Home / Geld lenen Blog / Welke bedrijfsmiddelen kan je als ondernemer zakelijk leasen?

Welke bedrijfsmiddelen kan je als ondernemer zakelijk leasen?

Welke bedrijfsmiddelen kan je als ondernemer zakelijk leasen?

Ieder bedrijf heeft zo nu en dan nieuwe bedrijfsmiddelen nodig. Dit is bijvoorbeeld het geval als oude middelen aan het einde van hun latijn zijn. Als je jouw bedrijf uit wilt breiden, heb je mogelijk ook extra bedrijfsmiddelen nodig. Een lening zakelijk biedt in dat geval mogelijk uitkomst. Toch is niet iedere ondernemer fan van een zakelijke lening. Geldt dit ook voor jou? Denk dan niet dat je geen nieuwe bedrijfsmiddelen aan kunt trekken. Je kunt tegenwoordig namelijk ook bedrijfsmiddelen leasen. Benieuwd wat er op dit gebied mogelijk is? Wij geven je in deze tekst een aantal voorbeelden van bedrijfsmiddelen die je als ondernemer zakelijk kunt leasen.

1. Machines

Een eerste bedrijfsmiddel dat je zakelijk kunt leasen, is een machine. Toch denken veel bedrijven al snel aan kopen als zij een nieuw machine nodig hebben. De machine komt in dat geval op jouw balans te staan. Dit is niet het geval als je het bedrijfsmiddel leaset. Voor wat betreft het leasen van machines heb je vandaag de dag overigens talloze mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld industriële machines leasen, zoals sorteer- of verpakkingsmachines. Machines voor de bouwnijverheid leasen behoort ook tot de mogelijkheden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een torenkraan.

2. Intern transportmateriaal

Beschikt jouw bedrijfspand over een groot magazijn? Dan heb je hier ongetwijfeld talloze spullen opgeslagen. Als een klant een product bestelt, maak je deze gereed voor verzending. Je moet het product in dat geval wel eerst uit het magazijn halen. De kans is groot dat je hiervoor een heftruck of verzameltrucks gebruikt. Heb je een nieuwe of extra heftruck of verzameltruck nodig? Dan kun je ervoor kiezen om deze te leasen. Dergelijke zaken zien we ook als bedrijfsmiddelen, waardoor je ze niet zelf hoeft te kopen. Ideaal, want een heftruck en verzameltruck zijn over het algemeen niet goedkoop.

3. ICT-apparatuur

Na het lezen van de bovenstaande tekst vermoed je mogelijk dat je enkel grote bedrijfsmiddelen zakelijk kunt leasen. Dit wordt inderdaad veelvuldig gedaan, maar er zijn ook nog genoeg andere mogelijkheden voor zakelijke lease. Zo kun je bijvoorbeeld ook ICT-apparatuur zakelijk leasen. Nu vraag jij je waarschijnlijk af wat hier allemaal onder valt. Het aanbod voor wat betreft zakelijke ICT lease is ontzettend groot. Je kunt computers of laptops leasen, maar ook printers en scanners. Heb je een eigen server nodig, maar wil je deze niet direct met eigen vermogen betalen? Geen probleem, want ook servers zijn zakelijk te leasen.

4. Voertuigen

Als eigenaar van een bedrijf is de kans aanwezig dat je in een auto van de zaak rijdt. Deze heb je mogelijk betaald uit het eigen vermogen van jouw onderneming. Steeds meer ondernemers kezen er tegenwoordig voor om ook hun personeel in een auto van de zaak te laten rijden. Dit gebeurt bijvoorbeeld veel bij bedrijven waarvan medewerkers regelmatig op bezoek gaan bij klanten.

Is jouw personeel ook een groot deel van de dag onderweg? Dan kun je hen in een auto van de zaak laten rijden. Als je veel auto’s nodig hebt, sta je waarschijnlijk niet te springen om deze allemaal gelijktijdig te kopen. Begrijpelijk, want je moet dan met een flinke zak geld over de brug komen. Kies in dat geval voor zakelijke lease. Je betaalt dan per maand voor gebruik van de auto. Je kunt overigens ook andere voertuigen zakelijk leasen, zoals een minigraafmachine, shovel of hoogwerker.

Welke bedrijfsmiddelen kan je als ondernemer zakelijk leasen?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

07-01-2021 - Is lenen voor een bedrijf lastig?
Of je nu beginnend ondernemer bent of al enige tijd als zzp’er bezig bent er komt een tijd dat je een bedrijfskrediet nodig hebt. Als starter zal het gaan om bedrijfsmiddelen die je nodig hebt o
Lees meer

22-04-2020 - Snel geld lenen doe je zo!
Op directgeld-lenen.nl vergelijk jij leningen met de beste voorwaarden en laagste rente. Vind gemakkelijk en snel de lening die bij jou past. Minilening Heb je geen vast inkomen of een BKR-
Lees meer

17-12-2019 - Wanneer heb je als ondernemer extra geld nodig?
Er kunnen veel redenen zijn om als ondernemer even meer geld nodig te hebben dan je op dat moment voorhanden hebt. De oplossing lijkt vaak simpel: geld lenen. Maar is dit ook altijd de beste oplossing
Lees meer

08-11-2018 - Wel of niet zakelijk lenen?
Is zakelijk lenen anno 2018 nog verstandig? Na de wereldwijde financiële uitglijder van 2008, heeft geld lenen een slechter imago gekregen. Net als de banken overigens, de ooit zo stevig staande
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap