Home / Geld lenen Blog / Handige tips voor het afsluiten van een zakelijke lening

Handige tips voor het afsluiten van een zakelijke lening

Handige tips voor het afsluiten van een zakelijke lening

Nederland kent de laatste jaren steeds meer ondernemers. Alleen al in 2020 is het aantal bedrijven in Nederland toegenomen met 78.312 blijkt uit cijfers van het CBS. Wanneer je net bent begonnen met het opzetten van een onderneming of wanneer je van plan bent om een bedrijf te starten, is het goed om je vast in te lezen over het afsluiten van een zakelijke lening.

Niet iedere ondernemer hoeft een lening af te sluiten - een zzp'er die werkzaam is als freelance copywriter heeft dat bijvoorbeeld vaak niet nodig. Heb je echter grootse plannen waarvoor allerlei financiele middelen nodig zijn? Check dan zeker de tips in dit artikel voor het afsluiten van een zakelijke lening.

Kijk en vergelijk meerdere aanbieders

Veel mensen stappen automatisch naar hun bestaande bank toe wanneer ze een lening af willen sluiten. Hoe veilig dat ook voelt; het kan veel voordeel opleveren wanneer je eens verder dan je eigen bank kijkt. Er is namelijk een groot aanbod geldverstrekkers in Nederland voor zakelijke klanten. Gebruik daarom altijd een online vergelijker om op die manier de beste match voor jouw aanvraag te vinden. Via Creddo vind je zo'n vergelijker voor kredietverstrekkers waarbij je altijd binnen 24 uur een antwoord hebt en waar je kunt profiteren van een snelle uitbetaling. Ideaal!

Bepaal de hoogte van je zakelijke lening

Wanneer je gaat beginnen met het vergelijken van aanbieders van zakelijke leningen moet je natuurlijk wel weten hoeveel geld je zou willen lenen. Voor veel beginnende ondernemers is het lastig om een bedrag te bepalen. Maak daarom een duidelijk ondernemingsplan waarin je ieder punt waarvoor je mogelijk financiele middelen nodig hebt uitschrijft. Kijk hierbij goed waarvoor je het geld precies nodig denkt te hebben. Moet je geld lenen om een complete investering te financieren of kun je ook een gedeelte zelf betalen? Kortom: check je kredietbehoefte zodat je zo snel mogelijk een passende zakelijke lening kunt vinden.

Check altijd de hoogte van de rente

Waar je ook op moet letten in je zoektocht naar een zakelijke lening is de hoogte van de rente die berekend wordt. Geld lenen kost namelijk altijd geld, wat betekent dat je een bedrag moet betalen in de vorm van een rente over het bedrag dat je leent. Per geldverstrekker verschilt de hoogte van de rente. Let hier dus goed op! Wanneer een aanbieding te mooi lijkt om waar te zijn dan is dat meestal ook het geval. Ga altijd voor een geldverstrekker met een lage rente, omdat de rente gedurende de looptijd vast staat. Met een lagere rente kun je in verhouding voordelig geld lenen.

Ook de looptijd van lening is belangrijk

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de looptijd van de lening, dus voor hoe lang je de zakelijke lening neemt. Kies je voor een maximale looptijd dan is dat vijf jaar, maar je hebt ook zeker de mogelijkheid om een kortere looptijd te kiezen. Zo is het bijvoorbeeld goedkoper om een lening van drie jaar af te sluiten. Hierbij moet je wel weten dat een kortere lening vaak hogere maandlasten met zich meebrengt, omdat je hetzelfde bedrag in een kortere tijd af moet lossen. Is het geen probleem om voor hogere maandlasten te gaan dan is dat aan te raden om op die manier zo min mogelijk geld kwijt te zijn aan rentekosten.

Handige tips voor het afsluiten van een zakelijke lening

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

5 van 5 sterren
Bedankt voor de nuttige informatie. Iets wat soms onderschat wordt is de aflossing. Ook aflossing is voor sommige ondernemers een wegingsfactor. Soms mag je niet versneld aflossen.
Geplaatst op: 03-11-2021 16:38

5 van 5 sterren gebaseerd op 1 reviews

28-07-2021 - Waarom is geld lenen met goede rentes erg belangrijk
Je hebt geld nodig voor het doen van een grote uitgaven. Natuurlijk is het veel beter om te sparen voor deze uitgaven. Sparen hiervoor zorgt dat je nergens aan vast komt te zitten. Je zal dan alleen g
Lees meer

05-07-2021 - Dit zijn de voordelen van het online aanvragen van een zakel
Steeds meer bedrijven zien de voordelen van een zakelijke lening in. Logisch, want zo'n financiering kun je gebruiken om een langlopende investering in jouw bedrijf te bekostigen. Je kunt er onder
Lees meer

09-02-2021 - Welke bedrijfsmiddelen kan je als ondernemer zakelijk leasen
Ieder bedrijf heeft zo nu en dan nieuwe bedrijfsmiddelen nodig. Dit is bijvoorbeeld het geval als oude middelen aan het einde van hun latijn zijn. Als je jouw bedrijf uit wilt breiden, heb je mogelijk
Lees meer

07-01-2021 - Is lenen voor een bedrijf lastig?
Of je nu beginnend ondernemer bent of al enige tijd als zzp’er bezig bent er komt een tijd dat je een bedrijfskrediet nodig hebt. Als starter zal het gaan om bedrijfsmiddelen die je nodig hebt o
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap