Home / Financiele instellingen Blog / Belangrijke data voor Bitcoin

Belangrijke data voor Bitcoin

Belangrijke data voor Bitcoin

Nadat Bitcoin in 2009 werd gelanceerd was er nog vrij weinig over bekend. Inmiddels begrijpen steeds meer mensen hoe het werkt en hoe bijzonder de eerste digitale valuta eigenlijk is. Door de manier waarop deze is ontwikkeld wordt er steeds meer schaarste gecreëerd. Sinds dat Bitcoin bestaat is gebleken dat dit reden is voor de prijs om steeds verder te stijgen. Omdat dit zo zal blijven doorgaan, rekenen veel investeerders er daarom op dat de prijs in de toekomst nog verder omhoog zal gaan.

28 november 2012

Bitcoin halvings zijn belangrijke gebeurtenissen. Nadat deze plaatsvinden zien we namelijk steevast dat de prijs van de munt (en als gevolg daarvan de hele crypto markt) in een sterke opwaartse trend terechtkomt. Elke 210.000 blocks vindt er een halving plaats, en dat is in de geschiedenis nu al drie keer gebeurd. De eerste keer was op 28 november 2012, toen nog steeds maar vrij weinig mensen van het bestaan van Bitcoin af wisten.

9 juli 2016

Op 9 juli 2016 vond de tweede halving plaats. Dat was eigenlijk het startsein voor de gekte waarin de markt in de periode daarna voor minsten anderhalf jaar zou belanden. De rest van de wereld kreeg lucht van de crypto markt en als gevolg hiervan explodeerde deze volledig. Dit had grote prijsstijgingen tot gevolg en ook kwamen er tal van nieuwe crypto projecten bij. Uiteindelijk ontstonden er veel meer plaatsen zoals Bitcoin Code waarop handelaren digitale valuta konden kopen en verkopen. De tweede Bitcoin halving zorgde er daarmee voor dat het grote publiek kennismaakte met digitale valuta, en als gevolg hiervan ziet de wereld er sindsdien toch wel enigszins anders uit.

11 mei 2020

Er werd lang op gewacht door veel mensen, maar op 11 mei 2020 was het dan eindelijk zover en was het tijd voor de derde halving. In de paar jaren daarvoor was de markt na de enorme groei na de twee halving in een neerwaartse spiraal geraakt. Maar net zoals in voorgaande jaren, richtte deze ook na deze halving zich weer op. Dat had als gevolg dat de koers van Bitcoin nieuwe records wist te bereiken. Voor veel crypto beleggers zag de wereld er daarom ineens weer stukken rooskleuriger uit.

26 maart 2024 (naar schatting)

Wanneer de vierde halving exact plaats zal gaan vinden is nog de vraag. Omdat van tevoren moeilijk is te zeggen wat het precieze moment hiervan gaat worden, moeten we het vooralsnog doen met schattingen. Maar zoals het er nu op lijkt, zal dit gaan gebeuren op 26 maart 2024, maar deze datum kan dus zeker nog veranderen, al zal het er ongetwijfeld in de buurt liggen.

2028

Weer 210.000 blocks later zal de vijfde halving plaats gaan vinden. Dit gaat gebeuren in het jaar 2028. Daarna blijft dit nog tijden zo doorgaan. Het getal van 210.000 blocks blijft altijd hetzelfde van halving tot halving, met als enige verschil dat de beloning per block na elke halving de helft wordt. Daardoor duurt het steeds langer voordat alle Bitcoins, in totaal 21 miljoen, zullen zijn gemined. Een ander logisch gevolg is dat de prijs normaal gesproken steeds hoger wordt, omdat er schaarste ontstaat door dit model.

Belangrijke data voor Bitcoin

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

29-09-2021 - Volg deze stappen om met handelen in crypto te beginnen
Voordat je daadwerkelijk van start gaat met het handelen in cryptocurrency, is het belangrijk een bepaalde kennis van zaken te hebben. De fout die veel beginners maken, is dat ze te snel in het traden
Lees meer

29-09-2021 - Over cryptocurrency en digitale valuta
Het kan niet anders dan dat je ondertussen van cryptocurrency hebt gehoord. Daar waar een klein decennia geleden de meeste mensen nog geen idee hadden wat een cryptovaluta was, is dat inmiddels wel an
Lees meer

27-09-2021 - Factoren die de populariteit van Bitcoin beinvloeden
Het aandeel van Bitcoin in digitale transacties blijft wereldwijd stijgen. Daarom heeft deze virtuele munt de aandacht getrokken van beleidsmakers, regeringen en financiële deskundigen over de he
Lees meer

27-09-2021 - Essentiele factoren die de Bitcoin-prijs beinvloeden
Veel mensen willen investeren in Bitcoin nadat ze zich bewust werden van de huidige waarde. Deze virtuele munt heeft in de loop der jaren echter extreme volatiliteit vertoond. Hoewel de waarde van Bit
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap