Home / Geld lenen Blog / Welke bedrijfsmiddelen kan je als ondernemer zakelijk leasen?

Welke bedrijfsmiddelen kan je als ondernemer zakelijk leasen?

Welke bedrijfsmiddelen kan je als ondernemer zakelijk leasen?

Ieder bedrijf heeft zo nu en dan nieuwe bedrijfsmiddelen nodig. Dit is bijvoorbeeld het geval als oude middelen aan het einde van hun latijn zijn. Als je jouw bedrijf uit wilt breiden, heb je mogelijk ook extra bedrijfsmiddelen nodig. Een lening zakelijk biedt in dat geval mogelijk uitkomst. Toch is niet iedere ondernemer fan van een zakelijke lening. Geldt dit ook voor jou? Denk dan niet dat je geen nieuwe bedrijfsmiddelen aan kunt trekken. Je kunt tegenwoordig namelijk ook bedrijfsmiddelen leasen. Benieuwd wat er op dit gebied mogelijk is? Wij geven je in deze tekst een aantal voorbeelden van bedrijfsmiddelen die je als ondernemer zakelijk kunt leasen.

1. Machines

Een eerste bedrijfsmiddel dat je zakelijk kunt leasen, is een machine. Toch denken veel bedrijven al snel aan kopen als zij een nieuw machine nodig hebben. De machine komt in dat geval op jouw balans te staan. Dit is niet het geval als je het bedrijfsmiddel leaset. Voor wat betreft het leasen van machines heb je vandaag de dag overigens talloze mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld industriële machines leasen, zoals sorteer- of verpakkingsmachines. Machines voor de bouwnijverheid leasen behoort ook tot de mogelijkheden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een torenkraan.

2. Intern transportmateriaal

Beschikt jouw bedrijfspand over een groot magazijn? Dan heb je hier ongetwijfeld talloze spullen opgeslagen. Als een klant een product bestelt, maak je deze gereed voor verzending. Je moet het product in dat geval wel eerst uit het magazijn halen. De kans is groot dat je hiervoor een heftruck of verzameltrucks gebruikt. Heb je een nieuwe of extra heftruck of verzameltruck nodig? Dan kun je ervoor kiezen om deze te leasen. Dergelijke zaken zien we ook als bedrijfsmiddelen, waardoor je ze niet zelf hoeft te kopen. Ideaal, want een heftruck en verzameltruck zijn over het algemeen niet goedkoop.

3. ICT-apparatuur

Na het lezen van de bovenstaande tekst vermoed je mogelijk dat je enkel grote bedrijfsmiddelen zakelijk kunt leasen. Dit wordt inderdaad veelvuldig gedaan, maar er zijn ook nog genoeg andere mogelijkheden voor zakelijke lease. Zo kun je bijvoorbeeld ook ICT-apparatuur zakelijk leasen. Nu vraag jij je waarschijnlijk af wat hier allemaal onder valt. Het aanbod voor wat betreft zakelijke ICT lease is ontzettend groot. Je kunt computers of laptops leasen, maar ook printers en scanners. Heb je een eigen server nodig, maar wil je deze niet direct met eigen vermogen betalen? Geen probleem, want ook servers zijn zakelijk te leasen.

4. Voertuigen

Als eigenaar van een bedrijf is de kans aanwezig dat je in een auto van de zaak rijdt. Deze heb je mogelijk betaald uit het eigen vermogen van jouw onderneming. Steeds meer ondernemers kezen er tegenwoordig voor om ook hun personeel in een auto van de zaak te laten rijden. Dit gebeurt bijvoorbeeld veel bij bedrijven waarvan medewerkers regelmatig op bezoek gaan bij klanten.

Is jouw personeel ook een groot deel van de dag onderweg? Dan kun je hen in een auto van de zaak laten rijden. Als je veel auto’s nodig hebt, sta je waarschijnlijk niet te springen om deze allemaal gelijktijdig te kopen. Begrijpelijk, want je moet dan met een flinke zak geld over de brug komen. Kies in dat geval voor zakelijke lease. Je betaalt dan per maand voor gebruik van de auto. Je kunt overigens ook andere voertuigen zakelijk leasen, zoals een minigraafmachine, shovel of hoogwerker.





Welke bedrijfsmiddelen kan je als ondernemer zakelijk leasen?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

01-12-2023 - Alles wat je moet weten over het aangaan van een lening!
Het aangaan van een lening is een belangrijke financiële beslissing die zorgvuldige overweging vereist. Of je nu geld nodig hebt voor een grote aankoop, een persoonlijk project, of om financi&eum
Lees meer

24-10-2023 - De toekomst van zakelijke leningen en fintech in Nederland:
In een land dat bekend staat om zijn pragmatische benadering van innovatie en economische ontwikkeling, combineert Nederland moeiteloos traditionele financiële modellen met baanbrekende fintech-o
Lees meer

21-02-2023 - Een zakelijke lening, maar dan net even anders
Ondernemers zijn over het algemeen creatieve mensen met passie voor het product of de dienst die ze aanbieden. Wat ze nogal eens onderschatten, is dat er bij het ondernemen nog veel meer komt kijken.
Lees meer

14-10-2022 - 3 redenen waarom je zakelijk geld zou moeten lenen
Het is je vast wel bekend dat je als ondernemer een zakelijke financiering aan kunt vragen. Zo zijn er bijvoorbeeld veel ondernemers die een zakelijke lening aanvragen. Doordat je een schuld aangaat a
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap