Home / Isoleren Blog / Is je huis toe aan renovatie? Investeer in duurzame isolatie!

Is je huis toe aan renovatie? Investeer in duurzame isolatie!

We hebben er allemaal last van: stijgende gasprijzen. Een manier om je gasrekening naar beneden te krijgen is je huis isoleren. Maar wist je dat je dit ook op een milieuvriendelijke manier kunt doen? We vertellen je er graag over!

Biobased materialen

Als je het hebt over natuurvriendelijk isoleren, kom je al snel bij biobased materialen uit. Wat bedoelen we met biobased? Biobased materiaal is gemaakt van een hernieuwbare grondstof. Dus bijvoorbeeld een boom, want die kun je opnieuw aanplanten. Er zijn ook andere grondstoffen die er in overvloed zijn en die snel groeien, bijvoorbeeld schimmels of klei.

Circulair+

Circulair produceren is zorgen voor een kringloop in het productieproces. Het doel: zo weinig mogelijk afval produceren. De restproducten moeten weer hergebruikt kunnen worden. Biobased materialen zijn circulair+. Bij het maken van biobased materialen komen geen chemische processen kijken, wat bij een circulair ontwerp vaak wel aan de orde is. Daarnaast is het restproduct 100% afbreekbaar. Conclusie: met het gebruik van biobased materialen heb je nagenoeg geen voetafdruk en geen CO2-uitstoot in de circulaire kringloop.

Renovatie met biobased isolatiemateriaal

Renoveren met milieuvriendelijk isolatiemateriaal heeft verschillende voordelen. De eerste hebben we al genoemd: beter voor het milieu door een kleine voetafdruk en lage CO2-uitstoot. Daarnaast zorgt biobased isolatiemateriaal voor een fijn binnenklimaat. De materialen hebben van zichzelf de eigenschap dat ze goed vocht kunnen reguleren, waardoor schimmels geen kans hebben. Een derde voordeel is dat biobased materialen zorgen voor een fijne temperatuur in huis, zowel in de zomer als in de winter.

Meer weten? Bekijk onze renovatieprojecten met biobased materialen.

Is je huis toe aan renovatie? Investeer in duurzame isolatie!

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap