Home / Financiele instellingen Blog / Besparen op je financiele maandlasten doe je zo

Besparen op je financiele maandlasten doe je zo

Iedere maand moet je weer een groot deel van je inkomen inleveren om de vaste lasten te kunnen betalen. Hierdoor houd je minder geld over om leuke dingen te doen. Wil jij je maandlasten verlagen, zodat je meer geld overhoudt aan het einde van de maand? Lees dan de tips in dit artikel en je houdt tientallen tot zelfs honderden euro’s extra over.

Ga naar een goedkopere supermarkt

De ene supermarkt is duurder dan de andere. Door bij een goedkopere supermarkt te winkelen, kun je maandelijks tientallen euro’s besparen. Je hoeft niet eens andere producten te kopen dan je gewend bent. Je koopt ze simpelweg bij een winkel die de producten goedkoper aanbiedt en je bespaart een hoop geld.

Wil je nog meer geld besparen? Koop dan geen A-merken meer, maar ga over op de B-merken of koop producten van het huismerk van een supermarkt. Deze producten zijn hartstikke goed en beduidend goedkoper dan de producten van A-merken.

Koop aanbiedingen

Je kunt ook veel geld besparen door van de aanbiedingen van supermarkten te profiteren. Voor je boodschappen gaat doen, kijk je op de website van de supermarkt welke aanbiedingen er zijn. Hier stem je jouw boodschappenlijstje op af. Koop je zo veel mogelijk aanbiedingen en zo min mogelijk producten die niet in de aanbieding zijn, dan bespaar je met gemak tientallen euro’s per maand.

Kijk kritisch naar je abonnementen

Heb je veel abonnementen op je naam staan? Neem deze dan eens kritisch onder de loep. Heb je de abonnementen echt nodig? De abonnementen die je eigenlijk niet nodig hebt, zeg je op. Op deze manier bespaar je misschien maar een paar euro per maand, maar jaarlijks loopt je besparing op tot enkele tientjes. En omdat je het abonnement niet gebruikt, zal je het toch niet missen.

Ga bewust om met energie

Betaal je iedere maand een hoge energierekening? Verlaag je maandelijkse lasten dan aanzienlijk door bewust om te gaan met energie. Zet apparaten niet in stand-by, maar schakel ze uit als je ze niet gebruikt. Gebruik de verwarming alleen als het nodig is. En laat je lampen niet de hele dag aan staan, maar zet ze uit als je de betreffende ruimte verlaat of als je van huis gaat.

Neem zuinige apparaten

Is je wasmachine aan vervanging toe? Ga dan niet voor het goedkoopste apparaat, maar neem een wasmachine met goed energielabel. Door zuinige apparaten aan te schaffen, gaan je energiekosten flink omlaag. Zuinige apparaten zijn misschien wat duurder dan apparaten met een minder goed energielabel, maar deze kosten haal je er altijd uit. Heb je alleen maar zuinige apparaten in huis staan, dan gaat je energierekening flink omlaag.

Sluit een goedkopere lening af

Heb je een lening afgesloten? Dan kun je veel geld besparen door je lening over te sluiten. Bij lening oversluiten kun je een vergelijkbaar krediet nemen, maar dan met een lagere rente. Als de rente van je nieuwe lening veel lager is dan de rente van je oude lening, loopt je besparing al snel op. En dit zonder dat je hier enige moeite voor hoeft te doen. Je sluit je lening over en je bent klaar!


Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

0 van 5 sterren gebaseerd op 0 reviews

27-08-2019 - Geen rente, wat nu te doen met uw spaargeld?
Het is eigenlijk de wereld op zijn kop. Banken tuimelden jarenlang over elkaar heen om consumenten binnen te hengelen met hoge spaarrentes en andere cadeautjes. Hoe mooi was de tijd dat je nog lekker
Lees meer

26-01-2017 - Dagvaarden
  Dagvaarding: Voordat een zaak voor de rechtbank diend moet er eerst een dagvaarding worden opgestelt. Hoewel de wet het niet verbied om dit zelf te doen (Voorbeeld dagvaardingen kunnen via
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap