Home / Financiele instellingen Blog / Een goede investering voor een startende onderneming?

Een goede investering voor een startende onderneming?

Een goede investering voor een startende onderneming?

Als onlangs startende ondernemer of ervaren ondernemer met groeipotentieel, besef je maar al te goed dat investeringen benodigd zijn. Producten, grondstoffen en diensten worden alleen maar duurder door de inflatie. De populariteit van digitale valuta als Bitcoin, Dogecoin en Solana groeit al jaren en bedrijven willen het niet voorbij laten gaan. Heb jij een eigen onderneming en heb je misschien wel eens overwogen om te investeren in de cryptocurrency? Lees dan hier een aantal praktische tips.

Wat is de cryptocurrency?

Een cryptomunt is een digitaal betaalmiddel waar geen enkele traditionele bank aan te pas komt. De meeste currency’s staan voor een eigen technologie of oplossing, die misschien een cruciale rol spelen in de toekomst. Er is een cryptowallet nodig om met digitale valuta te betalen. Je kunt dit vergelijken met een digitale portemonnee. Er zijn verschillende manieren om aan een crypto wallet komen. De meest gebruikelijke manier is door je aan te sluiten op een cryptoplatform. Een populair cryptoplatform is Cardano. Crypto geld bij cardano kopen kan snel en gemakkelijk gedaan worden met betaalmogelijkheden als SEPA, creditcard, Sofort en Giropay.

Is dit je interessant voor jouw onderneming?

Crypto zoals Bitcoin kan particulier gekocht worden, maar het is ook zakelijk mogelijk. Als je in een branche werkt waar klanten met crypto willen betalen kan dit voor extra omzet zorgen. Het kan ook een voordeel leveren wanneer je zaken in het buitenland doet. Je hoeft namelijk geen rekening te houden met wisselkoersen. 

De meest voorkomende reden waarom ondernemers investeren in cryptocurrency is dat ze hopen extra winst te maken. Want als je geluk hebt kan de munt flink stijgen en maak je in een korte tijd veel winst. Maar de koers van crypto’s zijn grillig en het kan dus ook goed zijn dat de munt net zo hard daalt als deze stijgt. Het is dus van belang dat je alleen geld investeert dat je echt kunt missen. Ook is investeren in cryptovaluta eigenlijk niet voor korte termijn. Vaak trekt de koers op langere termijn weer bij.

Moet je als ondernemer over de winst belasting betalen?

Zowel zakelijk als particulier moet je belasting betalen over de waarde van cryptocurrency. Je moet de valutawaarde omrekenen naar euro's en deze opnemen in de winst- en verliesrekening van jouw bedrijf.

Wanneer je een zelfstandige ondernemer bent, is het in sommige gevallen logischer om cryptocurrency particulier te kopen. Stijgen de munten veel in waarde en maak je winst? Dan gaat deze winst niet in de winst van jouw onderneming en hoeft je geen vermogenswinstbelasting te betalen. Zodra je met geld uit jouw onderneming belegt, kan elke waardestijging van de valuta belastbaar zijn. Winsten en verliezen van cryptocurrency kunnen worden opgenomen in je uiteindelijk resultaat en moeten worden weergegeven in de winst- en verliesrekening. 

Mocht je toch zakelijk willen beleggen, is het verstandig om eerst het geld op je persoonlijke rekening te storten.

Een goede investering voor een startende onderneming?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

10-05-2023 - Private bank kiezen - let op de kosten!
Als iemand het voorrecht heeft over een groter vermogen te beschikken, dan is de behoefte ook groter dat iemand meedenkt en passend advies kan geven. Daarvoor kun je dan terecht bij een private b
Lees meer

10-04-2023 - Een bedrijfshypotheek, hoe kom je hiervoor in aanmerking?
Je komt in aanmerking voor een bedrijfshypotheek wanneer je van plan bent om een bedrijfsruimte te gaan verbouwen of wanneer je een pand wilt kopen. Een bedrijfshypotheek is handig wanneer je niet vol
Lees meer

21-03-2023 - Voordelen van een online betalingssysteem
Het doel van het opzetten van een bedrijf is winst maken. En het hele idee van winst maken is alleen mogelijk als uw bedrijf zijn klanten de mogelijkheid biedt om te betalen. Met de technologische voo
Lees meer

18-03-2023 - Hier moet je rekening mee houden als je bedrijfsfinanciering
Sommige ondernemers sluiten een bedrijfsfinanciering af bij de eerste de beste geldverstrekker die zij tegenkomen. Kies je ook voor deze aanpak? Dan kun je spijt krijgen van de keuze die je maakt. Ga
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap