Home / Horecabedrijf Blog / Alles wat je moet weten over een kassa voor de horeca

Alles wat je moet weten over een kassa voor de horeca

Alles wat je moet weten over een kassa voor de horeca

Voor bedrijven die restaurants, bars of andere horecagelegenheden beheren, is een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk kassasysteem essentieel. Een goede kassa helpt om de verkoop nauwkeurig bij te houden, de naleving van belasting- en andere voorschriften te waarborgen, betalingen snel en veilig te verwerken en gegevens te verstrekken voor rapportage. Met de juiste kassa kunnen bedrijven soepeler werken en de klanttevredenheid verhogen. In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over een kassa voor de horeca.

Redenen om een kassa voor de horeca aan te schaffen

Als eerste is het handig om te beseffen wat de redenen zijn om als horecazaak voor een kassasysteem te kiezen. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste criteria.

Een betere service aan je klanten

Een kassasysteem kan de service van een horecazaak verbeteren door het proces van bestellingen opnemen, de facturering en keukencommunicatie te stroomlijnen. Hierdoor worden fouten voorkomen, wachttijden verkort en de communicatie tussen personeel en klant verbeterd. Ook biedt het systeem eigenschappen voor het analyseren van klantgegevens die kunnen helpen bij het verbeteren van de efficiëntie en het optimaliseren van het menu en assortiment. Met een kassasysteem kun je dus de service aan de klanten van je horecazaak flink verbeteren.

Nauwkeuriger de boekhouding bijhouden

Ook kan een kassasysteem de boekhouding van een horecazaak nauwkeuriger bijhouden. Dit komt doordat de facturering en betalingen volledig kan worden geautomatiseerd. Dit helpt om een nauwkeurige financiele administratie te behouden door het verminderen van menselijke fouten

Ook zorgt het voor een eenvoudige afstemming van kasstromen, inkomsten en uitgaven.

Een goed kassasysteem biedt ook functies voor rapportage en analyse, waardoor het makkelijker wordt om inzicht te krijgen in de financiele prestaties van de horecazaak.

Transacties zijn veiliger 

Verder kan een kassasysteem een horecazaak helpen doordat de transacties veiliger zijn. Het systeem is ontworpen om betalingen veilig en efficient te verwerken via verschillende betaalmethoden, zoals creditcards, pinpassen of mobiele betalingen. Dit vermindert het risico op foutieve transacties of fraude door het personeel of klanten. Ook worden betalingsgegevens versleuteld en veilig opgeslagen, waardoor persoonlijke gegevens van klanten beschermd zijn tegen mogelijke inbreuken van buitenaf. Dit creeert niet alleen een veiliger betalingsproces, maar ook meer vertrouwen bij je klanten.

Waar je op moet letten met het aanschaffen van een kassa voor de horeca

Tevens is het goed om te leren waar je op moet letten met het aanschaffen van een kassa voor de horeca. Hieronder hebben we de drie grootste criteria voor je op een rijtje gezet.

Wie de aanbieder is

Als horecazaak is het als eerste belangrijk om op de aanbieder van een kassasysteem te letten. Het is essentieel om te kiezen voor een betrouwbare en ervaren leverancier met goede referenties en klantbeoordelingen. Het systeem moet passen bij de behoeften en grootte van de onderneming, gebruiksvriendelijk zijn en voldoen aan de wet- en regelgeving rondom transacties. Ook moeten de kosten van het systeem transparant zijn en in verhouding staan tot de voordelen die het biedt. Door hierop te letten kan een horecazaak verzekerd zijn van een kassasysteem dat veilig is, goed werkt en bijdraagt aan het succes van het bedrijf.

Hoe makkelijk het kassasysteem bediend kan worden

Als horecaondernemer is het ook zaak om op de eenvoud van een kassasysteem te letten. Het systeem moet makkelijk te gebruiken zijn en snel kunnen worden geïmplementeerd zonder dat er veel training voor nodig is. Dit vermindert de kans op fouten en zorgt ervoor dat medewerkers snel en efficiënt met het systeem kunnen werken. Ook draagt dit bij aan een snellere afhandeling van bestellingen en dus een hogere mate van tevredenheid bij de klanten. Kortom; een eenvoudig kassasysteem is essentieel voor een horecazaak om de bedrijfsvoering soepel te laten verlopen en de klanttevredenheid te verhogen.

Hoe lang het kassasysteem meegaat

Tot slot is het als horecaonderneming zaak om bij de aanschaf van een professioneel kassasysteem te letten op de levensduur van het systeem. Het systeem moet bij voorkeur lang meegaan en kunnen worden uitgebreid of geüpgraded indien nodig. Dit bespaart je kosten en scheelt tijd met het vervangen van het systeem. Een goede manier om de levensduur van het systeem te beoordelen is door te kijken naar de garantieperiode en de klantenservice die wordt geboden. Door hierop te letten kan een horecazaak verzekerd zijn van een betrouwbaar en duurzaam kassasysteem dat past bij de behoeften van de onderneming.

Alles wat je moet weten over een kassa voor de horeca

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

01-06-2023 - 4x Waardevolle toevoegingen voor jouw horecaonderneming
Als horecaondernemer wil je altijd het beste bieden aan je gasten. Er zijn tegenwoordig zoveel horecazaken dat je je best moet doen om je te onderscheiden. Daarom zijn er een aantal waardevolle toevoe
Lees meer

10-05-2023 - Koel blijven en koken: de onmisbare rol van horeca-apparatuu
Voor veel mensen is het een droom: een eigen restaurant beginnen. Een spannende en mooie onderneming en vooral, heel veel eten! Het zal niet altijd makkelijk zijn, maar als je gepassioneerd bent over
Lees meer

07-03-2023 - 3 verschillende soorten frituurpannen voor horecagebruik
Als horecabedrijf is er allerlei keukenapparatuur die niet mag ontbreken in je zaak. Een frituurpan voor horecagebruik is er daar zeker ook een van. Mensen eten immers maar wat graag frietje
Lees meer

03-11-2022 - Eigen horeca onderneming starten? Zo pak je dat aan
Ben jij gastvrij ingesteld en wil je mensen graag blij maken met de juiste service en goed eten en drinken? Dan is een horecazaak beginnen iets voor jou. Het runnen van je eigen onderneming is hard we
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap