Home / Horecabedrijf Blog / 5 belangrijke tips voor een toilet ruimte in een restaurant of hotel

5 belangrijke tips voor een toilet ruimte in een restaurant of hotel

Hoe belangrijk is een toiletruimte met een mooie spiegel voor een restaurant of hotel?

Hoe belangrijk is een toiletruimte met een mooie spiegel voor een restaurant of hotel? Een schoon en mooi toilet is een heel belangrijk visitekaartje voor uw onderneming.

Helaas wordt er te vaak te weinig aandacht aan besteed.

In het toiletonderzoek van 2016 blijkt dat de hygiëne van openbare toiletten is gedaald en dat is natuurlijk erg jammer.

Maar waarom is een mooi en schoon toilet zo belangrijk? Lees onze 5 belangrijke tips:

Schoon toilet

Negentig procent van de bezoekers in een restaurant of hotel vindt een schone, frisse toiletruimte belangrijker dan goede service.

Mensen die naar een restaurant of hotel gaan geven vaak veel geld uit en verwachten een lekkere avond waar ze even tot zichzelf kunnen komen, lekker relaxen met een lekker drankje en natuurlijk goed eten, ook als je naar toilet gaat is dat even een momentje voor jezelf, het toilet bezoek hoort ook bij het relaxen, je doet je behoefte, wast lekker fris je handen en doet je make-up of je haar goed.

Wist u dat 2 van de 5 klanten niet terugkomen als de toiletten vies en niet in orde zijn?

Tip 1 Zorg altijd voor schone toiletten! Check regelmatig uw toiletten, koop weggooi schoonmaakdoekjes zodat u tussendoor in een hand omdraai altijd de toiletten even snel kan schoonmaken.

Beleving van toilet

Als u ervoor zorgt dat uw toilet altijd schoon is dan kunt u ervoor kiezen een stapje verder te gaan om uw klant te voorzien in de juiste beleving.Zelf ben ik eens naar een toilet geweest bij een restaurant in Heerenveen waar ik enorm van onder de indruk was, de toilet ruimte was schoon maar vooral heel stijlvol ingericht met mooie spiegels, mooie handdoekjes en zeepjes en heerlijke geurkaarsjes.

Het was zo’n goede beleving dat ik het nu na 8 jaar nog steeds weet en in mijn blog bericht gebruik. Dit geeft tevens aan dat een goede beleving van een mooi en schoon toilet zeldzaam is.

Tip 2 Hang één of meerdere mooie spiegels in de toilet ruimte, maak de ruimte sfeervol met kleine accessoires zoals kaarsen, zeepjes en handdoekjes.

Ook bloemen kunnen net dat beetje extra geven.

Krijg goede recensies door een mooi, gezellig en schoon toilet

Vieze toilet ruimtes zijn grotendeels de oorzaak voor een slechte recensie, dus waar wacht u nog op?

TIP 3 Daag uw klanten uit en vraag om een recensie in de toilet ruimte,als uw toiletruimte even als de service en het eten goed is dat is dat het uitgekozen moment om even metde mobiele telefoon een goede recensie te plaatsen.

Krijg meer klanten door aanbevelingen van uw klanten

De helft van de ondervraagden zou het restaurant niet aan anderen aanbevelen wanneer de hygiëne, ook van het toilet gebrekkig is.

Tip 4 Ook voor een mooi en schoon toilet wordt u beloond, als mensen verrast zijn praten ze erover, zo krijgt u mond op mond reclame.

Tip 5 Geef uw klanten een beleving en hang niet zomaar een spiegel plaat aan de muur maar kies voor iets moois, voor kwaliteit, een spiegel met een mooie lijst.Blijf wel bij uzelf en richt de toilet in bij de stijl die bij uw restaurant of hotel past! Ook uw klanten zien of er aandacht aan de toilet ruimte is besteed!Barokspiegel.com heeft een mooie selectie spiegels voor u samengesteld in verschillende stijlen en formaten die uitstekend geschikt zijn voor toilet ruimtes.

https://www.barokspiegel.com/engelse-spiegels

Het bewijs dat het werkt

Onderstaand een recensies op internet met foto van een toilet ruimte. Het damestoilet in The Jane.Waarom een foto hiervan denk je misschien.  Nou, wat ik wel leuk vind om te vertellen is dat er bij de afdaling naar het toilet een beroep op allerlei zintuigen wordt gedaan.  Zo klinkt er muziek en geurt en wierook.  De rauwe maar toch verfijnde afwerking past perfect bij de rest.  Aan de inrichting en gerechtjes is de grootst mogelijke aandacht gegeven.

Onderstaande foto vond ik op internet met de beschrijving.

Mooi toilet in een Sovjet-Stijl Restaurant.

 

Zo kan je zien dat het niet altijd gaat om luxe maar om de juiste beleving, wel graag een schone beleving!

Bronvermeldingen toiletonderzoek

http://servicemanagement.nl/nationaal-toiletonderzoek-2016-hygiene-openbare-toiletten-gedaald/

http://www.sca.com/nl/nederland/Media/Nieuws/2015/Schoon-toilet-belangrijker-dan-goede-service/

5 belangrijke tips voor een toilet ruimte in een restaurant of hotel5 belangrijke tips voor een toilet ruimte in een restaurant of hotel5 belangrijke tips voor een toilet ruimte in een restaurant of hotel5 belangrijke tips voor een toilet ruimte in een restaurant of hotel5 belangrijke tips voor een toilet ruimte in een restaurant of hotel5 belangrijke tips voor een toilet ruimte in een restaurant of hotel5 belangrijke tips voor een toilet ruimte in een restaurant of hotel5 belangrijke tips voor een toilet ruimte in een restaurant of hotel5 belangrijke tips voor een toilet ruimte in een restaurant of hotel5 belangrijke tips voor een toilet ruimte in een restaurant of hotel5 belangrijke tips voor een toilet ruimte in een restaurant of hotel5 belangrijke tips voor een toilet ruimte in een restaurant of hotel

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

17-04-2024 - De onmisbare rol van de IJsblokjesmachine in de zomer voor d
De zomerse hitte brengt niet alleen zonneschijn en vrolijke stemmingen met zich mee, maar ook de behoefte aan verkoeling. Voor de horeca is het essentieel om hierop in te spelen en klanten te voorzien
Lees meer

02-04-2024 - De voordelen van werken in de horeca
In de horeca werken is uiteraard fantastisch en het is voor iedereen waardevol om ooit in zijn leven weleens in de horeca te hebben gewerkt. Horecawerk is extreem leerzaam en je stopt nooit met leren.
Lees meer

02-01-2024 - De 6 essentiele kenmerken van een kwalitatieve horeca koelin
Wil je een horecabedrijf succesvol runnen? Dan is de keuze voor de juiste horeca koeling van essentieel belang. Een goede horeca koeling zorgt namelijk niet alleen voor een veilige bewaring van voedse
Lees meer

14-12-2023 - Horeca bestek in het buitenland: van eetstokjes tot eten met
Mes, vork, lepel: je hebt ze ongetwijfeld in huis. In Nederland zijn we erg gehecht aan onze westerse eetgerei. Maar heb je je ooit afgevraagd hoe ze dat in het buitenland doen? Want hoewel je net ove
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap