Maar de koers van crypto’s zijn grillig en het kan dus ook goed zijn dat de munt net zo hard daalt als deze stijgt. Het is dus van belang dat je alleen geld investeert dat je echt kunt missen. Ook is investeren in cryptovaluta eigenlijk niet voor korte termijn. Vaak trekt de koers op langere termijn weer bij.

Moet je als ondernemer over de winst belasting betalen?

Zowel zakelijk als particulier moet je belasting betalen over de waarde van cryptocurrency. Je moet de valutawaarde omrekenen naar euro's en deze opnemen in de winst- en verliesrekening van jouw bedrijf.

Wanneer je een zelfstandige ondernemer bent, is het in sommige gevallen logischer om cryptocurrency particulier te kopen. Stijgen de munten veel in waarde en maak je winst? Dan gaat deze winst niet in de winst van jouw onderneming en hoeft je geen vermogenswinstbelasting te betalen. Zodra je met geld uit jouw onderneming belegt, kan elke waardestijging van de valuta belastbaar zijn. Winsten en verliezen van cryptocurrency kunnen worden opgenomen in je uiteindelijk resultaat en moeten worden weergegeven in de winst- en verliesrekening. 

Mocht je toch zakelijk willen beleggen, is het verstandig om eerst het geld op je persoonlijke rekening te storten.

Een goede investering voor een startende onderneming?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

05-09-2022 - De beste manieren om te betalen online
Betaalmethoden - dit is een van de belangrijkste dingen om op te letten bij het kiezen van een online winkel. Gelukkig is er de laatste jaren in dit opzicht veel variatie gekomen. Zo kan elke gebruike
Lees meer

19-07-2022 - De voordelen van factoring
Het lange wachten op facturen is voor veel ondernemers een doorn in het oog. Veel ondernemers leveren prima werk af, maar moeten vervolgens maandenlang op de uitbetaling wachten. Erg vervelend en op t
Lees meer

31-05-2022 - Regels bij een DNB-registratie
De cryptosector is een sector die een ongelofelijk sterke groei kent. Het hoeft niet te verbazen dat er in Nederland steeds meer cryptobedrijven worden opgericht. Het is belangrijk om te weten dat cry
Lees meer

16-03-2022 - Hoe werkt een zakelijke tankpas?
Heb jij een eigen bedrijf en moet je hier veel voor rijden? Dan kunnen de benzinekosten elk jaar weer erg hoog liggen. Een deel van de benzinekosten die je betaald zijn voor btw. Je hebt het geluk dat
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap