Home / Kassa Blog / Pinautomaat kiezen: zo scoor je de beste voor je bedrijf

Pinautomaat kiezen: zo scoor je de beste voor je bedrijf

Pinautomaat kiezen: zo scoor je de beste voor je bedrijf

Nederlanders zijn niet vies van ondernemen. Uit cijfers van het CBS blijkt dat er de laatste jaren alleen maar meer bedrijven in ons land bij zijn gekomen. Inmiddels bestaan er meer dan 2,2 miljoen ondernemingen in Nederland, waarvan een groot deel te maken krijgt met fysiek betalende klanten. 

Denk bijvoorbeeld aan een winkel, een dierenarts of een restaurant. Zij hebben pinautomaten nodig om een betalingsvoorziening aan te kunnen bieden. Beschik jij over je eigen onderneming en ben je op zoek naar een passende pinautomaat? In dit artikel vertellen we je meer over hoe je een betaalsysteem vindt dat bij je bedrijf past.

Pinautomaten kopen of huren voor je bedrijf

Als eerst is het goed om te weten dat je een pinautomaat kunt kopen, maar ook kunt huren. Het zijn voornamelijk beginnende ondernemers die in eerste instantie kiezen voor het huren van dergelijke systemen. Op die manier hoeven ze namelijk niet veel geld te investeren om vervolgens gebruik te kunnen maken van pinautomaten. Ook zijn er ondernemers die maar voor een korte periode een pinautomaat nodig hebben. Denk aan mensen met een concept store of een kraam op een terugkerende markt.

Zij zijn vaak voordeliger uit wanneer ze voor een bepaalde periode een pinautomaat huren. Weet je echter zeker dat je langer gaat ondernemen, dan is het aan te raden om toch die investering te maken. In verhouding is het zelf aanschaffen van een pinautomaat namelijk altijd goedkoper; helemaal wanneer je er voor een lange periode gebruik van maakt. Die investering erin verdien je automatisch weer terug wanneer je je klanten een stabiele en betrouwbare manier van betalen aan kunt bieden.

Voor welke branche heb je een pinautomaat nodig?

Verder is het aan te raden om rekening te houden met de branche waarin je werkt. Een pinautomaat met volledig betaalsysteem voor de horeca biedt vaak net weer andere functies dan een pinautomaat voor een kledingwinkel. In een restaurant zoek je naar een makkelijk systeem dat precies past, maar in een winkel ook. Daarom is het aan te raden om niet zomaar de eerste de beste deal te pakken, maar om echt goed te zoeken.

Zoek specifiek naar pinautomaten die gemaakt zijn voor de branche waarin je werkt. Bij een betaalsysteem rondom een pinautomaat draait het namelijk om meer dan (contactloos) betalen met een pasje of met je smartphone. Je hebt de mogelijkheid om er een heel betaalsysteem bij met realtime inzicht en/of zelfs voorraadbeheer bij te nemen. Dat laatste is ideaal wanneer je in een winkel werkt. Realtime inzicht komt weer goed van pas in de horeca. Kijk daar dus goed naar.

Drie soorten pinautomaten voor verschillende prijzen

Weet je eenmaal een beetje wat voor systeem je goed kunt gebruiken binnen je onderneming in Nederland dan moet je weten dat er drie verschillende soorten pinautomaten zijn waaruit je kunt kiezen: een vast pinapparaat, een mobiel pinapparaat en een compact pinapparaat. Een vast pinautomaat is een systeem dat we vaak zien in winkels en sommige horecagelegenheden. Dat betreft een automaat die met een stroom- en internetkabel op de balie of toonbank is bevestigd. Deze pinautomaten zijn betrouwbaar en snel.

Wat we ook steeds vaker zien, zijn mobiele pinautomaten. Dat zijn pinapparaten die over een accu beschikken en dus draadloos zijn. Deze pinautomaten kunnen gemakkelijk mee worden genomen, bijvoorbeeld in een restaurant of op een terras. Op die manier hoeven klanten niet zelf naar de kassa te lopen. Een compact pinapparaat is nog kleiner en wordt vaak gebruikt op locatie, bijvoorbeeld op festivals, evenementen op locatie, pakketbezorgers en meer.

Wat is een kassasysteem met een pinautomaat?

Naast losse pinautomaten kun je dus een pinautomaat kopen die verbonden is aan een volledig kassasysteem. Dat is een complet systeem van software en hardware dat je gebruikt om je onderneming, zoals een winkel of restaurant, te runnen. Naast het feit dat klanten kunnen betalen bij de aangesloten pinautomaat heb jij als ondernemer de mogelijkheid om je voorraad, omzet, klanten en meer te bekijken, te analyseren en te beheren. Er zijn ontzettend veel kassasystemen te vinden.

Het grote voordeel daarvan is dat er net als met een los pinautomaat voor iedere branche wel een makkelijk systeem met pinautomaten te vinden is. Het maakt niet uit of je in de horeca, de zorg, beauty of de retail werkt; met een handig en slim kassasysteem kun je je werk sneller en beter uitvoeren. De prijs van zo’n systeem is afhankelijk van je wensen en behoeften. Er kan een kassasysteem met pinautomaten op maat worden gemaakt voor het beste en meest passende resultaat.

Pinautomaat kiezen: zo scoor je de beste voor je bedrijf

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

08-05-2023 - Hoe een professioneel kassasysteem kan bijdragen aan de groe
Een professioneel kassasysteem kan de efficiëntie van jouw bedrijf verhogen en daarmee de groei van jouw onderneming stimuleren. Het hebben van een goed kassasysteem is niet alleen handig voor he
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap