Home / Geld lenen Blog / Je kunt je huis uitbreiden met een thuiskantoor

Je kunt je huis uitbreiden met een thuiskantoor

Je kunt je huis uitbreiden met een thuiskantoor

Heb je er al eens aan gedacht om dit onder je huis te doen in plaats van eraan of erop? Hoe je een kelder onder een bestaande woning bouwt en hoeveel dat kost - dat lees je hier.

Je wilt graag vanuit huis werken, maar wel in een aparte ruimte. Dit kan natuurlijk ook vanuit een kelderkantoor. Een kelder zien we vaak als voorraadhok of opbergruimte, maar dat hoeft natuurlijk niet. Tegenwoordig is er heel veel mogelijk, waardoor het als volwaardige extra kamer of kantoor kan worden ingezet.

Wat kost je nieuwe kantoor?

Een kelder bouwen is niet 1-2-3 gedaan. De kosten liggen dan ook vaak tussen de €30.000 en de €100.000, afhankelijk van je keuzes in grootte en materiaal. Vraag meerdere offertes aan, zodat je een beeld hebt van een gangbare prijs en de mogelijkheden.

Als geen duizenden euro’s apart hebt staan, kun je je nieuwe kantoor financieren met een hypotheek of een lening. Wil je de kelder financieren met je hypotheek? Dat kan alleen als je woning meer waard is dan je hypotheek. Je kunt ook voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet kiezen. Bij een persoonlijke lening is de lening voordeliger, omdat de rente aftrekbaar is. Met een doorlopend krediet ben je flexibeler in je budget tijdens de verbouwing.

Kijk sowieso goed naar de verschillende mogelijkheden. Op Geld.nl kun je verschillende leningen vergelijken in een handig overzicht. Zo krijg je een goed beeld van de markt, de mogelijkheden en de kosten.

Kelder als kantoor: stap voor stap

Deze stappen moet je doorlopen om een kelder onder je bestaande woning te realiseren.

Stap 1: Vergunning aanvragen. Zonder deze vergunning mag je niet bouwen. Om deze aanvraag te doen heb je constructietekeningen en berekeningen nodig.

Stap 2: Kelder uitgraven. Als je de vergunning hebt, mag het bouwen beginnen. De eerste stap is het uitgraven, hierna volgen de wanden en het plafond. Tijdens deze stap worden ook leidingen en bedradingen weggewerkt, stopcontacten geplaatst, etc.

Stap 3: Kelder isoleren. Zonder isolatie wordt het wel erg koud in je nieuwe kantoor. Isoleer ook de grond boven je kelder, dan heb je geen last van het geluid van voetstappen.

Stap 4: Waterdicht maken. Dit doet de aannemer, maar het moet wel gebeuren.

Stap 5: Ventilatie aanleggen. Dit is de laatste stap, zodat je kantoor fris en fruitig blijft.

Je kunt je huis uitbreiden met een thuiskantoor

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

01-12-2023 - Alles wat je moet weten over het aangaan van een lening!
Het aangaan van een lening is een belangrijke financiële beslissing die zorgvuldige overweging vereist. Of je nu geld nodig hebt voor een grote aankoop, een persoonlijk project, of om financi&eum
Lees meer

24-10-2023 - De toekomst van zakelijke leningen en fintech in Nederland:
In een land dat bekend staat om zijn pragmatische benadering van innovatie en economische ontwikkeling, combineert Nederland moeiteloos traditionele financiële modellen met baanbrekende fintech-o
Lees meer

21-02-2023 - Een zakelijke lening, maar dan net even anders
Ondernemers zijn over het algemeen creatieve mensen met passie voor het product of de dienst die ze aanbieden. Wat ze nogal eens onderschatten, is dat er bij het ondernemen nog veel meer komt kijken.
Lees meer

14-10-2022 - 3 redenen waarom je zakelijk geld zou moeten lenen
Het is je vast wel bekend dat je als ondernemer een zakelijke financiering aan kunt vragen. Zo zijn er bijvoorbeeld veel ondernemers die een zakelijke lening aanvragen. Doordat je een schuld aangaat a
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap