Home / Financiele instellingen Blog / Manieren om een startup te financieren met Bitcoin

Manieren om een startup te financieren met Bitcoin

Manieren om een startup te financieren met Bitcoin

Bitcoin is een van de vele cryptovaluta die de afgelopen jaren de aandacht van beleggers hebben getrokken. Deze virtuele valuta is ook een digitaal actief dat mensen gebruiken om waarde op te slaan. Daarom kopen sommige mensen Bitcoins en houden ze die in hun bezit, in de hoop dat deze virtuele valuta in de loop van de tijd meer waard wordt. De voornaamste rol van Bitcoin was echter het vergemakkelijken van uitwisselingen via veilige financiële verificaties en versleutelingen. Maar Bitcoin heeft zich ontwikkeld tot een methode om kleine bedrijven en startende ondernemingen te financieren.

Hoewel steeds meer mensen Bitcoin verhandelen op platforms zoals immediate-edge.co/nl/, zien anderen het als een middel om hun zakelijke ondernemingen te financieren. Idealiter kunt u dergelijke systemen gebruiken om Bitcoin laag in te kopen en duur te verkopen. Op die manier kunt u profiteren van het prijsverschil, want Bitcoin is een volatiel actief waarvan de prijs in een korte periode snel kan fluctueren.

Als u besluit uw startup te financieren met Bitcoin, bedenk dan dat deze hoge volatiliteit een nadeel kan zijn. De prijs van Bitcoin varieerde van een paar duizend dollar tot 60.000 dollar. Deze volatiliteit betekent echter niet dat Bitcoin geen startup kan financieren. Alles wat u nodig hebt zijn deze tips om u te helpen deze virtuele valuta te gebruiken om uw zakelijke onderneming te financieren.

De beste Bitcoin-fondsenwerving methode kiezen

Bitcoin biedt u verschillende manieren om geld in te zamelen, waaruit u uw aanpak kunt kiezen. Initial Exchange Offering is echter de laatste innovatie waaraan de meeste startups de voorkeur geven. Dat komt omdat platforms die deze methode toestaan, aanzienlijke inkomsten creëren voor het uitvoeren van een crowd sale met deze cryptovaluta. En dit elimineert dubieuze persoonlijkheden en oplichting uit het plaatje.

Een startup kan profiteren van de uitgifte van tokens met een probleemloos en vlot proces van de lancering van een Initial Exchange Offerings op een platform, in vergelijking met ICO's die de meesten met rust laten. Bovendien kunnen startups dankzij de uitstekende diensten van de IEO-platforms de mogelijke noteringskosten gemakkelijk overwinnen.

Initiële beursgang overwegen

Een crypto beurs kan een eerste beursgang faciliteren. Deze platforms voeren token verkopen uit terwijl de uitgevers van tokens noteringsvergoedingen betalen. Ook blijft een percentage van het token na de IEO-verkoop bij het platform.

De platforms verkopen ook de startup tokens terwijl ze hun munten op de beurs zetten na de deal. Een beurs kan incentives geven om marketing operaties te vergemakkelijken en daarbij een bepaald percentage van de tokens nemen.

De deelnemers van IEO dragen niet bij aan intelligente contracten. In plaats daarvan openen ze rekeningen bij de crypto beurs. Nadat ze lid zijn geworden van het platform, financieren ze hun digitale portefeuilles met hun munten om de tokens van de startup te kopen.

Private financiering

U kunt ook particuliere fondsen aantrekken om uw startup te financieren, waarbij deze optie het voordeel biedt van een groter publiek vertrouwen. Private financiering kan de vorm aannemen van angel investors, particuliere participatiemaatschappijen of durfkapitalisten. Bij sommige startups kan de veiligheid van cryptovaluta deze optie aantrekkelijker maken.

Initiële munten aanbiedingen

Initiële munt aanbiedingen zijn gelijkwaardig aan initiële particuliere aanbiedingen in traditionele bedrijven. Maar deze optie komt via crowdfunding in de crypto wereld. Het houdt in dat investeerders tokens kopen die hen toegang verlenen tot het platform.

Door het gebrek aan regelgeving is deze aanpak omstreden wat het aantrekken van fondsen betreft. Volgens de Amerikaanse Securities and Exchange Commission zijn Bitcoin en andere virtuele valuta effecten. Bijgevolg zijn zij onderworpen aan de regelgeving van de federale effecten wetten.

ICO'S kunnen echter wel een nieuw programma financieren of de activiteiten van een organisatie financieren. Dat komt omdat ICO's het kapitaal kunnen ophalen dat een startup nodig heeft om van de grond te komen.

Als u eenmaal hebt besloten hoe u uw startup wilt financieren met Bitcoin, praat dan met een juridisch team. Zoek in het ideale geval een jurist of een team met ervaring in de crypto wereld. Dat komt omdat nieuwe belastingregels en achterpoortjes in de crypto wereld u in de problemen kunnen brengen met de autoriteiten als u niet oppast.

Manieren om een startup te financieren met Bitcoin

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

19-11-2021 - Bitcoin Verovert Investeerders Stormenderhand
Toen de bitcoin gelanceerd werd was iedereen vrij sceptisch over de haalbaarheid en het welslagen van het project. Het had wel een goede klank, de munt voor het volk, maar zou het systeem wel houden?
Lees meer

26-10-2021 - Hoe Bitcoin het ecosysteem van startende ondernemingen ten g
Het is moeilijk om over Bitcoin te praten zonder het over blockchain te hebben. Dat komt omdat blockchain de technologie is die bitcoin aandrijft. En deze twee zijn de laatste tijd overal in het nieuw
Lees meer

29-09-2021 - Belangrijke data voor Bitcoin
Nadat Bitcoin in 2009 werd gelanceerd was er nog vrij weinig over bekend. Inmiddels begrijpen steeds meer mensen hoe het werkt en hoe bijzonder de eerste digitale valuta eigenlijk is. Door de manier w
Lees meer

29-09-2021 - Volg deze stappen om met handelen in crypto te beginnen
Voordat je daadwerkelijk van start gaat met het handelen in cryptocurrency, is het belangrijk een bepaalde kennis van zaken te hebben. De fout die veel beginners maken, is dat ze te snel in het traden
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap