Home / Horecabedrijf Blog / De voordelen van werken in de horeca

De voordelen van werken in de horeca

De voordelen van werken in de horeca

In de horeca werken is uiteraard fantastisch en het is voor iedereen waardevol om ooit in zijn leven weleens in de horeca te hebben gewerkt. Horecawerk is extreem leerzaam en je stopt nooit met leren. Het is vaak lekker hectisch en je hebt daarbovenop ook veel contact met onbekenden, vrienden en collega’s.

Horeca heeft zo dus erg veel voordelen en het is ten zeerste aan te raden om ooit in je leven in de horeca te werken, vooral als je nog jong bent. Je haalt er heel veel lessen uit en leert jezelf ook nog eens beter kennen! Lees dit artikel en kom achter alle vreugde achter het werken in de horeca!

Teamwerk

Je proces is net klaar bij het uitzendbureau horeca en je start in je nieuwe horeca team! Dan leer je gelijk kennismaken met een van de leukste gedeeltes van horecawerk: je team! Niet alleen is het leuk en gezellig om in de horeca in een team te werken, sterker nog, het is erg waardevol om ervaring te hebben in een team. Je leert op elkaar te vertrouwen en er ontstaat een saamhorigheidsgevoel. Typisch horeca!

Variëteit en creatief oplossen

In de horeca is nooit een tweede dag hetzelfde als de eerste. Of je nou in een hotel, een restaurant of een café werkt, je beleeft nooit twee keer hetzelfde in de horeca. Dit maakt het veelzijdig werk, wat soms ook veeleisend kan worden en je op de proef kan stellen. In dat soort momenten moet je je eigen creatieve oplossingen bedenken, wat een waardevolle vaardigheid is.

Communicatievaardigheden

Na één maand werken in de horeca ben je al bijna een ‘social butterfly’. Doordat je constant in contact staat met wildvreemden waarvan je niet weet hoe sociaal ze zijn, leer je beter met mensen omgaan. Je leert mensen beter in te schatten en je leert goed wat je op bepaalde momenten wel en niet moet zeggen. En tegelijkertijd werk je in een rap functionerend team, waar de communicatie ook anders is. Beide is erg leerzaam voor je!

Glimlach van gasten

Als je in de horeca werkt en je nog nooit een blij intern gevoel hebt gekregen door de blijheid van jouw klanten, werk je dan eigenlijk wel in de horeca? De interactie met klanten kan hele hartverwarmende momenten opleveren en je kunt er mensen ontmoeten die je nog lang zal kennen. Kortom, horecawerk is fantastisch!

De voordelen van werken in de horeca

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

02-01-2024 - De 6 essentiele kenmerken van een kwalitatieve horeca koelin
Wil je een horecabedrijf succesvol runnen? Dan is de keuze voor de juiste horeca koeling van essentieel belang. Een goede horeca koeling zorgt namelijk niet alleen voor een veilige bewaring van voedse
Lees meer

14-12-2023 - Horeca bestek in het buitenland: van eetstokjes tot eten met
Mes, vork, lepel: je hebt ze ongetwijfeld in huis. In Nederland zijn we erg gehecht aan onze westerse eetgerei. Maar heb je je ooit afgevraagd hoe ze dat in het buitenland doen? Want hoewel je net ove
Lees meer

01-06-2023 - 4x Waardevolle toevoegingen voor jouw horecaonderneming
Als horecaondernemer wil je altijd het beste bieden aan je gasten. Er zijn tegenwoordig zoveel horecazaken dat je je best moet doen om je te onderscheiden. Daarom zijn er een aantal waardevolle toevoe
Lees meer

30-05-2023 - Alles wat je moet weten over een kassa voor de horeca
Voor bedrijven die restaurants, bars of andere horecagelegenheden beheren, is een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk kassasysteem essentieel. Een goede kassa helpt om de verkoop nauwkeurig bij te houd
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap