Home / Geld lenen Blog / Wel of niet zakelijk lenen?

Wel of niet zakelijk lenen?

Wel of niet zakelijk lenen?

Is zakelijk lenen anno 2018 nog verstandig? Na de wereldwijde financiële uitglijder van 2008, heeft geld lenen een slechter imago gekregen. Net als de banken overigens, de ooit zo stevig staande institutionele steunpilaren van de maatschappij, worden nu vaak ook zelf aan de hand gehouden door de overheid. Even leek de cryptogekte een plaatsvervangend alternatief, maar die kaars lijkt nu echt gedoofd. Bij wie kan je als (startende) ondernemer nu wel terecht?

Ten eerste is het duistere imago omtrent geld lenen onterecht. Geld lenen op zichzelf heeft de mensheid juist enorm vooruit geholpen. Noah Yuval Harari legt in zijn boek Homo Deus uit hoe de mensheid uit de eeuwenlange cyclische hel van quitte spelen kwam dankzij ‘de wonderen’ van het krediet. Voorheen werkten boeren zich kapot om maar hun oogst te kunnen verkopen zodat ze hun pacht konden betalen. Toen ze opeens geld konden lenen, konden ze eindelijk goed gereedschap kopen en een knecht aan nemen om een extra stuk land te bewerken. Het is dus vooral de mens zelf die geld lenen heeft gemaakt tot iets waar men de wenkbrauwen van optrekt.

Daarnaast zijn banken niet per definitie arglistig. Zij hebben er juist baat bij dat jij succes hebt! Immers, wanneer jij geen succes hebt kun je je schulden niet afbetalen en neem je niet opnieuw een lening. Dat is ook precies de reden waarom het gunstig is te luisteren naar het adviserend oordeel van ‘die snelle jongen’ die tegenover je zit bij de bank. Grote bedrijven huren dan ook geregeld financiële consultancy diensten in die – net als de bank bij een lening – hun bedrijfsplan of onderneming onder de loep nemen.

Bovendien bracht de financiële crisis van 2008 ook vernieuwing op de kredietbranche. Zo zijn er online lening verstrekkers die ondernemers en investeerders via een crowdfunding platform bij elkaar brengen. Waarbij het platform een mediërende rol vervult en de ondernemers checkt op zijn of haar financiële soliditeit. Hoewel deze bedrijven vaak snel duidelijkheid kunnen geven, is een lening vaak gelimiteerd tot een paar ton. Er zijn echter ook kruisingen tussen online lening verstrekkers en banken. Zoals New10, deze online kredietverstrekker biedt de snelheid en flexibiliteit van andere online verstrekkers en kan als dochterbedrijf van ABN AMRO een scherpe, bancaire rente garanderen bij een zakelijke lening. Bovendien krijg je de expertise en de adviserende rol van een bank mee. Meer voorbeelden van dit soort zakelijke kredietverstrekkers vind je op Lening.nl.

Daarnaast zijn er talloze online kredietverstrekkers bijgekomen die een minilening bieden waarbij vrijwel iedereen in zeer korte tijd honderd tot een paar duizend euro kan lenen. Omdat de looptijden voor deze leningen vaak onder de drie maanden zijn, kunnen deze bedrijven zonder vergunning opereren. Let wel, bij dit soort kredietverstrekkers ontbreekt het vaak aan de mogelijkheid tot professioneel advies met betrekking tot je lening en/of investering. Anders dan de crowdfunding alternatieven waarbij investeerders vaak actief worden betrokken bij het project waar hun geld in geïnvesteerd wordt.

Dat is dan ook bij uitstek het kenmerk van crowdfunding websites; een community based service dat begon als een manier om geld te verzamelen voor culturele projecten. Zo zijn er ook nog crowdfunding platforms die producten of diensten verlenen in ruil voor hun investering. Het is ook de plaats voor Initial Coin Offering (ICO) begon. Een manier van crowdfunding waarbij die investeerder cryptogeld krijgt voor zijn of haar investering. Sommigen speculeren dat het de manier wordt voor startups om sponsoring of vermogen te creëren.

Kortom krediet kan een sterk middel zijn om uit een financiële cyclische sleur te komen en de volgende stap te zetten met je bedrijf. Omarm daarmee ook de adviserende rol van kredietverstrekkers of doe zelf goed onderzoek naar hoe jou lening jouw bedrijf verder gaat helpen.

Wel of niet zakelijk lenen


Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

5 van 5 sterren
Hallo, ik ben Lenka Hooks, woon momenteel in de stad Texas, VS. Ik ben momenteel een weduwe met vier kinderen en ik zat in een financi?le situatie in mei 2014 en ik moest mijn rekeningen herfinancieren en betalen. Ik probeerde leningen te zoeken bij verschillende particuliere en zakelijke kredietinstellingen, maar nooit met succes, en de meeste banken hebben mijn krediet geweigerd. Maar zoals God het zou willen, werd ik voorgesteld aan een vrouw van God een particuliere leningverstrekker die me een lening van 850.000 USD gaf en vandaag ben ik een bedrijfseigenaar en mijn kinderen doen het momenteel goed, als je contact moet opnemen met een bedrijf met verwijzing naar het beveiligen van een lening zonder onderpand, geen kredietcontrole, geen mede-ondertekenaar met slechts 3% rente en betere aflossingsplannen en -schema, neem contact op met ([email protected]) of WhatsApp: +12247574068. Hij weet niet dat ik dit doe, maar ben nu zo gelukkig en ik besloot om mensen meer over hem te laten weten en ik wil ook dat God hem meer zegenen.
Geplaatst op: 07-03-2020 08:25

5 van 5 sterren
Hallo allemaal, ik ben Tomasz, ik kwam hier om iedereen op de site te getuigen om hen te vertellen hoe ze een leningbedrag van $ 120.000 hebben gekregen van een bedrijf genaamd Stella Rene-kredietbedrijf {SRLF}, het is meer dan een jaar geleden sinds ik zocht een lening om al mijn financi?le problemen op te lossen omdat ik in de schulden raakte toen ik failliet was, sinds ik het moeilijk vond om de kost te verdienen voor mijn gezin omdat ze allemaal van mij afhankelijk zijn omdat ik de broodwinnaar van mijn gezin ben, het was een echt moeilijke tijd voor mij toen de bank terug vroeg om de lening die ik van mijn bank had genomen, nadat ik veel nepbedrijven op internet had betaald, dacht ik aan zelfmoord, maar hoe kan ik mijn familie verlaten op het moment dat ze dat nodig hebben mij het meest, dus ik besloot nooit op te geven om het alleen te proberen en een paar dagen geleden zag ik op de site een opmerking die door de heer Macek was geplaatst over hoe hij in eerste instantie een lening van het bedrijf kreeg, ik dacht dat het misschien gewoon een andere oplichterij was opnieuw heb ik onderzoek gedaan en zag ik duizenden getuigenissen dat Stella Rene leningen heeft gegeven, ik probeer het en vraag het geleende bedrag van 120.000 euro aan, zodat ik mijn schuld kan betalen en mijn bandenbedrijf in mijn stad kan openen, en allemaal dankzij Stella Rene een trouwe en gulle vrouw die me te hulp kwam en me gaf het geleende bedrag dat ik heb aangevraagd en vandaag ben ik zo blij dat ik weer kon opvoeden omdat ze altijd zeiden dat als er leven is er altijd hoop is, zonder te veel te nemen en voor meer informatie over hoe je ook je snelle lening kunt krijgen neem contact op met het e-mailadres op deze link [email protected] of whatsapp +16313415478 voor meer info, en ze zijn legitiem en vertrouwd omdat ik het voor mezelf heb gezien, en ik ben erg blij en ik zei tegen mezelf dat ik dit belangrijke moet geven info op het forum hier omdat ze echt eerlijk en rechttoe rechtaan zijn, bedankt allemaal Tomasz zal vandaag op zoveel andere getuigenissen wachten.

Tomasz

Geplaatst op: 26-02-2020 23:40

3 van 5 sterren
ik ben Łukasz, ik ben hier om mensen die een financieel probleem nodig hebben te informeren dat er een oplossing is en dat er hier in ons land een Verlosser is, omdat ik mijn geleende bedrag van 100.000eur bevestig en ik hier op het forum ben gekomen om te getuigen over dit bedrijf en niemand zou aan dit bedrijf moeten twijfelen omdat ze echt en legitiem zijn na mijn ontmoeting met dit bedrijf genaamd Stella Rene leningbedrijf, ik volgde hun stappen en ze geven me mijn geleende bedrag na contact met dit bedrijf en ik ben hier vandaag gekomen om te vertellen iedereen dat er een antwoord is op al onze problemen in dit land, en vandaag ben ik erg blij omdat ik mijn lening van het bedrijf heb gekregen en ik verzoek iedereen die een lening nodig heeft om vandaag contact met hen op te nemen via [email protected] of contact met hen op whatsapp +16313415478 of neem ook contact op met de helpdesk op +16313415478 voor meer informatie over de vereiste lening vandaag.

Łukasz

Geplaatst op: 01-02-2020 16:25

4.3 van 5 sterren gebaseerd op 3 reviews

21-02-2023 - Een zakelijke lening, maar dan net even anders
Ondernemers zijn over het algemeen creatieve mensen met passie voor het product of de dienst die ze aanbieden. Wat ze nogal eens onderschatten, is dat er bij het ondernemen nog veel meer komt kijken.
Lees meer

14-10-2022 - 3 redenen waarom je zakelijk geld zou moeten lenen
Het is je vast wel bekend dat je als ondernemer een zakelijke financiering aan kunt vragen. Zo zijn er bijvoorbeeld veel ondernemers die een zakelijke lening aanvragen. Doordat je een schuld aangaat a
Lees meer

15-06-2022 - Je kunt je huis uitbreiden met een thuiskantoor
Heb je er al eens aan gedacht om dit onder je huis te doen in plaats van eraan of erop? Hoe je een kelder onder een bestaande woning bouwt en hoeveel dat kost - dat lees je hier. Je wilt graag vanu
Lees meer

02-05-2022 - Zakelijke lening of persoonlijke lening als zzp'er?
Als zzp’er zijn de financiën van je bedrijf verweven met je privéfinanciën. Dat merk je wel wanneer je de aangifte inkomstenbelasting moet invullen. Het vermogen van je bedrijf
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap