Home / Groenteverwerking Blog / Gezonder leven met groente en fruit sapjes

Gezonder leven met groente en fruit sapjes

Gezonder leven met groente en fruit sapjes

Heb je het gevoel dat je meer groente en fruit moet eten, omdat je geen tijd hebt om gezond te koken? Je zou dan een voor groentesap kunnen gaan, wat ook nog eens tijdbesparend is. Een groentesapje namen kan de manier zijn om toch voldoende groente en fruit binnen te krijgen waardoor je gezond blijft leven. De sapjes geven je een enorme vitamine boost. Dat komt door de hoeveelheid groente en fruit in het sapje en de verschillende soorten die in het sapje zitten.

Wat is een groentesapje?

Een groentesap is eigenlijk het pure vocht wat er uit de groente geperst is. Je drinkt het dus eigenlijk onverdund waardoor het een hoger geconcentreerd is met allerlei vitaminen, antioxidanten, mineralen en spoorelementen. Sommige denken dat je een groentesap kan vergelijk met een groene smoothie. Daar is niks van waar. Een groene smoothie wordt weer gemaakt van groente, fruit en water wat vervolgens in de blender wordt vermalen. Hierdoor blijven de vezels van de groente behouden en daardoor wordt de smoothie dik. Een groentesap wordt compleet anders gemaakt. De groente die je wil gebruiken voor je sapje wordt in een slowjuicer gedaan die het vervolgens perst om al het vocht uit de groente te kunnen halen. Hierdoor heb je dan een vloeibaar groentesapje. Een groente sapje maken is zo gedaan en is dus tijdbesparend.

Blijf vitaler met een groentesapje

Vind jij het belangrijk om dagelijks voldoende binnen groente binnen te krijgen? Je hebt drie manieren om je dagelijkse hoeveelheid groente binnen te krijgen namelijk door te koken, rauw te eten of om het te drinken. 

Je groente rauw eten

Sommige mensen vinden rauwe groente eten lekkerder. Sommige mensen moeten er niet aan denken om het rauw te moeten eten. Toch is er niets mis met rauw eten. Toch vinden de meeste mensen het vervelend om in grote hoeveelheden het te moeten eten. Je zou dan voor een sapje kunnen gaan.

Je groente koken

Je groente koken zal veel tijd kosten. Maar ondanks dat is er niks mis met het koken van groente. Als je echt aan de hoeveelheid groente wil komen, dan moet je buiten je hoofdmaaltijd om ook al tijdens je lunch of het ontbijt groente gaan eten. Als je alleen groente eet tijdens de hoofdmaaltijd zal je nooit aan de hoeveelheid komen.

Het drinken van groente

Ieder mens heeft geen zin om meer dan zeven verschillende gezonde ingrediënten te gaan koken en dan ook nog in grote hoeveelheden. Dan kun je het beste kiezen voor een sapje. Zo’n flesje kun je in de koelkast zetten en als je het nodig hebt zo pakken en opdrinken. Hierdoor krijg je de directe benodigde voedingsstoffen binnen en kun je de dag optimaal beginnen. Kijk is op internet op de site van HappyJuicy.

Welke groentes zijn geschikt voor een snel sapje

Als je een snel groente sapje wilt maken die voor honderd procent uit groenten bestaat kun je kiezen voor 100% oranje, gouden gezondheid en groene genezing. Deze sapjes bestaan uit verschillende soorten groentes. Je kunt ze kopen in flesjes en zo opdrinken. Het oranje sapje heeft vier soorten groentes namelijk wortel, gele paprika, gember en limoen. De gouden gezondheid heeft zeven soorten groente gele wortel, witte kool, gele biet, komkommer, citroen, gember wortel en kurkuma. De groene genezing beschikt over zeven groentesoorten namelijk broccoli, venkel, spinazie, komkommer, citroen, munt en spirulina.

Gezonder leven met groente en fruit sapjes

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap