Home / Geld lenen Blog / Het verstandig lenen van geld

Het verstandig lenen van geld

Het verstandig lenen van geld

Heeft u een aankoop die u moet financieren? Heeft u onverwachte kosten aan bepaalde zaken in of rondom uw woning? Dan kunt u dit op een tweetal manieren doen, namelijk met uw eigen vermogen of met geleend geld. Met eigen vermogen is natuurlijk het beste, want dit brengt geen extra kosten met zich mee. Echter is dit in sommige gevallen niet mogelijk, want dan is simpelweg het bedrag te hoog of zijn de kosten zo onverwacht dat u hier niet op in heeft kunnen spelen. Wij zullen u op de hoogte brengen van zaken, zodat u op een verstandige manier geld kunt lenen.

Aanbieders

Zoals u misschien al heeft gezien zijn er zoveel aanbieders van financiële middelen dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom raden wij u aan om de verschillende aanbieders te vergelijken op een aantal zaken. Op deze manier heeft u een duidelijk beeld van de aanbieders en kunt u de meest geschikte uitkiezen. U moet de verschillende aanbieders vergelijken aan de hand van de hoogte van de rente, de looptijd van de leningen en de algemene voorwaarden. Het meest verstandige is om dit in samenspraak met een financieel adviseur te doen.

Hoogte van het bedrag

Wanneer u gaat lenen is het verstandig om een geschikt bedrag te lenen en niet teveel geld te lenen. Op deze manier heeft u nooit overbodige kosten en blijft alles binnen uw persoonlijke hebben en kunnen.

Met BKR lenen

Wanneer u gaat lenen kunt u ook geld lenen met BKR. Dit is een toetsing die er voor zorgt dat u niet teveel geld leent als wat u eigenlijk aan kunt. Zo zult u vrijwel nooit in de problemen komen met het terug betalen van uw lening en heeft u dus geen schulden staan bij financiële instellingen. Vrijwel elke financiële instelling heeft tegenwoordig een BKR toetsing, zodat zij ook minder risico lopen op wanbetalers.





Het verstandig lenen van geld

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

01-12-2023 - Alles wat je moet weten over het aangaan van een lening!
Het aangaan van een lening is een belangrijke financiële beslissing die zorgvuldige overweging vereist. Of je nu geld nodig hebt voor een grote aankoop, een persoonlijk project, of om financi&eum
Lees meer

24-10-2023 - De toekomst van zakelijke leningen en fintech in Nederland:
In een land dat bekend staat om zijn pragmatische benadering van innovatie en economische ontwikkeling, combineert Nederland moeiteloos traditionele financiële modellen met baanbrekende fintech-o
Lees meer

21-02-2023 - Een zakelijke lening, maar dan net even anders
Ondernemers zijn over het algemeen creatieve mensen met passie voor het product of de dienst die ze aanbieden. Wat ze nogal eens onderschatten, is dat er bij het ondernemen nog veel meer komt kijken.
Lees meer

14-10-2022 - 3 redenen waarom je zakelijk geld zou moeten lenen
Het is je vast wel bekend dat je als ondernemer een zakelijke financiering aan kunt vragen. Zo zijn er bijvoorbeeld veel ondernemers die een zakelijke lening aanvragen. Doordat je een schuld aangaat a
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap