Home / Geld lenen Blog / Je kunt je huis uitbreiden met een thuiskantoor

Je kunt je huis uitbreiden met een thuiskantoor

Je kunt je huis uitbreiden met een thuiskantoor

Heb je er al eens aan gedacht om dit onder je huis te doen in plaats van eraan of erop? Hoe je een kelder onder een bestaande woning bouwt en hoeveel dat kost - dat lees je hier.

Je wilt graag vanuit huis werken, maar wel in een aparte ruimte. Dit kan natuurlijk ook vanuit een kelderkantoor. Een kelder zien we vaak als voorraadhok of opbergruimte, maar dat hoeft natuurlijk niet. Tegenwoordig is er heel veel mogelijk, waardoor het als volwaardige extra kamer of kantoor kan worden ingezet.

Wat kost je nieuwe kantoor?

Een kelder bouwen is niet 1-2-3 gedaan. De kosten liggen dan ook vaak tussen de €30.000 en de €100.000, afhankelijk van je keuzes in grootte en materiaal. Vraag meerdere offertes aan, zodat je een beeld hebt van een gangbare prijs en de mogelijkheden.

Als geen duizenden euro’s apart hebt staan, kun je je nieuwe kantoor financieren met een hypotheek of een lening. Wil je de kelder financieren met je hypotheek? Dat kan alleen als je woning meer waard is dan je hypotheek. Je kunt ook voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet kiezen. Bij een persoonlijke lening is de lening voordeliger, omdat de rente aftrekbaar is. Met een doorlopend krediet ben je flexibeler in je budget tijdens de verbouwing.

Kijk sowieso goed naar de verschillende mogelijkheden. Op Geld.nl kun je verschillende leningen vergelijken in een handig overzicht. Zo krijg je een goed beeld van de markt, de mogelijkheden en de kosten.

Kelder als kantoor: stap voor stap

Deze stappen moet je doorlopen om een kelder onder je bestaande woning te realiseren.

Stap 1: Vergunning aanvragen. Zonder deze vergunning mag je niet bouwen. Om deze aanvraag te doen heb je constructietekeningen en berekeningen nodig.

Stap 2: Kelder uitgraven. Als je de vergunning hebt, mag het bouwen beginnen. De eerste stap is het uitgraven, hierna volgen de wanden en het plafond. Tijdens deze stap worden ook leidingen en bedradingen weggewerkt, stopcontacten geplaatst, etc.

Stap 3: Kelder isoleren. Zonder isolatie wordt het wel erg koud in je nieuwe kantoor. Isoleer ook de grond boven je kelder, dan heb je geen last van het geluid van voetstappen.

Stap 4: Waterdicht maken. Dit doet de aannemer, maar het moet wel gebeuren.

Stap 5: Ventilatie aanleggen. Dit is de laatste stap, zodat je kantoor fris en fruitig blijft.

Je kunt je huis uitbreiden met een thuiskantoor

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

02-05-2022 - Zakelijke lening of persoonlijke lening als zzp'er?
Als zzp’er zijn de financiën van je bedrijf verweven met je privéfinanciën. Dat merk je wel wanneer je de aangifte inkomstenbelasting moet invullen. Het vermogen van je bedrijf
Lees meer

31-03-2022 - ZZP lening
Ook als zzp’er heb je soms wat extra geld nodig voor privézaken, zoals de verbouwing van je huis of een camper voor je vakanties. Bij geld lenen als zzp’er voor priv&eacut
Lees meer

23-02-2022 - Wat is het verschil tussen een persoonlijke lening en een do
Heb je interesse om geld te lenen om in je bedrijf te investeren of je te voorzien van liquide middelen om persoonlijke wensen en/of doelstellingen te realiseren? Dan kom je al snel uit op de keuze tu
Lees meer

19-01-2022 - Dit zijn de belangrijkste verschillen tussen lenen en kredie
Wanneer je als ondernemer een zakelijke financiering af wilt sluiten, kun je uit verschillende opties kiezen. De meeste geldverstrekkers maken onderscheid tussen zakelijk krediet en een zakelijke leni
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap